درخت پسته از درختان سازگار با شرایط مختلف است. این درخت در اقلیم ها و آب و هوای گوناگون قادر به رشد است. چند روش مختلف وجود دارد که میتوان با آن ها درخت پسته را کاشت و پرورش داد. در ادامه شما با آموزش کاشت پسته از دانه سریع آشنا میشوید.
کاشت درخت پسته
درخت پسته در اکثر مناطق قابلیت کاشت دارد و رشد میکند در صورتی که مراقبت های لازم از آن انجام شود. بین کاشت یک درخت و یا احداث باغی از درخت پسته تفاوتی وجود ندارد چرا که هدف دستیابی به محصولی با کیفیت از پسته است. اگر شرایط لازم رعایت شود حتی در مناطقی که مناسب پسته نیست, میتوان ان را پرورش داد و محصول برداشت کرد.
پرورش پسته و کاشت آن پر هزینه و زمان بر است. دوره رشد و محصول دهی پسته بیشتر از ۵ سال طول میکشد. این ویژگی نیازمند دقت و صبوری باغداران و کشاورزان است.
بیشتر بخوانید: بهترین خاک برای کاشت نهال پسته
روش های معمول کاشت پسته دو نوع است. در روش اول بذر پسته به صورت مستقیم در زمین کاشته میشود. این روش مخصوص خاک های معمولی است که با آب شیرین آبیاری میشود. قدم اول برای این کار انتخاب بذر مناسب است. نوع بذر را با توجه به شرایط اقلیمی منطقه, آب و هوا و نوع خاک و آب انتخاب میکنند. بذر انتخابی باید ویژگی هایی داشته باشد تا کاشت موفقی صورت بگیرد. اول اینکه تازه باشند و مدت کمی انبارشده باشند. بعد از آن لازم است که توسط دستگاه های صنغتی خشک نشوند و با نور خورشید خشک شده باشند. این کار باعث حفظ قدرت رشد بذر میشود. سالم بودن بذر از نظر آفت و بیماری هم مهم است.
پس از انتخاب بذر آن را چند ساعت در آب قرار میدهند. حالا نوبت به آماده سازی زمین است. خاک این زمین باید حدود سه متر عمق داشته باشد تا محل مناسبی برای رشد ریشه های عمیق پسته باشد. گودال هایی را به عمق یک متر و قطر نیم متر حفر میکنند سپس بذرها را در آن ها قرار میدهند. روی بذرها باید با خاک و ماسه پوشانده شود و اگر احتمال می رود که بذرها قبل از جوانه زدن آسیب ببینند باید روی آن حفاظی ایجاد کرد. بعد از کاشت بذرها ابیاری میشوند و هر ده روز یکبار تکرار میشود. زمانی که بذرها جوانه زدند باید مراقبت ها از آن ها شروع شود و آبیاری و کوددهی و دیگر موارد کاملا اصولی انجام بگیرد.
روش بعدی کاشت پسته, کاشت گلدانی است.
آموزش کاشت درخت پسته از دانه سریع
در این روش کاشت پسته ساده است و باید نکات لازم رعایت شود تا نتیجه خوبی به دست بیاید. بعد از این که بذر مناسب را با شرایطی که قبلا گفته شد تهیه کردید آن را باید به مدت دو روز در آب قرار دهید و در طی این مدت آب آن باید مرتب تعویض شود. بعد از آن بذرها را خارج کرده و با مواد مخصوص ضدعفونی و قارچ کش, تمیز کنید و سپس داخل پارچه ای تمیزقرار داده و در جای تاریک با دمای متوسط ۲۵ درجه بگذارید. دستمال باید در این مدت مدام مرطوب باشد تا زمانی که بذرها جوانه بزنند. این اتفاق چند روزی طول میکشد.
در این مدتی که منتظر جوانه زدن بذرها هستید باید گلدان مناسب را تهیه کنید. ارتفاع و قطر این گلدان باید برای رشد ریشه بذر مناسب باشد. ارتفاع حدودا ۴۰ سانتی متر و قطر ۳۰ سانتی متری برای گلدان مناسب است. در انتهای گلدان سوراخ هایی ایجاد کنید تا آب های اضافی را از گلدان خارج کنند.
بعد از جوانه زدن بذرها آن ها را دوباره ضدعفونی کنید و سپس در گلدان بکارید. روزهای اول آبیاری را با اسپری کردن انجام دهید تا ریشه ها محکم شود و بعد از آن آبیاری هفته ای و با روش غرقابی انجام دهید.
با این روش می توانید به سادگی درخت پسته ای را در منزل هم داشته باشید و از آن مراقبت کنید.
زمان و فصل مناسب برای کاشت پسته از بذر و در گلدان تقریبا همیشه است و محدودیتی وجود ندارد چرا که گلدان ها قابلیت این را دارند که به سادگی جا بجا شوند و در شرایط مختلف قرار بگیرند. اما برای کاشت بذر در زمین اواخر اسفند و فروردین زمان بهتری است.
برای ایجاد باغ پسته با کاشت نهال هم از این روش استفاده میکنند و پس از گذشت دو سال از کاشت بذر, نهال ها را از گلدان خارج میکنند و در زمین میکارند.
بیشتر بخوانید: کود سولفات آمونیوم
برداشت پسته
چند سالی طول میکشد تا درختان پسته شروع به باردهی کنند. این زمان با توجه به نوع پسته متغیر است ولی به طور میانگین ۵ سال طول میکشد. بعد از آن که پسته ها رسیدند باید سریع برداشت شوند. در غیر این صورت ممکن است توسط عوامل بیماری زا و قارچ ها آلوده شوند و از بین بروند.
کاشت پسته در منزل و باغچه جذاب بوده و با مراقبت درست می توانید محصول خوبی به دست بیاورید.
بدون دیدگاه