جدول کود دهی پسته

درختان پسته هم مثل دیگر درختان میوه با روش های مختلفی کاشت و تکثیر می‌شوند. هر کدام از این روش ها شرایط و مزایایی دارد و باغدار و کشاورز با در نظر گرفتن نوع خاک و زمین, آب و هوای منطقه و نیز نوع درخت پسته, یکی از این روش های کاشت را انتخاب می‌کند و به کار می گیرد. در این مطلب شما را با روش کاشت پسته در نایلون آشنا می‌کنیم.

کاشت پسته چه شرایطی لازم دارد؟

درخت پسته از درختان مثمر است و‌دارای میوه ای پر فایده و سرشار ازمواد مغذی است. پسته انواع و گونه های مختلفی دارد. انواع معروف آن در ایران که بزرگ ترین تولید کننده پسته در جهان است, شامل پسته احمد آقایی, کله قوچی, اوحدی و اکبری هستند. اقلیم مناسب پرورش پسته مناطق گرم و خشک و‌ مناطق معتدل هستند یعنی مناطقی که در آن ها تابستان ها گرم و طولانی اند و زمستان ها سرد و‌خشک.

 کاشت پسته در نایلون

این درخت در خشکی مقاومت خوبی دارد و میانگین دمایی که می‌تواند تحمل کند از ۲۵ تا ۳۵ درجه است. رطوبت زیاد برای پسته مطلوب نیست و‌ به گونه ای مانع رشد درست آن می‌شود. رطوبت زیاد با تاثیر منفی روی انجام گرده افشانی درختان پسته, مقدار محصول نهایی را کاهش می‌دهد و از کیفیت آن کم می‌کند.

بیشتر بخوانید: کشت زعفران به روش هیدروپونیک

کاشت پسته در ارتفاع زیاد هم کار درستی نیست و‌ نتیجه نمی‌دهد. نوع خاک و زمین در مناطق مرتفع به شکلی نیست که ریشه ها بتوانند به اندازه کافی گسترش پیدا کنند. درختان پسته ریشه های عمیقی دارند و خاک آن باید به اندازه کافی سبک و نفوذپذیر باشد.

روش های کاشت پسته

از انواع مختلف روش های کاشت پسته موارد زیر بسیار متداول هستند. کاشت بذر در زمین و به صورت مستقیم. برای این کار جوی هایی با عمق مسخص حفر می‌کنند و بذرهایی که قبلا خیسانده شده در عمق ۷۰ سانتی متری جوی ها قرار می‌دهند و روی آن ها را با خاک می‌پوشانند.

روش بعدی پرورش پسته با نهال است. در این روش به نهال پسته نر و ماده نیاز است تا در کنار هم کاشته شوند.

کاشت پسته در گلدان و نایلون هم روش های دیگری هستند که برای پرورش پسته از آن ها استفاده می‌شود.

 کاشت پسته در نایلون

کاشت پسته در نایلون چگونه انجام می‌شود؟

کاشت بیشتر درختان پسته به طور عمده از طریق کاشت بذر پسته انجام می‌شود.  با این که روش های دیگری هم وجود دارد اما این روش بسیار متداول است.  برای کاشت پسته در نایلون باید ابتدا بذر پسته تهیه شود. بذر باید کامل رسیده باشد و کال نباشد. بذرها با دست پویت کنده شده باشند چرا که استفاده از دستگاه باعث کاهش شدید قدرت رویشی بذر می‌شود. همچنین در نور خورشید خشک شده باشند. از انواع پسته که بادامی شکل هستند استفاده شود. پسته های کروی شکل برای استفاده به عنوان بذر زیاد مناسب نیستند. و مهم ترین نکته این است که نوعی از پسته را انتخاب کنید که بعد از باردهی از نظر اقتصادی برای شما پرسود باشد.

بعد ازتهیه بذر مناسب نایلون های مناسبی نیز باید تهیه شود. ارتفاع آن ها باید زیاد باشد به این دلیل که ریشه پسته رشد سریع و زیادی دارد. قطر این نایلون ها هم بیشتر باشد چون اندازه بزرگ تر باعث حفظ رطوبت در طولانی مدت می‌شود. برای این نایلون ها زهکش مناسب هم باید ایجاد شود.

بعد از این مراحل لازم است خاک مناسب رشد پسته تهیه شده و در نایلون ها ریخته شود. خاک مناسب برای این کار یک خاک ترکیبی است. خاک سنگین مثل خاک رس مناسب نیست چون مانع جذب درست آب می شود. یا خاک سبک مثل ماسه قادر به جذب و نگهداری آب نیست. بنابراین ترکیبی از خاک رس و ماسه به همراه کود گاوی بسیار مناسب است, هم حفظ رطوبت را انجام می‌دهد هم مواد مغذی را تامین می‌کند.

 کاشت پسته در نایلون

با آماده شدن بذر و خاک و نایلون عملیات کاشت آغاز می‌شود. در ابتدا لاید بذرها شسته شوند تا هرگونه جسم اضافی از آن ها جداذشود. سپس بذرها را ضدعفونی می‌کنند. برای این کار از قارچ کش و یا حتی وایتکس خانگی هم می‌توان استفاده کرد.  سپس بذرها باید به مدت ۴۸ ساعت خیسانده شوند.

بیشتر بخوانید: کود کامل شوک ده ایکس برای درختان سیب

دمای اتاق محل خوبی برای نگهداری آن هاست تا جوانه بزنند. بذرها را در میان پارچه ای مرطوب نگهداری کنید و با جابجایی منظم آن ها در رسیدن اکسیژن به آن ها کمک کنید. بعد از حدود ده روز بذرها جوانه می زنند. حالا ‌دو عدد بذر را روی نایلون قرار دهید و روی آن ها را با خاک بپوشانید. نایلون ها را در مکانی کنار هم به صورت ردیفی قرار دهید طوری که دسترسی به آن ها آسان باشد‌. بعد از این کار بذرها را آبیاری کنید.

کاشت پسته در پلاستیک بیشتر در زمین هایی که  آب و خاک شور دارند,  توصیه می شود. به دلیل وجود  نمک در خاک ممکن است جوانه و ریشه های بذر پژمرده شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *