فصل برداشت زعفران در خراسان جنوبی

فصل برداشت زعفران در خراسان جنوبی چه موقع است؟ در همه جای خراسان جنوبی کشاورز ها و باغداران زمانی پاییز را پشت سر می گذارند که محصول ارزشمند خود مانند زعفران را از مزعه ها برداشت بکنند.

فصل برداشت زعفران

فصل پاییز که می آید، خبر کارو تلاش بسیار برای کشاورز ها و باغداران خراسان جنوبی می باشد خراسان جنوبی در فصل پاییز هزار رنگ می باشد و در همان اولین روزهای پاییزی به آنجا سفر بکنید در بعضی از شهرستان ها چتری با رنگ قرمز بر روی باغ ها و مزارع از راه دور مشاهده خواهید کرد، هرچقدر نزدیک تر بشوی درخت های کوچک زرشکی را می بینید که بار داده اند و منتظر هستند دستانی برود و شاخه هایش را از زرشک سبک کند و برداشت شود.

فصل برداشت زعفران در خراسان جنوبی

چند هفته ای ازبرداشت زرشک نمی گذرد که کشاورزان و باغداران اماده برای کشت ارزشمند ترین و گران ترین ادویه جهان یعنی زعفران که به طلای سرخ مشهور است می شوند، بله درست است پایین فرا می رسد و در این حال کشاورزان و باغداران خراسان جنوبی شاد و مفرح هستند چون که می توانند محصولات خود من جمله زعفران را برداشت بکنند.

بیشتر بخوانید: کاشت زعفران

چادر گل گلی زیبایی که رنگ ارغوانی دارد بر سر خاوران کشیده است و مژده روزهای برداشت را به کسانی که زعفران کاشته اند می دهد، زمانی که خورشید هنوز نمایان نشده از خواب بیدار می شوند و راهی مزارع خود شده تا گل زعفران را برداشت بکنند.

از جمله علت هایی که موجب می شود زعفران قائنات طعم و عطر درجه یکی داشته باشد چیدن گل های زعفران به وقت صبح است، زعفران کاران محصول خودرا به بازار قاین برده و از آنجا به دیگر شهر همچون: مشهد و تهران و یا حتی خارج از کشور صادر می گردد، اگر چه که قیمت محصول پایین بوده و آن را به طوری که مقرون به صرفه باشد نمی فروشند.

کاشت زعفران در خراسان جنوبی

کاشت زعفران در خراسان جنوبی قدمتی ۷۰۰ ساله دارد، زعفران این منطقه به خاطر برداشت کردن گل قبل از طلوع آفتاب و برداشت کردن غنچه قبل از اینکه باز شود، موجب می شود تا از کیفیت و قدرت رنگ دهی خوبی برخوردار شود، این زعفران مشتریان فراوانی همچون آلمان، اسپانیا و کشورهای پیرامونی خلیج فارس دارند.

زعفران در خراسان رضوی، خراسان شمالی، و خراسان جنوبی و نیز استان دیگری از جمله یزد، گیلان، کرمان، و مازندران کشت می شود، ولی هیچ کدام از مناطق کیفیت و عطر و رنگ خراسان جنوبی را ندارند زیرا که این منطقه جز استان های پیشتاز تولید زعفران هست و به همین خاطر هم شهرستان قائنات پایتخت زعفران دنیا محسوب می شود.

فصل برداشت زعفران در خراسان جنوبی

کاهش تولید بدلیل کرونا !

هرساله زمانی که فصل برداشت زعفران شروع می شد افراد زیادی در خراسان جنوبی برای چیدن زعفران پای کار آمده و از این روش درآمد کسب میکردند اما زمانی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد، به فرایند چیدن گل زعفران و پر کردنش برای کشاورز وباغدار مشکلات و آسیب هایی وارد شد.

از طرف دیگر به دلایلی همچون خشکسالی میزان تولید زعفران را کاهش می داد که این مسئله برای کشاورز ها نگران کننده می شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی منطقه خراسان جنوبی سطح کشت سال قبل زعفران در این استان را ۱۷ هزار و ۱۵۲ هکتار اعلام کرده و می گوید: در امسال حدودا ۴۰۰ الی ۵۰۰هکتار توسعه کشت زعفران داشته ایم، اشخاصی بوده اند که میگفتند: امسال ۵۶ تن زعفران از مزرعه های خراسان جنوبی برداشت می شود و میانگین تولید آن در هرهکتار ۴ کیلو گرم می باشد.

همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی می گوید: به خاطر کم شدن بارندگی در اسفند ماه و فروردین و بیشتر شدن شوری خاک، هوای گرم، پایین آمدن کیفیت آب، پایین آمدن کیفیت خاک، تولید زعفران کاهش یافته است.

گرمای زیاد و شدید هوا در تابستان موجب آسیب زدن به پیاز زعفران می شود و در زیر خاک گل زدایی اولیه اندام به خوبی تشکیل نخواهد شد.

خراسان جنوبی در کشورمان ایران از لخاظ کیفیت زعفران رتبه اول و از لحاظر تولید زعفرلن بعد از خراسان رضوی رتیه دوم را دارد.

طبق تحقیقات انجام شده، چهار محصول استراتژیک خراسان جنوبی زرشک، عناب و انار هم دارد.

فصل برداشت زعفران در خراسان جنوبی

مشکلات متعددی مانند افزایش چند برابر هزینه کارگران، قیمت پایین و… موجب می شوند تا این ادویه باارزش که علاوه بر خاصیت هایی که دارد، و طعم غذا راهم ماندگار می کند، ممکن است در این روز ها به سمتی برود که ماندگاری اش در آینده با شک و تردید و چالش جدی مواجه بشودو کسانی که از این راه بهره می برند به سمت کشت محصولات جایگزین ترغیب شوند.

بیشتر بخوانید: کود کامل اسید هیومیک 

در کنار همه مسائل گفته شده، خام فروشی نیز از تهدید های جدی برای زعفران می باشد، شرایط خاصی که برای محصول زعفران ایجاد شده باعث می شود مشکلاتی برای بهره بردارانش ایجاد گردد، زعفران در یک دوره زمانی حداکثر در طی دوهفته گل می دهد که اکر برداشت دستی شود به نیروی کارگری فراوان نیازمند است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *