تکثیر دیفن باخیا همچون شیوه نگهداری آن بسیار ساده است و به شکل های متفاوتی همچون قلمه زدن دیفن باخیا، تکثیر دیفن باخیا در آب ، تکثیر دیفن باخیا از طریق پاجوش و … صورت می گیرد. اگر این گیاه زیبا را در منزل دارید و تمایل دارید آن را تکثیر کنید، در این مقاله همراه ما باشید تا با چند راهکار برای تکثیر و قلمه زدن دیفن باخیا آشنا شوید.
روش تکثیر دیفن باخیا
تکثیر دیفن باخیا از راه کاشت قلمه و به وسیله جدا کردن پاجوش و پرورش آن در آب انجام میشود. در ادامه این روش را بیشتر توضیح می دهیم.
نکته مهم: قبل از انجام هر کاری به یاد داشته باشید که دیفن باخیا، گیاهی سمی است و برای پیشگیری از ایجاد آسیب های احتمالی قبل از انجام این مراحل، حتما دستکش به دست کنید.
بیشتر بخوانید: تاثیر فروت ست بر درخت گیلاس
تکثیر دیفن باخیا از طریق جدا کردن پاجوش
تکثیر: اگر پاجوش های جدیدی در گیاه مادر ریشه داده است، یکی از راه های آسان برای تکثیر گیاهتان جدا کردن این پاجوش هاست. ابتدا صبر کنید تا پاجوش
دیفن باخیا به اندازه ی کافی رشد کند و بزرگ شود، این گیاه برای رشد زمان زیادی نیاز ندارد. بعد از رشد گیاه، آن را از گیاه مادر جدا کنید و در یک گلدان جدید بکارید.
- روش اول برای قلمه زدن دیفن باخیا از طریق ساقه
این کار را بهتر است از اواسط بهار تا اوایل تابستان انجام دهید. قلمه زدن دیفن باخیا از طریق ساقه به روش های مختلفی انجام می شود که مراحل ابتدایی آنها مشابه یکدیگر است.
- گام اول: اول از همه قلمه ها را از گیاه مادر جدا کنید که برای این کار می توانید از قسمت انتهایی یا از طول ساقه استفاده کنید. این را بدانید قلمه های جدا شده از قسمت انتهایی گیاه، سریع تر ریشه زایی می کنند.
- گام دوم: طول قلمه هایی که جدا می کنید باید تقریبا ۸ الی ۱۲ سانتیمتر باشند و برش را از روی بند انجام ندهید، از بالای بند برش بزنید.
- گام سوم: قلمه هایی که می خواهید به صورت عمودی بکارید، حداقل باید یک جوانه داشته باشند در ضمن می توانید برگ های قسمت انتهایی آن ها را جدا کنید تا گیاه انرژی خود را برای ریشه زایی استفاده کند.
- گام چهارم: زمانی که از ساقه گیاه مادر، قلمه تهیه میکنید بهتر است که در نهایت حدودا پانزده سانتیمتر ارتفاع برای گیاه مادر باقی بگذارید تا بتواند به رشد خود ادامه دهد.
- گام پنجم: قبل از کاشت دیفن باخیا، قلمه ها را در محیط خشک و دور از نور مستقیم خورشید بگذارید تا قسمت های برش داده شده خشک شوند. وابسته به شرایط این کار ۱ تا ۲ روز طول می کشد.
- گام ششم: برای بریدن قلمه ها، حتما از چاقوی ضد عفونی شده استفاده کنید تا گیاه دچار بیماری نشود.
- گام هفتم: برای کاشت قلمهها، خوب است از ترکیب یک قسمت پیت موس، به همراه یک قسمت شن یا یک قسمت پیت ماس و یک قسمت پرلیت استفاده کنید.
- گام هشتم: قلمههایی که در بستر کاشت آنها از پیت ماس استفاده شود، سریعتر ریشه دار میشوند. البته هر ترکیب سبک دیگری که رطوبت را در خود دارد میتواند برای ریشهزایی قلمهها استفاده شود.
- گام نهم: می توانید برای تسریع در ریشه زایی، قلمه ها را در محلول ریشه زایی بگذارید.
- روش دوم برای قلمه زدن دیفن باخیا از طریق ساقه
در این روش، قلمه ها را به صورتی افقی در خاک قرار می دهیم که خود می تواند به این صورت که نصفی از قلمه در خاک قرار گیرد یا تمام آن انجام شود.
- گام اول: قلمه ها را به صورت افقی در خاک قرار دهید و سطح آن را با خاک بپوشانید.
- گام دوم: سپس سطح خاک را آبیاری کنید.
- گام سوم: با یک پلاستیک شفاف، روی بستر کاشت را بپوشانید تا شرایط گلخانه ای ایجاد شود. برای به گردش درآمدن هوا، روی کیسه پند سوراخ ایجاد کنید.
- گام چهارم: بعد از گذشت مدت زمانی، در صورت مشاهده جوانه ها پلاستیک را بردارید و بعد از رشد بیشتر گیاه می توانید آن را در گلدان جدیدی بکارید.
بیشتر بخوانید: کود کامل برای درخت گردو
- روش سوم برای قلمه زدن دیفن باخیا از طریق ساقه
- گام اول: قلمه ها را به طور افقی و تقریبا تا نیمه داخل سطح کاشت قرار دهید.
- گام دوم: روی آن ها را مثل حالت قبل با پلاستیک شفافی بپوشانید .
- گام سوم: سطح کاشت تا بالا آمدن جوانه ها را مرطوب نگه دارید.
- گام چهارم: سطح کاشت را در محیطی با نورغیرمستقیم خورشید قرار دهید.
بدون دیدگاه