کود 10 52 10 برای درخت شاتوت

به طور کل بوته های شاتوت یا توت سیاه تغذیه کننده های سنگین نمی باشند و پس از جا افتادن کامل به کود خیلی زیادی احتیاج پیدا نمیکند کود زیاد منجر می‌شود که رشد کردن چوب و برگ تحریک شود تا تولید میوه هم مقدار های متوسط کود در سال های اول و دوم و بعد از کاشت کمک به تحریک گیاه های جوان برای تولید زودتر میوه می کند. اما کود مناسب برای این درخت چه نوع کودی است؟ در این مقاله می خواهیم به  کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ برای درخت شاتوت بپردازیم.

آزمایش ph  خاک نهال شاه توت

Phخاک نهال شاتوت اهمیت فراوانی دارد، هم چنین گیاه شاه توت می تواند در خاک اسیدی و خنثی رشد کند؛ به طور متوسط بیشتر خاک های باغی در محدوده ۶.0ph  و ۷.۰ ph  قرار می گیرند.

کود 10 52 10 برای درخت شاتوت

اندازه گرفتن قلیائیت و یا اسیدیته کردن خاک ph خاک می باشد و در مقیاس ۱۴.۱ و ۷ به عنوان نشانه ی خنثی اندازه گرفته می شود، هر اندازه ای که زیر ۷ گرفته شود شرایط اسیدی خاک بوده و هرچه بالاتر از ۷ باشد این را نشان می دهد که خاک قلیایی است.

 بیشتر بخوانید: تاثیر کود پتاس در سیب زمینی

چگونه می توان گیاهان شاه توت را بارور کرد؟

گیاه های شاه توت بهره مند از لقاح می شوند ولی مواظب این باشید که بیش از اندازه آن‌ها را بارور نکنید، زمانی که شکوفه ها شروع به ظهور کردند وپس از برداشت دوباره می توانید گیاه را با استفاده از کودهای آهسته رهش و بوته ای با توجه به نوع درخت تغذیه بکنید، همانطور که گفتیم زمان تغذیه گیاه هایی که تولید به غذایی می کنند که در جدول شام آخر قرار دارد.

زمانی که از یک ماده غذایی ارگانیک گیاهی و یا کنجاله خون و کنجاله پنبه دانه و یا امولسیون ماهی در آخر های فصل پاییز پیش از اولین سرما کود بدهید میزان کود اعمال شده را طبق اندازه های که بوته ها دارند قرار دهید.

آبیاری گیاهان شاتوت چگونه است

این گیاهان خاک مرطوب را نسبت به خاکی که دائم از مرطوب باشد ترجیح می دهند اگر دارای تنها چند عدد گیاه هستید احتمالاً آبیاری دستی بهترین گزینه باشد زمانی که میوه ها روی گیاهان قرار دارند پیشنهاد می شود که از پاشیدن برگ و شاخ و توت ها با آب که موجب پوسیدگی شاه توت ها می شود جداً خودداری انجام دهید، زمان کشت توت سیاه در ردیف های طولانی و دراز انجام آبیاری حتی با یک شلنگ خیس و یا سیستم آبیاری قطره ای میتواند راحت تر باشد.

کود 10 52 10 برای درخت شاتوت

کود ۱۰ ۵۲ ۱۰

حالا میرویم سراغ کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ تا بیشتر با آن آشنا شویم و بدانیم اصلاً برای چه چیزی مفید است!

احتمالاً نام کود npk یا همان ۱۰ ۵۲ ۱۰ را شنیده باشید و این سوال برایتان پیش بیاید که دقیقاً این کود چه کاربردهایی دارد ! می توان گفت یکی از کودهای بسیار فوق‌العاده که دارای درصد بیشتر عنصر فسفر است همین کود می باشد؛ کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ جزو کودهای کریستالون است که دارای ۵۲ درصد فسفر و عنصر نیتروژن پتاسیم که هر کدام  ۱۰ درصد است می باشند.

کود ۱۰۵۲۱۰ چه قابلیت هایی دارد؟

اگر زمانی دوست داشتید تا ریشه گیاهتان افزایش یابد این کود بهترین گزینه وهمچنین پیشنهاد ما به شماست، کودی محلول در آب می باشد و برای این که مورد استفاده قرار گیرد باید در آب حل شود، تمام نیاز هایی که گیاه به فسفر دارد را تامین می کند.

بهترین زمان برای استفاده کود ۱۰۵۲۱۰ چه زمانی است؟

به دلیل اینکه دارای فسفر بالایی است میتواند توان گیاه را افزایش دهد که موجب می شود تا عملکرد گیاه در رشد و گلدهی بهتر شود، در مرحله ی اولیه رشد کردن گیاه و هنگامی که گیاه به ریشه زایی شروع می کند بهترین زمان برای استفاده کردن از کود ۱۰۵۲۱۰ است. کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ برای درخت شاتوت و سایر درختان میوه مفید است و در ریشه زایی درخت بسیار تاثیرگذار است. موجب جذب هرچه بهتر مواد مغذی توس درخت می شود.

نشانه هایی که به ما می گوید باید از کود ۱۰۵۲۱۰ استفاده کرد !

  • درصورت مشاهده کردن رنگ سبز تیره برگ گیاه و یا ارغوانی رنگ شدن برگهای قدیمی گیاه
  • گیاه رشدریشه ای خوبی نداشته باشد
  • برای درخت های میوه هم زمانی که میوه ها مزه ی ترشی داشته باشند

بعد از اینکه کود را با آب ترکیب کردید ۲ تا ۳ هفته یک بار متناسب با سن و سایز گیاه به صورت آبیاری در فصل هایی که گیاه رشد می کند که این اتفاق در اوایل فصل بهار رخ می دهد و تا وسط های فصل پائیز است ازاین کود بهره بگیرید.

کود 10 52 10 برای درخت شاتوت

از کود ۱۰۵۲۱۰ برای مرکبات سن بالا هم می توان استفاده کرد که در فصل سرد سال به ریشه جذب کمتر شده و باید برای این فصل ها کودهای جایگزینی انتخاب کنید.

 بیشتر بخوانید: تاثیر فروت ست بر روی درخت لیمو

بهتر است کود های ۱۰۵۲۱۰ از کجا خریداری شود؟

همیشه به هنگام خرید کود به این موضوع توجه داشته باشید که از فروشگاه های معتبر خریداری شود زیرا برخی موارد دیده شده است که به نام کود npK موادی را فروخته اند که هیچ گونه کارکردی برای گیاه نداشته است و گیاه را به مشکلات زیادی دچار کرده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *