کاشت درخت پسته

کاشت درخت پسته به عنوان محصولی سود آور، همیشه مورد توجه کشاورزان بوده است. بعد از کشت پسته، کشاورزان باید مدت زمان تقریبا طولانی، منتظر باردهی درختان پسته باشند. شیوه کاشت، کودهی، سم پاشی و رفع آفات پسته در برداشت پسته با کیفیت می تواند نقش بسیار مهمی را ایفا کند. در این مقاله سعی داریم نکات ضروری در کاشت درخت پسته را مورد بررسی قرار دهیم.

شرایط  مناسب رشد درخت پسته

درخت پسته؛ ازجمله درختان مخصوص نواحی معتدل و گرم محسوب می‌شود. این درخت در نواحی سردسیر رشد خوبی نداشته و در مقابل سرمای شدید دوام نمی‌آورد. خاکی که پسته را در آن می کاریم، باید قابلیت نفوذ مناسبی داشته باشد تا ریشه‌ها  به خوبی بتوانند در خاک نفوذ کنند. درختان پسته معمولا ارتفاع کمی دارند. بعد از کاشت نهال پسته تا به ثمر نشستن آن، چند سالی طول می‌کشد.

کاشت درخت پسته

انواع روش های کاشت پسته

از انواع روش کاشت پسته به سه روش زیر می توان اشاره کرد:

کاشت بذر در زمین: برای کاشت پسته به شکل بذر در زمین لازم است جوی‌هایی با عرض ۵۰ الی ۱۰۰ سانتی متری ایجاد کنید؛ تا جایی که عمق جوی ها به حدود ۵۰ تا ۷۰ سانتی متر برسد. بذر را از ۱۲ ساعت قبل باید در آب گذاشته و خیس کرده باشد. بعد از آماده کردن زمین، بذرها را در عمق ۲ تا ۳ سانتی متری خاک بگذارید و روی آن را با ماسه بپوشانید. در این روش کاشت پسته، بذر را هر ۱۰ تا ۱۵ روز یک بار آبیاری کنید.

بیشتر بخوانید: شرایط نگهداری زاموفیلیا

کاشت پسته در گلدان: بهتر است برای کاشت پسته در گلدان، در اوایل فصل بهار اقدام کنید. برای انجام این کار به کیسه‌های پلاستیکی سیاه نیاز دارید. این کیسه‌های پلاستیکی برای کاشت درخت پسته، قطری برابر ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر و ارتفاعی برابر ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر دارند. با مخلوطی از کود زراعی، کود گاوی و ماسه این کیسه ها را پر کنید. بذر از قبل خیس شده را در عمق ۲ تا ۳ سانتی متری آن کاشته و سطح آن را بپوشانید.

کاشت پسته در خزانه: در این روش از کاشت، زمینی به اندازه ۱۰ الی ۳۰ متر احتیاج ‌است. بذرهای از قبل خیس شده‌ را در فاصله‌های ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری از همدیگر بکارید و هفته ای یکبار آبیاری را انجام دهید. می‌توانید نهال‌ها را به مدت یک الی دو سال در این زمین نگهداری کنید، بعد از گذشت این مدت، در فصل زمستان نهال‌ های پسته را به زمین اصلی منتقل کنید.

کاشت درخت پسته

چگونگی روند کاشت پسته

نحوه کاشت نهال پسته؛ باید به صورتی باشد که نهال نر و ماده با هم کاشته شوند تا باردهی درختان به خوبی انجام شود. به این منظور باید کنار هر ۱۵ درخت ماده پسته، یک درخت نر پسته بکارید. بهتر است برای کاشت درخت پسته به صورت اصولی‌ تر درختان نر بیشتری کاشته شود.

فصل مناسب کاشت پسته

مناسبترین زمان برای کاشت نهال پسته، زمانی است که نهال به خواب رفته است. در نواحی گرمسیری بهتر است کاشت پسته در پاییز انجام شود. در واقع قبل از رسیدن روزهای یخبندان، باید ریشه‌های نهال با محیط جدید سازگار شود؛ در غیر این صورت کاشت نهال با مشکل رو به رو خواهد شد و موفقیت آمیز نخواهد بود.

کاشت درخت پسته در باغچه

در صورت کاشت درخت پسته در باغچه اول از همه به آب و هوای محیط زندگی خود دقت داشته باشید. اگر جزء نواحی گرمسیری هستید، می‌توانید کاشت پسته را انجام دهید. برای شروع پرورش دادن درخت پسته در باغچه، بذر پسته را خیس کرده و آن را درون یک پارچه قرار دهید. بذرها را همراه با  پارچه خیس، تا یک هفته در دمای اتاق بگذارید. سپس می‌توانید بذر را در گلدان یا در باغچه خود بکارید. کاشت بذر پسته بهتر است در اواخر فصل زمستان یا اوایل فصل بهار انجام شود. بذرها را در عمق ۲ تا ۳ سانتی متری خاک بگذارید و روی آن ماسه بریزید. در صورت کاشت نهال در گلدان بهتر است در فصل پاییز یا بهار، نهال را به باغچه منتقل کنید تا رشد نهال پسته با موفقیت صورت گیرد.

کاشت درخت پسته

آبیاری موردنیاز درخت پسته

درخت پسته احتیاج به هر روز آبیاری شدن ندارد. در واقع پسته از جمله درختانی است که به آب کمی احتیاج دارد و به همین دلیل در مناطق گرمسیری و بیابانی به خوبی دوام می‌آورد. حتی در ماه‌های بدون بارندگی، به آبیاری چندانی نیاز نیست. در شرایط نرمال، آبیاری درخت به صورت یک هفته در میان مناسب ‌است.

بیشتر بخوانید: کود پتاس بالا برای درخت سیب

کودهی بعد از کاشت درخت پسته

برای باردهی بهتر درخت پسته، بهتر است در سال دو مرتبه کودهی اتفاق بیافتد. کود را زیر خاک و در فاصله ۳۰ تا ۳۵ سانتی متری از درختان پسته بگذارید.

توصیه می‌کنیم از کودهای حیوانی مثل کود گاوی و گوسفندی در پاییز تا زمستان استفاده کنید. همچنین استفاده از کودهای شیمیایی ازت و فسفر متناسب با زمان آبیاری درخت پسته می‌تواند تاثیرگذار باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *