استفاده از کود برای چین دوم یونجه بسیار حائز اهمیت است در بین علوفه هایی که در ایران کشت می شود علف یونجه با توجه به خاصیت هایی که دارد بیشترین میزان کشت را به خود اختصاص داده است، این گیاه ۵ الی ۷ سال در خاک محصول می دهد با توجه به این مقدار ریشه این گیاه مقدار بسیار زیادی ازت، نیتروژن و مواد آلی در زمین باقی می گذارد. استفاده از کود در کشاورزی یکی از اصلی ترین مرحله های ان است. ما در این مقاله با کود برای چین دوم آشنا می شویم تا انتها همراه ما باشید.
برای کاشت یونجه زهکشی زمین بسیار الزامی و اجباری است نوع خاک ممکن است شنی، لومی و رسی نیز باشد. علاوه بر چرای مستقیم بهره برداری از یونجه به صورت علوفه خشک، سیلویی و علوفه سبز صورت می گیرد. کود دهی مناسب، نگهداری از گیاه و برداشت صحیح و اصولی گیاه اساسی ترین دلایل کشت موفق یونجه است.
بهترین کود برای چین دوم یونجه استفاده از کود گوگرد مایع، کود های فسفر و کود های پتاس بالا هستند که برای رشد مجدد یونجه پس از اینکه برداشت اول یونجه انجام شد، باید با استفاده از کود زمین را برای چین دوم یونجه تقویت کرد. این کود دهی برای چین دوم یونجه به صورت محلول پاشی و همراه با آبیاری انجام می شود.
استفاده از کود های حاوی پتاسیم در چین دوم یونجه
در کاشت و برداشت یونجه کود دهی یونجه و استفاده از کود برای چین دوم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. توسعه کاشت یونجه امروزه باعث شده تا برای تقویت خاک و همچنین داشتن محصولی تقویت شده و مناسب از کود های مناسبی با زمان بندی مناسب استفاده شود. در کود برای چین دوم یونجه در کنار کود روتوگرین ایتالیا به همراه آمینو اسید آمینوسورن در این مرحله بصورت محلول پاشی و کود گوگرد مایع از کود های حاوی پتاسیم در آبیاری نیز توصیه می شود.
برای استفاده از کود مناسب و مورد نیاز یونجه بهتر است تا قبل از کاشت یونجه خاک مورد نظر مورد بررسی قرار بگیرد با آنالیز خاک کودهای مورد نیاز خاک در زمان قبل از کاشت و یا کود برای چین دوم به خاک تجویز می شود. پس از شناخت عناصر مهم برای تغذیه یونجه باید بهترین زمان با تعیین بهترین زمان تغذیه و کود دهی یونجه کود دهی را شروع کرد معمولا بر اساس مراحل رشد یونجه زمان کود دهی تعیین می شود. زیرا در صورتی که کود در زمان مناسب به خاک و گیاه اضافه نشود، باعث آسیب به گیاه می شود. به نظر بیشتر کشاورزان، استفاده اشتباه و بی رویه از کود ها در بیشتر مواقع علت رشد نکردن یونجه است.
بیشتر بخوانید: بهترین کود مایع برای پسته
کاشت و داشت یونجه
در مبحث کود برای چین دوم یونجه درباره ی کاشت و داشت یونجه باید بگوییم که با توجه به این که یونجه یکی از گیاهان مقاوم بوده که به گرما و همچنین سرما بسیار مقاوم است. مناطق گرم، آفتابی، خشک و دارای بارندگی زیاد مناسب ترین مکان ها برای کاشت یونجه است. کشت یونجه در دو فصل بهار و پاییز انجام می شود. شخم زدن خاک در فصل پاییز در عمق ۳۰-۲۵ سانتی آن قبل از بارندگی ضروری است اما در فصل بهار شخم زدن فقط برای رفع علوفه های هرز باقی مانده در زمین انجام می شود.
با توجه به عمر یونجه زمین مورد نظر برای کشت باید از قبل آماده سازی شود بعد از شخم زمین بذر پاشی یونجه توسط دستگاه بذر پاش و یا دست انجام می شود. استفاده از ماشین های بذر افشان با توجه به این که دارای مخزن کود پاش نیز هستند بسیار مناسب تر است زیرا در حین کاشت بذر یونجه کود مناسب را نیز به خاک می رساند.
بررسی خاک از نظر میزان استفاده از کود به این دلیل است که ممکن است خاک مورد نظر نیازی به بعضی از کود ها مثل کود فسفات نداشته باشد و یا مقدار کمتری کمتر را نیاز داشته باشد از همین رو بررسی و آنالیز خاک نه تنها باعث سرفه جویی در هزینه ها می شود بلکه مقدار مناسبی کود به خاک اضافه می شود تا اسیبی به محصول وارد نشود.
چه کود هایی برای یونجه مناسب می باشند ؟
کود های آهن، گوگرد، ازت، فسفات، کود هایی هستند که گیاهان به مقدار زیادی به آن ها احتیاج دارند. در کنار این موارد سولفات پتاسیم و ریز مغذی ها از مناسب ترین کود ها برای یونجه است که می بایست بعد از استفاده از این کود ها حتما اقدام به شخم زدن زمین کرد.
بیشتر بخوانید: کاشت درختان هلو
اما کود های دامی حتما باید چند ماه قبل به زمین اضافه شوند و برای مخلوط شدن خوب با خاک همراه با خاک شخم بزنید. در کنار این کود ها، کود های میکرو و ماکرو کود های شیمیایی هستند که نقش مهمی در کاشت و کود دهی یونجه دارند. که بر اساس نوع نیاز خاک مقدار آن ها را می توان تغییر داد.
بدون دیدگاه