کود اسید هیومیک پودری

قبل از اشنایی با ویژگی های کود اسید هیومیک پودری لازم است اطلاعاتی درباره کود اسید هیومیک و منشا آن به دست آورد.

کود اسید هیومیک

مواد هیومیکی یا هوموس حاصل تجزیه بقایا و باقی مانده گیاهان و یا هر نوع ماده آلی هستند که در شرایطی خاص و توسط فعالیت میکروارگانیسم ها به وجود آمده اند. خاک هایی که حاوی این ماده باشند بهترین نوع خاک از نظر حاصلخیزی هستند. در این حالت میزان این مواد آلی در خاک حدود ۴ تا ۶ درصد است‌. کود اسید هیومیک از مشتقات مواد هوموس است و پی اچ اسیدی دارد در نتیجه آن را اسید هیومیک می‌نامند. مواد هیومیکی قادرند میلیون ها سال در طبیعت باقی مانده و خواص خود را حفظ کنند‌.

کود اسید هیومیک پودری

کود اسید هیومیک به رنگ قهوه ای تیره دیده می‌شود و نوعی درشت مولکول یا ماکرو از مواد آلی محسوب می‌شود که در اثر واکنش های فیزیکی و شیمیایی مختلف باکتریایی در خاک به وجود می‌آید. در ترکیبات این کود طیف وسیعی ازمواد آلی و معدنی وجود دارد که ترکیب شگفت آور با خواص فوق العاده را تشکیل داده اند.

بیشتر بخوانید: اسید هیومیک برای درخت سیب

عملکرد اسید هیومیک

اسید هیومیک به طور کلی ساختار خاک های مختلف را به نوعی اصلاح‌ می‌کند و باعث می‌شود آب و هوا به داخل خاک بیشتر نفوذ کنند در نتیجه رشد ریشه ها افزایش پیدا کرده و حجم ریشه ها به میزان قابل توجهی بیشتر می‌شود. اسید هیومیک همچنین موجب می‌شود فعالیت باکتری های مفید خاک افزایش یافته و مواد مغذی بیشتری جذب گیاه شود. از طرفی با افزایش رشد ریشه ها، جذب عنصرهای نامحلول و بلوکه شده در خاک هم بیشتر شده و تسریع پیدا می‌کند. همه این موارد در نهایت منجر به رشد بیشتر گیاه و بهبود عملکرد آن می‌شوند.

انواع کود اسید هیومیک

اغلب کودهای آلی و شیمیایی به شکل های مختلف و فرم های گوناگون تولید می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود تا از کود در مصارف مختلفی بتوان استفاده کرد و همینطور در مواردی بازدهی کود افزایش می‌یابد. کودهای اسید هیومیک هم از نظر فیزیکی و شکل به سه نوع مایع،پودری(جامد) و گرانول تولید و روانه بازار می‌شوند. کودهای اسید هیومیک مایع و پودری نوع فعال اسید هیومیک محسوب می‌شوند و انحلال بالایی در آب دارند و برعکس کود اسید هیومیک گرانول قابلیت حل شدگی در آب یا دیگر حلال ها را ندارد و کود اسیدهیومیک غیرفعال به شمار می‌رود.

میزان مصرف کودهای مایع و پودری بیشتر است در نتیجه بیشتر تولید می‌شوند. کود اسید هیومیک گرانول در خاک مدت زمان زیاپی باقی مانده و جذب آن بسیار طولانی است به‌ همین علت جزدر موارد خاص کاربرد زیادی ندارد.

کود اسید هیومیک پودری

کود اسید هیومیک پودری

کود اسید هیومیک پودری از اشکال مهم کودهای اسید هیومیک به شمار می‌رود. این کود از خشک کردن اسید هیومیک مایع و یا پودر کرد اسید هیومیک گرانول به دست می‌آید. با توجه به ویژگی های فیزیکی این کود، به راحتی در آب حل می‌شود‌ . از کود اسید هیومیک پودری می‌توان با روش های مختلفی استفاده کرد و قدرت انحلال بالای آن عامل این موضوع است. چالکود، محلول پاشی، کود آبیاری و بذرمال از مهم ترین این روش ها هستند. در روش چالکود اسید هیومیک پودری را در حفره هایی که کنار درختان و ‌گیاهان حفر شده قرار می‌دهند. در روش استفاده به‌ همراه سیستم های آبیاری کود را در آب حل کرده و به استفاده گیاه می‌رسانند. در روش بذرمال یا آغشته سازی بذرها به کود، بذر گیاه را قبل ازکاشت در محلول اسید هیومیک قرار می‌دهند بعد از مدتی خارج کرده و می‌کارند. در روش محلول پاشی هم بعد از حل کردن کود اسید هیومیک پودری در آبان را روی گیاهان و درختان اسپری می‌کنند.  در حالت کلی استفاده در روش های آبیاری تخت فشار بهترین روش استفاده از کود اسید هیومیک پودری است.

زمان و میزان مصرف کود اسید هیومیک پودری

زمان مصرف این‌ کود به نوع درخت و گیاه بستگی دارد ولی عموما در مراحل مهم رشد مثل آغاز جوانه زنی و‌ یا فصل گلدهی و تشکیل میوه از این کود استفاده می‌کنند که‌ مزایای بسیار زیادی برای گیاهان و‌ درختان به همراه دارد.

میزان مصرف کود اسید هیومیک پودری هم برای انواع گیاهان متفاوت است. ضمن توجه و عمل کردن به دستورالعمل های شرکت تولید کننده، به‌ طور میانگین برای محصولات زراعی و باغی، میزان ۲ تا ۳ کیلوگرم را در ۱۰۰۰ لیتر آب حل کرده و وارد سیستم آبیاری می‌کنند.

کود اسید هیومیک پودری

مزایای استفاده از کود اسید هیومیک پودری

  • ایجاد تعال در میزان اسیدی و قلیایی بودن خاک
  • افزایش قدرت پنجه زنی در گیاهان یکساله
  • افزایش مقدار میوه و کیفیت آن
  • صرفه جویی و‌ کاهش مصرف کودهای شیمیایی مختلف
  • تحریک و تسریع فعالیت های گیاه مثل فتوسنتز، تبخیر و تعرق
  • کاهش شوری خاک با حذف سدیم اضافی از خاک
  • افزایش جوانه زنی در درختان و سرعت بخشیدن به مرحله گلدهی

بیشتر بخوانید: کود مخصوص کدو اجیلی

  • ایجاد مقاومت در درختان و گیاهان و مانع آسیب دیدن آن ها در برابر حمله آفت ها و نیز بیماری های گوناگون
  • تغییر شکل و فرم مواد مغذی به فرم قابل جذب برای گیاه
  • افزایش میزان آهن در خاک که در نتیجه آن بسیاری از سازوکارهای گیاه بهبود پیدا می‌کند.
  • کود اسید هیومیک پودری از مهم ترین انواع این کودها و پرمصرف ترین آن ها به شمار می‌رود و به دلیل ارگانیکی و آلی بودن بدون ضررهای مخرب می‌توان برای همه انواع گیاهان و درختان به کار برد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *