هرس درخت انار

اولین سوالی که برای تان شاید پیش بیاید این است که آیا درخت انار به هرس نیاز دارد یا نه؟ درخت انار یکی از درخت هایی است که در طول زمان شاخه های مرده با بافت های ناکارآمد بسیاری در آن تولید می گردد، در سال سوم پاجوش های وجود دارند که در کنار درخت انار رشد میکند آنها قاتل واقعی درخت انار هستند که توانایی این را دارند تا ریشه آن را از پایه خشک کنند و درخت سرسبز و با طراوت را به درختی مرده تبدیل کنند. پس در نتیجه از مهم ترین مراحل کاشت درخت انار این است که بتوان از شرشاخه های مرده و پاجوش های آسیب‌زا خلاص شوید که با هرس درخت انار این اتفاق می‌افتد، باغدار با این کار می‌تواند شاخه های ضعیف و مرده را که هیچ گونه احتیاجی به وجود داشتن آنها نیست و در واقع مزاحمی برای درخت انار هستن را از بین ببرد.

هرس کردن درخت انار چه مزایایی دارد؟

شاید این سوال در ذهنتان باشد که واقعا چرا باید درختهای انار حذف شاخه های زاید شوند؟

آیا باید واقعاً شاخه های مزاحم مرده را کند مد درخت را سبک کرد؟

هرس درخت انار

برای اینکه این سوالات شما پاسخ داده شود تا انتهای این مقاله همراه ما باشید، مزایای حذف شاخه های زاید درخت انار:

  • شاخه های خشکیده را حذف می کند
  • شاخه های آفت زده را از بین می برد
  • شاخه های مرده را جدا میکند
  • نورگیری و هوا گیری تاج درخت را بهبود میبخشد
  • جوان کردن درختان انار مسن
  • ایجاد استرس در جوانه
  • وادار کردن درخت انار به زایش
  • کیفیت محصول را افزایش می دهد
  • مرحله داشت راحت تر می شود

بیشتر بخوانید: درخت زرشک

چه اشتباهات رایجی در هرس کردن درخت انار می تواند وجود داشته باشد؟

شاید برایتان جالب باشد این را بدانید که همیشه هرس درخت فایده ندارد و مفید نیست زیرا اگر کشاورز احتیاط نکرده و کار هرس  را به خوبی انجام ندهد عواقب خطرناکی در پی این هرس کردن نادرست رخ می دهد، ولی اگر باغداران و کشاورزان قبل از شروع هرس درخت انار اشتباهات رایج که در این هنگام وجود دارد را بشناسید در تله اشتباه نیافتند در ادامه مطالب با ما باشید تا این اشتباهات رایج را برایتان باز میکنیم.

هرس کردن درخت انار در فصل پاییز

در فصل پاییز درخت انار در حال آماده سازی خود برای استراحت و خواب زمستانی می باشد پس باید خیلی مواظب باشید که در این فصل سریال بریدن شاخ و برگ درختان را نداشته باشید زیرا با بریدن شاخه ها در این هنگام فصل پاییز این درخت انرژی ذخیره نخواهد داشت و به یخ زدگی دچار می گردد.

قطع کردن جوانه های درخت انار

هنگام هرس کردن درخت انار باشید جوانه های تازه نفس آسیب نبینند شاید فکر کنید به این جوانه ها امسال به گل و میوه تبدیل نشدند امیدی نیست اما این اشتباه را نکنید بلکه همان جوانه ها پس از خواب زمستانی میوه های خوشمزه تبدیل خواهند شد البته با این شرط که در زمان هرس کردن درخت انار به آنها مجال نفس کشیدن داده شود.

هرس درخت انار

حذف شاخه های زاید کردن بیش از اندازه درخت انار

از رایج ترین اشتباهاتی است که باغداران هنگام بریدن شاخه های زاید درخت انار مرتکب آن می‌شوند و یادتان نرود زدودن بیش از اندازه برگ و شاخه های درخت انار موجب بی دفاع بودن تاج انار میشود و آن را به انواع بیماریها از جمله آفتاب سوختگی مستعد می کند.

هرس کردن درخت انار با زاویه اشتباه

طرف رو به پایین زاویه درست حذف شاخه های زاید درخت انار است زیرا با این کار جلوی ورود آب زیاد به محل بریدگی گرفته میشود و از مبتلا شدن این درخت به عفونت های قارچی بخصوص پیشگیری می شود.

