درخت پسته درختی مقاوم است که نسبت به سرما و گرمای هوا حساسیت زیادی ندارد. این درخت معمولا بین ۶ تا ۸ سال پس از کشت اولیه شروع به محصول دادن می کند. این به این معنا ست که اگر قصد پرورش پسته برای به دست آوردن سود اقتصادی دارید باید بسیار صبور باشید. زمان برداشت محصول پسته نیز اواخر تابستان و اوایل پاییز صورت می گیرد. درخت پسته از درختان مقاوم در برابر بی آبی و کم آبی نیز هست اما به این بدان معنا نیست که می توانید مقدار آبیاری درخت پسته را کم کنید. این درخت مانند سایر درختان میوه نیاز به تغذیه و کوددهی مطابق با برنامه دارد. در این مقاله می خواهیم به کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ برای درخت پسته بپردازیم پس با ما در ادامه این مقاله همراه باشبد.
انواع درخت پسته و روش های تکثیر آن
نکته دیگر در باره ی درخت پسته این است که شامل عنوان متفاوتی است. انواع درخت پسته عبارتند از: پسته اکبری، پسته کله قوچی، پسته اوحدی، پسته بادامی، پسته احمد آقایی، پسته قزوینی، پسته سفید نوق، پسته شاه پسند دامغان، پسته خنجری دامغان.
از ویژگی های دیگر درخت پسته می توان به این اشاره کرد که ارتفاع آن ها بسته به نوع درخت بین ۵ تا ۱۵ متر است.
از روش های تکثیر درخت پسته نیز می توان به روش های زیر اشاره کرد:
- کشت درخت پسته از طریق بذر
- کشت درخت پسته از طریق پاجوش
- پیوند زدن درخت پسته
- قلمه زدن درخت پسته
- خواباندن درخت پسته
- روش های هرس درخت پسته
بیشتر بخوانید: کود سه بیست برای سیب زمینی
کوددهی درخت پسته
زمان مناسب برای کود دهی درخت پسته فصل پاییز است. البته باید افزود که این میانگین زمانی برای کود های دامی پیشنهاد می شود. اگر قصد افزایش محصول خود را دارید و می خواهید ازکود ۱۰ ۵۲ ۱۰ برای درخت پسته استفاده کنید، بهتر است درست قبل از شروع گلدهی درخت پسته اقدام به کود دهی نمایید.
مناسب ترین کود برای درخت پسته کدام است؟
برای درخت های پسته انواع کود شیمیایی و دامی توصیه می شود. بسیاری از دهقانان و کشاورزان برای پرورش درخت پسته ی خود از کود های دامی مانند کود گوسفند، گاو و مرغ استفاده می کنند. اما همان طور که قطعا می دانید تاثیر شگرفی بر شرایط گیاه ندارند. بهترین گزینه برای تقویت درخت پسته و داشتن محصول پر بار تر و با کیفیت تر، استفاده از کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ می باشد.
کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ چیست؟
کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ یا کود NPK که به کود ریشه زا معروف است، بیشترین درصد فسفر را نسبت به سایر کود های مشابه موجود در بازار دارد. این کود با توجه به ترکیبات غنی و متنوع خود به عنوان کامل ترین غذا و تقویت کننده برای انواع گیاهان از جمله درخت پسته شناخته می شود. از تاثیرات کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ می توان به ریشه افزایی، افزایش گلدهی و جلوگیری از زرد شدن و پژمرده شدن زود هنگام گیاه اشاره کرد.
ترکیبات کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ چیست؟
کود NPK یا همان ۱۰ ۵۲ ۱۰، شامل ۱۰ درصد نیتروژن ۵۲ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسیم می باشد. همچنین کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ شامل ترکیبات دیگری نیز می شود که بسته به کارخانه تولید کننده کود متفاوت می باشند. به طور معمول این عناصر شامل: منگنز، روی، پتاس، آهن و…. می شوند اما همان طور که پیش تر گفتیم با توجه به وجود کارخانه های متعدد داخلی و خارجی که اقدام به تولید کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ می کنند ممکن است ترکیبات و نسبت های آنان متفاوت باشند. بنابراین توصیه می شود پیش از خرید خود مورد نظر حتما اطلاعات درج شده روی بسته بندی را مطالعه کنید.
شیوه کوددهی به درختان پسته
معمولا برای کود دهی دامی برای درختان پسته از طریف حفر کردن گودال عمیق در کنار درخت و پر کردن گودال به وسیله کود اقدام می کنند. اما خبر خوب در باره ی کود NPK و یا ۱۰ ۵۲ ۱۰ این است که این کود محلول در آب است و اصلا دردسر های کود های سنتی و دامی را ندارد. کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ به صورت پودر بسته بندی شده در بازار به فروش می رسد و کافی است مقدار کافی از پودر را در آب حل کنید. در نهایت هم به وسیله محلول به دست آمده گیاه را آبیاری کنید. معمولا توصیه می شود که یک قاشق چای خوری از پودر کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ برای حل کردن در یک لیوان آب کافی است. شما می توانید چنین نسبت هایی را پشت بسته بندی کود مطالعه کنید.
برای اینکه بتوانید بهترین تصمیم را در باره ی چگونگی و مقدار کود دهی به گیاه خود بگیرید، توصیه می کنیم که نمونه ای از خاک مزرعه خود را به آزمایشگاه خاک شناسی ببرید و بعد از پی بردن به نیاز های خاک مزرعه خود، با کمک و مشاوره ی دقیق متخصصین در این حوزه تصمیم بگیرید و سپس اقدام کنید.
چرا کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ برای درخت پسته مناسب است؟
برای پاسخ به این سوال بهتر است که تاثیر هر کدام از عوامل موجود در کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ را بر گیاه بررسی کنیم:
- فسفر:
فسفر که در میان عناصر مهم ترین نقش را در ریشه افزایی دارد، با گسترش ریشه های درخت پسته کمک می کند تا درخت بتواند مواد معدنی و مقوی بیشتری را از خاک جذب کند.
بیشتر بخوانید: تاثیر فروت ست بر روی درخت انار
- نیتروژن:
نیتروژن تاثیر مستقیم بر استحکام و مقاومت شاخه های درخت پسته دارد و سبب می شود که گیاه بتواند وزن محصول تولید شده را بهتر تحمل کند. از طرفی درخت را در مقابل آسیب های جوی مانند طوفان حفظ می کند.
- پتاسیم:
پتاسیم تاثیر مستقیم بر کیفیت و کمیت محصولات درخت دارد و سبب می شود میوه های مرغوب تری از درخت برداشت شود.
بدون دیدگاه