درخت نارنج مانند سایر مرکبات نیاز به کوددهی بسیار بالایی دارد. کود ۱۹۶۳ برای درخت نارنج، رشد کافی و مقاومت آن در برابر آفات و بیماری را به همراه دارد. در ادامه شما را بیشتر با درخت نارنج و فواید کود ۱۹۶۳ بر روی درخت نارنج آشنا میکنیم.
معرفی درخت نارنج
درخت نارنج از خانواده سدابیان و سالی یکبار به مدت سی الی چهل روز گلهای سفید و معطر تولید میکند. به این گلهای بهار نارنج گفته میشود. این درخت را میتوان با پرتقال و نارنگی پیوند زد. درخت در هوای سرد مقاومت ندارد. درخت نارنج از درختان همیشه سبز و بدون خزان به شمار میآید. زمان برداشت محصول آن فصل پاییز و زمستان است.
ویژگیهای درخت نارنج
درخت نارنج دارای ویژگیهای منحصر به فردی است. از جمله عبارتند از:
- درخت نارنچ همیشه سبز است و خزان پذیر نیست.
- از نظر ارتفاع ممکن است به طول ۹ متر رشد داشته باشد.
- شکل برگهای درخت نارنج سبز تیره چرمی و بیضی است.
- نام شکوفههای درخت نارنج، بهار نارنج است.
- هنگامیکه میوهی این درخت نرسیده است، رنگ آن سبز و تیره است.
- زمانیکه میوه میرسد رنگ آن به نارنجی تغییر رنگ میدهد.
- از نظر پوست سطح آن صاف نیست و طعم آن تلخ است.
- درخت نارنج را میتوان در مناطق شمال و جنوب کشور کاشت.
- درخت در سرمای زیر ۱۰ الی ۱۵ درجه سانتی گراد مقاومت ندارد.
- شاخههای درخت دارای خار هستند.
- ریشهی درخت نارنج با هر نوع خاکی سازگار است.
- درخت نارنج یکبار در سال شکوفههای سفید میدهد.
- از ویژگی مهم این درخت مقاوم بودن آن در مقابل آفت گموز است.
بیشتر بخوانید: کود ۱۹۶۳ برای درخت انار
انواع درخت نارنج
درخت نارنج دارای انواع و واریتههای گوناگونی است. از جمله عبارتند از:
- نارنج معمولی
- نارنج خوشهای
- نارنج شمال
- نارنج پیوندی
- نارنج مینیاتوری
روشهای تکثیر درخت نارنج
درخت نارنج را میتوان از دو طریق تکثیر داد:
- کشت بذری درخت نارنج
در این روش ابتدا بذر گیاه را در بهمن ماه در خزانه کشت میکنند. به این ترتیب که بستر خزانه را آماده کرده و بذر گیاه را طی یک شبانه روز در آب خیس میکنند و بعد از جداسازی پوسته روی بذر، در عمق مناسبی از خاک میکارند و روی آنرا میپوشانند.
سپس گیاه را آبیاری میکنند و تا هنگامیکه جوانه دهد آنرا مرطوب نگه میدارند. بعد از گذشت مدتی زمانیکه طول گیاه به ۲۵ سانتی متر رسید، آنرا از وارد خزانه انتظار میکنند.
- پیوند زدن درخت نارنج
در ابتدای فصل بهار و پاییز درخت نارنج را که یک الی دو سال سن دارد، را با خودش یا پرتقال و نارنگی پیوند میدهند. سپس آنرا در زمین اصلی میکارند.
هرس درخت نارنج
هرس درخت نارنج از نوع سبک در اواسط فصل زمستان و اوایل فصل بهار انجام میشود. درختان جوان نارنج چون در مراحل اولیه رشد خود هستند، نیازی به هرس ندارند و فقط شاخههای ضعیف و آسیبدیده آن قطع میشود.
در هرس درختان بالغ نارنج، علاوه بر جداسازی شاخههای خشک و بیمار شاخههایی که مانع از رشد درخت نیز میشوند از آن جدا میشود.
شرایط محیطی مناسب پرورش درخت نارنج
درخت نارنج برای رشد و پرورش مناسب به شرایط محیطی مناسب نیاز دارد. از جمله عبارتند از:
- آبیاری
درخت نارنج به آب متوسط نیاز دارد. این درخت دوستدار رطوبت است. بنابراین بهتر است خاک خشک نباشد. اگر آب کافی به درخت نرسد گلدهی مناسبی نخواهد داشت.
- نور
نارنج برای رشد مناسب به نور کافی نیاز دارد. در صورت عدم دریافت نور مناسب، به بیماریهای قارچی ممکن است دچار شود.
- دما
بهترین دما برای رشد درخت نارنج بین ۱۲ الی ۳۷ درجه سانتیگراد است.
- خاک
خاک مناسب برای درخت نارنج باید ترکیبی از خاک برگ و خاک معمولی به مقدار مساوی با زهکشی مناسب باشد. از کود پوسیده دامی برای درخت استفاده نمیکنند. بعضی از کشاورزان از مقداری زغال نیز استفاده میکنند تا در سلامت رشد ریشهای کمک کند.
کوددهی درخت نارنج
درخت نارنج از جمله مرکبات است که برای رشد و داشتن محصولی مناسب به کودهایی که حاوی عناصر اصلی نیتروژن، فسفر و پتاسیم و سایر عناصر ریز مغذی شامل روی، آهن، مس، منگنز و … هستند، نیاز دارد.
درختان بالغ نارنج به کودهای کامل نیاز دارند. در واقع هر چه میزان سن درخت بالاتر باشد نیازش به کود نیز بیشتر است. به طور کل بهترین کودهای شیمیایی برای این نوع درخت، کودهایی هستند که مقدار فسفر و پتاسیم موجود در آن بیشتر از نیتروژن باشد.
کود ۱۹۶۳ برای درخت نارنج
درخت نارنج اگر از طریق بذر تکثیر شود، ابتدا بذر آن را در خزانه نگاهداری میکنند. بنابراین با استفاده از کود ۱۹۶۳ برای درخت نارنج، که یک نوع کود مخصوص گیاهان خزانه است میتوان شاهد رشد بدون محدودیت و مطلوب اولیه نارنج بود.
این کود شگفت انگیز دارای دو عنصر اصلی نیتروژن (۱۹ درصد) و فسفر (۶۳ درصد) است. با استفاده از این کود برای درخت نارنج دیگر نیازی به استفاده از سایر کودها نیست. این کود اگر به صورت محلول پاشی به قسمتهای مختلف نارنج پخش شود، عناصر غذایی را کامل در اختیارش قرار میدهد و علاوه بر آن درخت را در برابر آفات و تنشهای محیطی نیز مقاوم میکند.
بیشتر بخوانید: هیومیک اسید، طلای سیاه طبیعت
درخت نارنج از جمله درختان همیشه سبز است و در مناطق شمال و جنوب کشور به راحتی قابل کشت است. استفاده از کود ۱۹۶۳ برای درخت نارنج، عناصر غذایی لازم را کامل در اختیارش قرار میدهد. امیدواریم با استفاده از این کود، بهترین نتایج را از درخت نارنج خود حاصل نمایید.
بدون دیدگاه