پتوس یکی از زیباترین و محبوب ترین گیاهانی است که افراد زیادی از آن در منازل و آپارتمانها استفاده میکنند. این گیاه برگهای قلبی شکل جذابی دارد که به صورت آویزان دیده میشوند. گیاه پتوس مقاومت بالایی دارد و مراقبت از آن نیز بسیار راحت است. در واقع همین امر نیز موجب شده افراد زیادی به فکر پرورش پتوس باشند و از آن نگهداری کنند.
این گیاه جذاب برای مکانهایی همچون اتاق خواب، ادارات، آپارتمانها و… بسیار عالی است و شما میتوانید از آن به راحتی در چنین فضاهایی استفاده نمایید. گیاه پتوس انواع مختلفی دارد اما شرایط پرورش و مراقبت از تمام آنها تقریبا به یک صورت است. بنابر این اگر میخواهید بیشتر با نحوه مراقبت از این گیاه جذاب آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
شرایط لازم برای پرورش و نگهداری پتوس
افرادی که اقدام به پرورش پتوس میکنند، باید با شرایط نگهداری از این گیاه به خوبی آشنایی داشته باشند تا بتوانند جلوی آسیب دیدن آن را بگیرند. این گیاه آپارتمانی برای رشد عالی به تغذیه احتیاج دارد و شما باید با استفاده از کودهای مناسب، نیازهای آن را به طور کامل تامین نمایید.
البته دقت داشته باشید پتوس خیلی احتیاجی به کود ندارد اما از آن جایی که اکثر خاکهای گلدان به صورت فقیر هستند، باید حتما چند املاح غذایی و معدنی را در اختیار گیاه قرار دهید. بنابراین اگر زمانی متوجه شدید گیاه پتوس مقاومت خود را از دست داده و رشد چندان مطلوبی ندارد، سریعاً از یک کود تقویتی استفاده کنید.
همان طور که میدانید در حال حاضر کودهای متنوعی در بازار وجود دارد که هر کدام از آنها ویژگیهای خاص خود را دارند، اما در نظر داشته باشید که تمام این کودها به صورت کامل و مفید نیستند و نباید به صورت خودسرانه از هر کودی استفاده کرد. به همین علت پیش از خرید کود، حتما با کارشناس کشاورزی باتجربه مشورت نمایید.
بیشتر بخوانید: کاشت درخت زردآلو، طلای تابستانه
- نور
برای پرورش پتوس بهتر است مکانی را انتخاب کنید که دارای سایه کامل یا سایه جزئی باشد. پتوس میتواند در محیطهایی که در آن نور خورشید به صورت مستقیم وجود دارد، به رشد خود ادامه دهد اما دقت داشته باشید که نور مستقیم و شدید برای آن خیلی مناسب نیست و ممکن است در چنین شرایطی گیاه دچار تغییر رنگ ناگهانی شود و همچنین برگهای آن بسوزند.
پتوس اگر در مکانی تاریک قرار بگیرد، برگهای آن به رنگ سبز یکنواخت تغییر پیدا میکنند. اما و اگر آن را در مکانهای پرنور و روشن قرار دهید، تنوع رنگی را میتوانید مشاهده کنید.
- دما
این گیاه آپارتمانی نسبت به سرما حساسیت زیادی دارد و شما باید آن را در محیطهایی قرار دهید که دمای آن جا بیشتر از ۱۰ درجه سانتی گراد باشد. به طور کلی بهترین دما برای گیاه پتوس، دمایی بین ۱۸ الی ۲۴ درجه سانتی گراد است و اگر گیاهتان را در مکانهایی با چنین دمایی نگهداری کنید، میتوانید شادابی آن را به شکل فوق العادهای افزایش دهید.