ضدعفونی نکردن ابزار هرس درخت انار

یادتان نرود که قبل از انجام این کار با مواد ضدعفونی کننده ابزار را تمیز کنید تا به هنگام انجام این کار بیماری های متفاوت و مختلف به شاخ و برگهای درخت انار که بریده شده اند و در این بازه بسیار آسیب پذیر می باشند نفوذی نداشته باشد.

هرس کردن نادرست درخت انار دارای چه عواقبی است؟

  • گیاه آسیب شدیدی می بیند
  • میوه دادن درخت متوقف می شود
  • میوه ها خشک می شوند
  • شاخه ها به اشتباه برداشت می شوند
  • ظاهر درخت زشت می گردد
  • طعم میوه ها تغییر می کند
  • کیفیت انار کاهش می یابد
  • عمر مفید درخت انار کم میشود

چه زمانی برای هرس کردن درخت انار بهترین است؟

در زمستان که درختان انار در خواب زمستانی هستند بهترین فاصله زمانی برای از بین بردن شاخه های زاید درخت های انار می باشد زیرا با این کار در این فصل در پاییز سال آینده دارای درختان پر از گل و میوه خوشمزه خواهید شد.

انواع هرس کردن درخت انار

  • هرس باروری

تاثیر مستقیم روی میزان باروری و میوه دادن درخت انار می گذارد هرچقدر که فرایند هرس درخت انار توسط کشاورز به درستی انجام شود برای برداشت حجم بیشتری از میوه های خوش طعم شانس بالاتری دارد.

  • هرس باروری خشک

در تمام ماه های سال این کار را می توان انجام داد هیچ مانعی ندارد فقط در هنگام هرس بارور خشک به ممنوعه های حذف شاخه های زاید درخت انار حواستان باشد تا نتیجه این هرس کردن درخت انار برای تان معکوس واقع نشود.

هرس درخت انار

  • هرس باروری سبز

در این روش لازم است که از شر شاخه های درهم تنیده و مزاحم درخت انار خلاص شوید که در همه فصل های سال به جز تابستان این روش مجاز میباشد البته دقت کنید که به هنگام از بین بردن شاخه های زاید بیش از اندازه شاخه ها را هرس نکنید زیرا تاج درخت در برابر آفتاب و گرما بی حفاظ می شود و این اصلا خوب نیست.

بیشتر بخوانید: کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ برای درخت آلبالو

تا اینجا سعی کردیم شما را با تمام چیزهایی که درباره حذف شاخه های زاید انار وجود دارد آشنا کنیم امیدواریم که تمامی مطالب برای تان مثمر ثمر واقع شده باشد استفاده کافی از آنها برده باشید فقط دقت کنید که اگر جایی به مشکل خوردید و دوباره مطالب را تکرار کرده و بخوانید تا در این کار دچار اشتباه نشده و گیاه‌تان آسیب نبیند

۱۲ دیدگاه

  • سلام درمورد هرس درخت انار کامل ومدبرانه سخن گفتید
    تحقیقی علمی وجامع کردید
    می‌بایست با طریق شکل وودیو توضیح می‌دادید
    اگر دلسوزی کنید کشاورز بهتر شمارا پذیراست
    وتبلیغتان موثر واقع می‌شود
    کیفیت کودشرکت بالا ونرخ مناسبه

    در کل اطمینان در تولیدات شما هست

    • سلام
      در هر مرحله یک نوع خاص از سم باید استفاده بشه و این که با توجه به آفاتی که در منطقه شایع هست یعنی احتمال ابتلا بیشتری داره یا به صورت معمول آفت غالب منطقه هست نوع سموم فرق می کنه
      اما به صورت کلی اگر بخواهید از یک آفت کش ارگانیک استفاده کنید و در هر مرحله قابل استفاده باشه و محصول و باغ هم آسیب نبینه بهترین گزینه گوگرد مایع شوک یا جنریت هست که می تونید در هر مرحلهه و برای هر نوع آفتی ازش استفاده کنید

  • سلام
    من سه تا درخت کوویج تو باغم دارم .اصلا رشدی ندارن .باید چکار کنم ؟؟
    ی درخت کوویج پایه دارم که گلابی روش پیوند شده بود بعد از دو سال پیوند گلابی از بین رفت و خود کوویج بزرگ شده ولی بدون باره…باید چکار کنم؟؟

  • سلام :استاد بزرگوار درخت انار ۴ ساله دارم که دو بهار گل انار میده ولی بعد چند روز گلها شروع به ریزش میکنند علت چیست .ممنونم،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *