در دنیای امروزی و با پیشرفت تکنولوژی در زمینه های مختلف افراد سعی کرده اند با نوآوری و روش های گوناگون، زندگی را از قبل آسان تر کنند. کشاورزی هم از این قاعده مستثنی نبوده و با ادغام علم و خلاقیت توانسته کمک فراوانی در این عرصه کرده باشد. یکی از روش های مدرن و کاربردی در کشاورزی هیدروپونیک است که در قرن ۱۹ به وجود آمد.از این رو این مقاله را به کشت یونجه به روش هیدروپونیک اختصاص داده ایم.
روش هیدروپونیک برای کاشت یونجه
در روش هیدروپونیک علوفه هایی مثل یونجه، شبدر، گندم و … ، بدون کاشت در خاک تولید می شوند. از این روش برای علوفه هایی استفاده می شود که مصارف بسیار زیادی دارند و بیشتر برای مصرف دام و طیور هستند. شاید فکر کنید که اگر بذری در خاک کشت نشود و به هر روش دیگری رشد کند هیچ گونه خواص و مواد معدنی مورد نیازی ندارد و نمی تواند برای دام و طیور مناسب باشد، اما این گونه نیست؛ زیرا کشت به روش هیدروپونیک به صورت کاملاً تخصصی انجام می شود و تمام خواص مورد نیاز برای تغذیه را دارد. کشت یونجه به روش هیدروپونیک بسیار پر طرفدار است؛ زیرا یونجه در صنعت دامداری کاربرد های بسیار زیادی دارد و با این روش می توان بهترین خوراک را در کنار کیفیت بالا به دام ها داد.
کشت یونجه به روش هیدروپونیک دارای مزیت های بسیار زیادی است، اما باید شرایط و موقعیت آن به خوبی فراهم شود تا نتیجه ی نهایی همانی شود که انتظار داشتید.
بیشتر بخوانید: کود افزایش گلدهی خیار گلخانه ای
امکانات لازم برای کشت یونجه به روش هیدروپونیک
- گلخانه یا کانکس مخصوص کشت به روش هیدروپونیک
- سینی مخصوص برای کشت
- مواد مناسب و ویتامین های مخصوص
- بذر یونجه
گلخانه کشت هیدروپونیک برای کشت یونجه باید دارای قفسه باشد که با طبقاتی یکسان طراحی شده تا بر روی این طبقه ها سینی مخصوص قرار بگیرد و رشد کند.
این گلخانه باید سیستم تهویه ی بسیار مجهزی داشته باشد تا فضای مناسبی را برای رشد یونجه فراهم کند.
سینی هیدروپونیک در این موارد مهم ترین نقش را دارد چون بذر های جوانه زده را در آن می گذارند؛ پس باید خیلی مقاوم باشد و جنسی پلاستیکی داشته باشند تا در برابر آب و محلول های مختلف واکنشی مثل زنگ زدن و پوسیده شدن ندهند.
مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز در آزمایشگاه های مخصوص تهیه می شوند و به شکل مایعی مخصوص هستند که وظیفه دارند به رشد یونجه ها کمک کنند تا سریع تر محصول نهایی به ثمر بنشیند، علاوه بر این ویتامین ها باعث می شوند تمام آن چه که از مواد مغذی باید با خوردن یونجه به دام برسد در این علوفه باشد.
اگر تمام این شرایط را فراهم کردید اما بذر مناسب و با کیفیت خریداری نکردید تمام کار های قبلی بی مصرف می شوند و با ضرر مواجه خواهید شد.
پس هنگام خرید بذر نهایت دقت خود را بکنید تا با کیفیت ترین و بهترین بذر را خریداری کنید تا هیچ مشکلی در مراحل کار شما به وجود نیاید.
با بررسی موارد بالا متوجه شدیم که کشت یونجه به روش هیدروپونیک یکی از جذاب ترین و مدرن ترین روش های موجود در سراسر دنیا است، اما باید دقت کنید که تمام امکانات و شرایط لازم برای رشد صحیح این محصول را رعایت کنید تا در مدت زمان مشخصی به نتیجهی مثبتی برسید.
آیا می دانید که یونجه شامل مواد معدنی، پروتئین و ویتامین های بسیار زیادی است؟
همین مواد مغذی باعث رشد دام و طیور می شوند و در وزن گیری آن ها مؤثر هستند.
ساقه ها و برگ های یونجه حاوی مقادیر زیادی از ویتامین و مواد معدنی هستند که با خشک شدن آن از بین می روند، اما با استفاده از کشت یونجه به روش هیدروپونیک این پروتئین و ویتامین ها در یونجه حفظ می شوند.
اگر به فکر راهی برای وزن گیری سریع و صحیح دام و طیور خود هستید از یونجه هایی استفاده کنید که به روش هیدروپونیک تولید شده اند.
مزایای کشت هیدروپونیک در کاشت گیاه یونجه
- کشت هیدروپونیک دارای مزیت های دیگری هم هست که می توان به رشد با مقدار آب کم تر اشاره کرد.
- همچنین ارزش غذایی بسیار بالای این نوع یونجه بسیار حائز اهمیت است و در کنار آن زمان رشد آن بسیار کم تر می باشد.
- شما با کشت یونجه به روش هیدروپونیک نیازی به استفاده از آفت کش ندارید و تولید آن بسیار آسان است.
- به علاوه نیروی کار کم تری مورد نیاز است و هزینه هایی مثل حمل و نقل بسیار بالا شامل این نوع یونجه نخواهد شد.
بیشتر بخوانید: کود کامل ۴۰-۶-۱۰
کشت یونجه به روش هیدروپونیک
در روش کشت یونجه به روش هیدروپونیک باید بذر های یونجه را از یک روز قبل در زیر نور مستقیم خورشید قرار بدهید و آن ها را خشک کنید سپس بذر مورد نظر و درجه یک را شستشو دهید و در مرحله ی بعدی باید محلول ضد عفونی کننده را به یونجه ها اضافه کنید.
بعد از این که مایع ضد عفونی کننده کاملاً تخلیه شد دانه های یونجه را خیس کرده و در محوطه تاریک قرار بدهید تا جوانه بزنند، بعد از این که بذر های یونجه جوانه زدند باید آن ها را به صورت کاملاً مساوی روی سینی ها بگذارید و همه را در زیر نور مصنوعی قرار بدهید؛ زیرا نور خورشید مانع رشد آن ها می شود. در مرحله ی آخر باید محلول های غذایی و آب رسانی را انجام دهید.
بدون دیدگاه