- خاک
خاکهای سبک و خاکهایی که زهکشی بالایی دارند، جزو بهترین خاکها بر روی پرورش پتوس به شمار میروند. به طور معمول خاک مورد نظرتان باید مقداری اسیدی باشد و در آن مواد مغذی زیادی نیز وجود داشته باشد. کمپوست یا خاک و کود آماده نیز میتواند برای کاشت این گیاه، گزینهای ایدهآل و مناسب باشند.
بیشتر بخوانید: کود شوک ده ایکس
- آبیاری
بهترین زمان برای آبیاری گیاه پتوس زمانی است که رویه بالایی خاک گلدان به طور کامل خشک شده باشد. این گیاه آپارتمانی مرطوب بودن خیلی زیاد و یا خشکی بیش از حد را دوست ندارد و شما باید یک برنامه منظم جهت آبیاری آن تنظیم کنید.
اگر به میزان کافی گیاه پتوس را آبیاری نکنید، برگهای آن دچار خشکی و تغییر رنگ میشوند. آبیاری خیلی زیاد نیز برای این گیاه اصلا مناسب نیست و افرادی که گیاه خود را غرقاب کنند، با متوقف شدن رشد گیاه مواجه میشوند زیرا در چنین شرایطی ریشه دچار پوسیدگی و آسیب خواهد شد.
- هرس
افرادی که اقدام به پرورش پتوس میکنند، باید هر چند وقت یک بار کار هرس را هم انجام دهند. هرس کردن اصولی بسیار مفید است و کمک میکند گیاه رشد بهتری داشته باشد و ضعیف نشود. برای هرس این گیاه فوق العاده باید شاخه و برگهایی که آسیب دیدهاند را از گیاه جدا کنید تا انرژی بیهوده صرف آنها نشود.
- تعویض گلدان
گیاه پتوس نیز مانند سایر گیاهان آپارتمانی بیشتر گلدانهای کوچک را برای رشد ترجیح میدهند. بنابراین بهتر است ابتدا این گیاه را در گلدانهایی با سایز کوچک بکارید اما زمانی که ریشه آن از زهکشی خارج شد و یا این که گیاه شادابی اولیه خود را از دست داد، اقدام به تعویض گلدان نمایید و گیاه را به یک گلدان بزرگتر منتقل کنید.
علت زرد شدن برگ گیاه پتوس
یکی از مشکلاتی که ممکن است برای گیاه پتوس به وجود بیاید، زرد شدن برگ گیاه است. در واقع با زرد شدن برگ گیاه ممکن است مشکلات جدی همچون پوسیدگی ریشه، بیماریهای قارچی، رشد باکتریها بر روی برگها و… نیز برای گیاه به وجود بیاید. علت زرد شدن برگ این گیاه ممکن است پوسیدگی ریشه باشد.
برای جلوگیری از زرد شدن برگ پتوس سعی کنید بیش از حد سطح خاک را مرطوب نکنید و همچنین از مناسب بودن زهکشی گلدان، اطمینان حاصل نمایید. گلدان گیاهتان باید در جایی قرار بگیرد که نور خورشید به میزان کافی در آن جا وجود داشته باشد زیرا نور کم نیز میتواند یکی از دلایل زرد شدن برگها باشد.
برگهایی که دچار تغییر رنگ شدهاند را از گیاه جدا کنید و بعد از جدا کردن آنها، تیغهها را به خوبی ضد عفونی نمایید. دقت داشته باشید اگر علت این بیماری مربوط به ریشه باشد، دیگر ممکن است شادابی گیاه باز نگردد.
سخن پایانی
این گیاه زیبا انواع مختلفی همچون پتوس سفید، پتوس ابلق و… دارد و شما میتوانید به راحتی هر کدام از آنها را که خواستید برای خود پرورش دهید. همان طور که متوجه شدید پرورش پتوس بسیار آسان است و هر کسی میتواند با در نظر گرفتن یکسری نکات ساده، به راحتی از این گیاه جذاب نگهداری کند و زیبایی فضای منزل یا محل کار خود را زیباتر کند.
بدون دیدگاه