کود مناسب برای زعفران

کشاورزان فعال در پرورش زعفران از انواع کود برای زعفران استفاده می‌کنند تا به رشد بهتر و بیشتر آن کمک کنند. کود مناسب برای زعفران و برنامه کوددهی منظم باعث افزایش راندمان تولید و پرورش این محصول خواهد شد.

مراحل رشد زعفران

زعفران گیاه ارزشمند و گرانبهایی است که در ایران به وسعت زیادی کشت می‌شود. کاشت و پرورش زعفران با روش های متفاوتی انجام می‌شود. کاشت سنتی و خاکی، کاشت گلخانه ای و کاشت در گلدان و یا باغچه در همه انواع کاشت گیاه به عناصر مغذی نیاز دارد تا مراحل رشد به خوبی انجام شود. این عناصر همچنین کمک می‌کنند تا تولید محصول از نظر کمیت و کیفیت مطلوب باشد.

کود مناسب برای زعفران

مهم ترین مرحله قبل از آغاز کاشت خریدن پیاز زعفران است که باید با دقت انجام شود چرا که تمامی مراحل رشد به آن بستگی دارد. این پیازها یک بار کاشته می‌شوند و تا ۷ سال در خاک می‌مانند و محصول می‌دهند. پیازها باید سالم و بدون قارچ و آفت و بیماری باشند. بهترین کار خرید پیاز از مراکز و فروشگاه های معتبر است. تهیه زمین و خاک مناسب در کاشت سنتی و فراهم کردن شرایط مناسب محیطی در کاشت گلخانه ای مرحله دوم عملیات کاشت زعفران هستند.

بیشتر بخوانید: کود k60 برای درخت انار

مراحل رشد زعفران به دو‌ بخش بیداری و خواب تقسیم می‌شود. دوره خواب پیاز از اردیبهشت ماه تا اوایل شهریور است و دوره بیداری از شهریور تا فروردین ماه است. پیاز زعفران با آغاز دوره بیداری کاشته می‌شود. اما در هر دو دوره پیاز به کوددهی نیاز دارد.

پیاز زعفران را در شهریور یا ابتدای مهر می‌کارند. بعد از اولین آبیاری و‌در اواخر آبان گلدهی گیاه آغاز می‌شود و تا آذر ماه گل ها به طور کامل برداشت می‌شوند.

کوددهی قبل از آغاز کاشت

کوددهی زعفران قبل از کاشت  با کودهای پایه انجام می‌شود. این کود ها برای تامین عناصر غذایی خاک بسیار مهم هستند. کودهای پایه شامل کودهای پتاسیم دار، فسفر دار و گوگردی هستند. کودهای حاوی پتاسیم مثل سولفات پتاسیم گرانول برای گیاه بسیار مفید خواهند بود. کود فسفردار مثل کود سیاه یا کود ریشه و یا کود  دی‌آمونیوم فسفات هم برای کوددهی در این مرحله بسیار مناسب اند. همچنین برای کود گوگردی می‌توان  از کود گوگرد ۹۰ درصد استفاده نمود.

کود مناسب برای زعفران

کوددهی قبل از اولین آبیاری

اولین آبیاری به همان آبیاری گفته می‌شود که قبل از گلدهی زعفران و با توجه به موقعیت منطقه ای و حدودا در مهر ماه انجام می‌شود. در این زمان ریشه زعفران هنوز رشد نکرده یا رشد خیلی کمی داشته است و نیز هنوزبرگی وجود ندارد تا ریشه برای آن چیزی را جذب کند. به همین دلیل توصیه می‌شود از کودهای شیمیایی استفاده نشود. منظور از این کودها، آن هایی هستند که به صورت محلول در آب استفاده می‌شوند ولی کودهایی مثل کودهای حاوی گوگرد که دیر جذب می‌شوند برای استفاده در این مرحله بسیار مناسب اند. کودهایی که حاوی اسید آمینه هستند و کودهای معروف به کود زیستی برای کوددهی قبل از آبیاری گزینه مناسبی هستند.

کوددهی زعفران در دومین آبیاری

دومین آبیاری زعفران بعد از برداشت گل های زعفران انجام می‌شود. معمولا در آذر ماه برداشت گل ها به پایان می‌رسد. در این زمان برگ ها به اندازه کافی رشد کرده اند و همین طور پیازهای زعفران دختر در مراحل آغاز رشد هستند. در این مرحله باید از کودهای حاوی نیتروژن برای افزایش رشد برگ ها استفاده نمود. کود اوره و کود آمونیوم سولفات انتخاب مناسبی هستند.

برای کمک به رشد پیازهای زعفران دختر هم کود پتاسیم دار توصیه می‌شود مثل کود پتاس که درصد بالایی از پتاسیم و فسفر و کلر را دارد.

کوددهی زعفران در سومین آبیاری

در این مرحله که در دی و بهمن انجام می‌شود، پیازهای دختر در حال درشت شدن هستند. یکی از عوامل درشتی زعفران ها همین مرحله است. کودهای حاوی پتاسیم برای کمک به رشد مفید هستند و انتخاب مناسبی برای این مرحله بوده است. کود پتاس و کود سولفات پتاسیم پودری می‌توانند پتاسیم مورد نظر را تامین کنند و کود مناسب زعفران در این بخش هستند.

کود آهن دار هم در این مرحله مفید است و کمبود آهن زمین را جبران می‌کند.

کود مناسب برای زعفران

کوددهی و محلول پاشی زعفران

از اسفند ماه به بعد فعالیت های ریشه زعفران کم تر شده و کم کم خودش را برای مرحله خواب آماده می‌کند.

برای همین باید کوددهی را به صورت محلول پاشی انجام داد. این کار سرعت انتقال عناصر از برگ به ریشه را افزایش می‌دهد و در درشتی پیازهای دختر نقش مهمی دارد. کوددهی با کودهای اسیدآمینه و سیلیکات پتاسیم به روش محلول پاشی در این مرحله مناسب است.

بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از کود سه بیست برای درختان پسته

کود مناسب زعفران شامل چند نوع کود می‌باشد که در مراحل مختلف باید استفاده شود و در این صورت است که موثر واقع می‌شود. استفاده از کود مناسب در زمان درست و به مقدار موردنیاز و روش استفاده درست، ۴ عامل مهم و تاثیر گذار در پرورش زعفران هستند و باید رعایت شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *