علت سیاه شدن مغز گردو

موقع شکستن پوست گردو ممکن است با دو حالت مختلف مواجه شوید. در حالت اول امکان دارد با یک گردوی سفید پر از مغز مواجه شوید. در حالت دوم امکان دارد تا مغز گردوی سیاه و چروک خورده باشد . در این جا قصد داریم تا بررسی نماییم که چرا برخی از مغز گردوها سیاه است و علت سیاه شدن مغز گردو را بررسی نماییم.

چرا مغز گردو سیاه می شود؟

 دلایل زیادی برای سیاه شدن مغز گردو وجود دارد. خصوصیات ژنتیکی گردو، رقم گردو، بیماری‌هایی که می تواند با گردو مرتبط باشد، کوددهی، زمان برداشت گردوها، نحوه چیدن و خشک کردن آن‌ها، آبیاری، مدت انبارداری همگی می تواند بر کیفیت گردوها بسیار تاثیر گذار باشند و یا علت سیاه شدن مغز گردو باشند.

ارقام گردو و اثر آن بر مشکی شدن مغز گردو

 لازم است تا در خرید نهال گردو به نوع رقم گردو و خصوصیات ژنتیکی آن توجه کامل داشته باشید. چون رقم‌های زودرس به علت گرمای بیش از حد تابستان می توانند به خوبی رشد کنندو بزرگ شوند. در هنگام برداشت بیشتر مغز گردوها سیاه می شود. لذا کاشت رقم‌های دیر رس گردوها در به بار نشستن گردوهای با کیفیت می تواند تاثیر گذار باشد.

علت سیاه شدن مغز گردو

آبیاری

 آبیاری درختان گردو می تواند تا مقدار زیادی بر روی سفیدی مغزهای گردو تاثیر گذار باشد. چون به علت آن که گردو در دماهای بیشتر از ۳۸ درجه به علت گرمای بیرون دارای کاهش بازدهی می شود لذا لازم است تا با آبیاری به اندازه کافی و در زمان درست و مناسب شرایز را به سود درختان تغییر داد و بتوان شاهد سفیدی مغز گردوها بود.

بیشتر بخوانید: کود کامل ۱۰Xshock برای یونجه

در نظر داشته باشید که بعد از گل دادن تا ۱.۵ ماه آبیاری را انجام ندهید. موقع آغاز آبیاری در بیشتر نواحی در ماه اردیبهشت است که بر طبق توصیه و نیاز کارشناسان بایستی آب لازم را برای درختان گردو فراهم آورید. در نظر داشته باشید که در بعضی مکان‌ها به علت بارش‌های کافی و برآورده ساختن نیازهای آبی در درختان لازم نیست تا آبیاری انجام بدهید.

علت سیاه شدن مغز گردو

موقع برداشت گردو

برخی از باغداران از اثر زمان برداشت گردو بر روی سفید شدن مغزهای گردو اطلاعی ندارند و بر این باور هستند که بعد از این که گردوها برسند بایستی تا هر موقع که بخواهند برداشت را عقب بیندازند. اما حقیقت امر این است که چنانچه گردوها در موقع درست برداشت نشوند از کیفیتشان کم می شود. به بیان دیگر نباید پوست سبز گردو بر روی آن ماندگاری زیادی داشته باشد. چون با گذشت زمان رنگ پوست به درون گردو می رود و در نهایت منجر به سیاه شدن مغزها می شود.

 زمان درست برای برداشت گردوها بعد از مشاهده ترک و شکاف در پوست آن‌ها است. همچنین به کارگیری دستگاه‌های پوست کن در سفیدی مغزهای گردو تاثیر زیادی دارد.

روش خشک نمودن گردو ممکن است سیاهی مغزها را به دنبال داشته باشد

اگر گردوها را در برابر نور شدید آفتاب قرار بدهید سبب می شوید تا احتمال سوخته شدن آن‌ها زیاد شود و در نهایت کیفیت گردوها بسیار کم شود. بنابراین لازم است تا بعد از برداشت آن‌ها را در جایی که سایه است و یا در مقابل نور ملایم بگذارید تا به خوبی خشک شوند. همچنین لازم است تا گردش هوا را برای خشک شدن گردوها اعمال نمایید. لازم است تا به عنوان یک کشاورز سعی نمایید تا گردوها را برای زمانی طولانی در انبار قرار ندهید.

علت سیاه شدن مغز گردو

 

تغذیه و کود دهی غلط عامل سیاه شدن مغز گردوها

 درختان گردو به عنصرهای مفید و مغذی مثل کلسیم، آهن، روی، نیتروژن، مس و غیره نیاز مبرم دارند. لازمه این که درختان گردو به اندازه کافی پر بار شوند این است که باغداران به تغذیه گردوها توجه کافی مبذول دارند. این نکته را در نظر داشته باشید که لازم است تا عنصرهایی که کم شدن آن‌ها سبب می شود تا مغز گردو بسته شود را بشناسید. این عناصر عبارتند از کلسیم، فسفر، روی.

 فراهم کردن عنصرهای کلسیم و فسفر با آبیاری و محلول پاشی با کودهایی که دارای فسفر و نیترات کلسیم بالا هستند میسر است. وجود این عناصر می تواند بعد از گل دهی و فندقی شدن گردوها برای سفید شدن و پر شدن مغز گردوها مناسب باشد.

  عنصرهای ریز مغذی در موقعی که فروت ست در پاییز انجام می شود باعث تورم جوانه‌ها می شوند. ذکر این نکته الزامی است که بعضی از عنصرهای ریز مغذی به خصوص آهن برای جذب بهتر درخت نیازبه اسید هیومیک دارد.

بیشتر بخوانید: اثر محلول پاشی کود ۱۰X shock بر روی پسته

بیماری‌هایی که منجر به سیاه شدن مغز گردو می شوند

 بیماری‌هایی که باکتریایی هستند مانند بلایت گردو می توانند از تهدیدات بزرگ برای درختان گردو محسوب شوند. چنانچه نتوانید این بیماری را به موقع درمان کنید زحمات چندین ساله شما نابود می شود. لازم است تا برای تشخیص بهتر به برگ‌های این درخت نگاه کنید. اگر متوجه لک  بر سطوح برگ شدید نیاز است تا با کارشناسان خبره در این زمینه مشورت نمایید. لک‌های بیماری بلایت باکتریایی هر روز بیش از پیش بزرگتر می شوند و در پوست گردوها نمایان می شود. در پایان با توسعه بیماری مغزهای گردو مشکی می شوند و خواص خود را از دست می دهند.

 برای مصون ماندن از شر این بیماری لازم است تا در خریدن رقم‌های گردو نهایت دقت را به کار ببرید و اگر درخت شما به این بیماری مبتلا شد لازم است تا با آبیاری و محلول پاشی ماده فسفیت پتاسیم، مورد بیماری زا را از بین ببرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *