درخت پسته چند ساله بار می‌دهد؟

درخت پسته در مناطق گرم و معتدل پرورش می‌یابد. این درخت در مناطق سرد خوب رشد نمی‌کند. ریشه های عمیقی دارد و برای همین به خاک نفوذپذیر نیاز دارد. این درختان ارتفاع کمی دارند. محصول درخت پسته از پر سود ترین محصولات کشاورزی است که به خاطر کیفیت بالای آن به کشورهای دیگر صادر می‌شود. برای همین مورد علاقه‌ی باغداران و کشاورزان است. در این مطلب سعی می‌کنیم شما را با درخت پسته و مشخصات آن و اینکه درخت پسته چند ساله بار می‌دهد آشنا کنیم.

شرایط کاشت درخت پسته

درختان پسته هم با روش های مختلفی مثل کاشت بذر و یا نهال تکثیر می‌شوند. این روش ها شرایط و مزایا و معایب خاصی دارند و با توجه به شرایطی مثل وضعیت خاک و آب و هوا انتخاب می‌شوند.  در روش کاشت بذر, جوی هایی با عمق مشخص ایجاد می‌شوند و بذر را که قبلا ساعاتی در آب خیس شده را در خاک قرار می‌دهند و روی آن را با ماسه پر می‌کنند. این بذرهای کاشته شده هر ده روز به آبیاری نیاز دارند.

درخت پسته چند ساله بار می‌دهد؟

کاشت نهال پسته هم به این صورت است که باید نهال نر و ماده در کنار هم کاشته شوند تا درخت محصول بدهد. مثلا کنار هر ۱۵ درخت ماده که کاشته شده باید یک درخت نر برای کاشت در نظر گرفت. اگر بیش تر از یک درخت نر کاشته شود هم نتیجه ی بهتری به دست می آید چرا که تشخیص نر و ماده بودن نهال ها کمی مشکل است.

بیشتر بخوانید: فاصله درخت پسته از آب

در زمان احداث باغ پسته باید فاصله مشخصی را برای درختان در نظر گرفت چون اگر این فاصله کم باشد باعث می‌شود شاخه ها و برگ ها بعد از رشد باهم تداخل داشته باشند و قسمت های پایین تر درخت در سایه قرار بگیرند و رشد خوبی نکنند. درخت پسته برای رشد به نور خورشید به صورت کامل احتیاج دارد و این نور مستقیم تاثیر زیادی روی باردهی درخت دارد. خاکی که پسته در آن کاشته شده باید از نظر ph   خنثی باشد.

بهترین فصل برای کاشتن پسته چه فصلی است؟

بهترین فصل برای کاشت نهال پسته زمان به خواب رفتن نهال است. در مناطق گرمسیر کاشت نهال باید در فصل پاییز صورت بگیرد تا قبل از شروع سرمای زمستان ریشه های نهال در خاک به ثبات برسند. برای تکثیر از طریق کاشت بذر بهترین زمان پایان فصل زمستان و ابتدای بهار است. پس از اینکه که بذرها کمی رشد کردند باید آن ها را در فصل پاییز به زمین اصلی منتقل کنید. درخت پسته از درختان مقاوم به خشکی است ولی به خاطر نقش آبیاری در مقدار و کیفیت محصول, لازم است آبیاری منظمی برای آن انجام شود. همچنین برای تامین نیازهای تغذیه ای درخت سالی دو بار کوددهی انجام می‌شود.

درختان پسته هم مثل دیگر گیاهان در معرض آسیب آفت های مختلف و بیماری هستند. سم پاشی به موقع می‌تواند باعث حفظ گیاه شود‌.

درخت پسته چند ساله بار می‌دهد؟

درخت پسته چند ساله بار می‌دهد؟

پس از آشنایی با شرایط کاشت درخت پسته شاید این سوال پیش بیاید که حالا چند سال طول می‌کشد تا درخت پسته شروع به باردهی کند و یا درخت پسته چند ساله بار می‌دهد.

معمولا درختان پسته از سن ۵ سالگی شروع به باردهی میکنند و تا سن ۴۵ سالگی ادامه دارد. نهال پسته ی جوان در چهارمین و گاهی پنجمین سال زندگی اش به بار می‌نشیند.این زمان محصول درخت مقدار کمی است و در حدود یک یا دو کیلوگرم می‌شود. این مقدار در درختان با عمر مثلا ۱۲ ساله حدودا ۱۵ کیلوگرم می‌شود.  پسته شاید پرارزش ترین محصول صادراتی باشد و در کشورهای دیگر هم کشت می‌شود اما صادرات پسته ایران کم رقاب است. پسته انواع مختلف زیادی دارد که نام های گوناگونی دارند مثل پسته‌ی فندقی, کله قوچی, اکبری و اوحدی.

بعضی از این گونه ها در سن کم تری شروع به باردهی می‌کنند و این موضوع مهمی برای باغدار پسته است. مثل گونه های کله قوچی و اوحدی‌. به همین دلیل این نوع  را در وسعت بیشتری پرورش می‌دهند چون از نظر اقتصادی مهم است که کدام نوع را کشت کنند. موضوع مورد توجه دیگر در انتخاب نوع پسته مورد کاشت, سن اوج باردهی است. بعضی از درختان پسته در ۲۵ سال بعد از کاشت محصول بسیار زیادی تولید می‌کند و این زمان اوج باردهی درخت است.

درخت پسته چند ساله بار می‌دهد؟

طول مدت باردهی درختان پسته به عوامل مختلفی آب و هوا,  شرایط خاک و آب و همچنین نحوه‌ی باغداری و رسیدگی بستگی دارد. در حالت کلی این درختان سال های زیادی باردهی دارند که به ۵۰ تا ۸۰ سال هم می‌رسد و بعضی گونه ها حتی تا صد سال هم مثمر هستند.  با گذشت زمان میزان تولید پسته کم می‌شود ولی با روش هایی می شود درختان را دوباره فعال و جوانسازی کرد.

بیشتر بخوانید: زمان مصرف هیومیک اسید

مقدار پسته برداشتی در هر هکتار چیزی حدود ۶ تن است. شهر هایی مثل کرمان و خراسان رضوی در پرورش و تولید پسته بیشترین سهم را دارند و حدود ۸۰ درصد از تولید این محصول را انجام می‌دهند.. شهر رفسنجان مهم ترین شهر و قطب تولید پسته در ایران است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *