در کنار عناصر پراهمیت دیگر برای گیاه سیب زمینی عنصر گوگرد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. گوگرد به اصلاح خاک و جذب عناصر دیگر کمک می کند و در باردهی محصول نقش مهمی دارد همچنین به دفع آفات و بیماری ها کمک خواهد کرد بنابراین استفاده از کودهای حاوی گوگرد برای سیب زمینی توصیه می شود که در ادامه با کود گوگرد برای سیب زمینی و اثرات مهم آن بر روی محصول سیب زمینی اشاره خواهیم کرد.
چرا گوگرد اینقدر مهم است؟
گوگرد چهارمین درشت مغذی است. هر محصولی که باشد، نقش گوگرد در بیوشیمی محصولات را نمی توان نادیده گرفت. گوگرد عملکردهای گیاه را پشتیبانی می کند که می تواند بر عملکرد، کیفیت و بازارپسندی تأثیر بگذارد.
سیب زمینی برای جذب نیتروژن، تولید کلروفیل، رشد غده، مقاومت در برابر استرس و آفات، تولید کربوهیدرات، تشکیل اسیدهای آمینه و سنتز ویتامین نیاز به سطوح گوگرد کافی دارد. کاهش راندمان در هر منطقه به یک عامل محدود کننده بر عملکرد و پتانسیل محصول تبدیل می شود، در حالی که نقش مهمی در نحوه طعم و بوی محصولات و نحوه عملکرد آنها در استفاده بعدی ایفا می کند.
بیشتر بخوانید: کود برای بالا بردن تناژ سیب زمینی
علاوه بر این، در تمام محصولات، کمبود گوگرد به ندرت با علائم قابل مشاهده ظاهر می شود. کمبود پنهان اغلب مضرتر از کمبود حاد است، زیرا معمولاً تنها زمانی کشف میشود که برای درمان خیلی دیر شده باشد.
گوگرد نقش دیگری نیز دارد، به عنوان قارچ کش. در واقع، قارچکشهای مبتنی بر گوگرد جزو اولین قارچکشهایی بودند که در دسترس کشاورزان قرار گرفت و امروزه نیز مهم هستند.
نشانه های کمبود گوگرد در سیب زمینی
از آنجایی که گوگرد نقش مهمی در بهبود رشد گیاه دارد کمبود آن به خصوص در برگ های تازه روییده باعث ایجاد پژمردگی و زرد رنگ شدن خواهد شد. کمبود گوگرد مشکلات دیگری نیز در هنگام رشد به وجود خواهد آورد و بطور کلی کیفیت و بازدهی گیاه را کاهش می دهد.
راه حل چیست؟
درک نحوه جذب گوگرو توسط گیاهان بسیار مهم است. ترجیح متخصصان استفاده از محلول سولفات ها است. این تنها شکلی است که در آن ریشه های گیاه می توانند به مواد مغذی دسترسی پیدا کنند. نقش محدودی برای برگ ها وجود دارد: آنها نه تنها می توانند مقادیر کمی دی اکسید گوگرد را مستقیماً از جو جذب کنند، بلکه به تنظیم جذب مواد مغذی در حین مبارزه با بیماری کمک می کنند.
هنگامی که به صورت محلول پاشی استفاده می شود، مواد مغذی به آرامی در صورت نیاز وارد بافت گیاه می شوند. اما وقتی روی سطح برگ وجود دارد، توانایی سرکوب بیماری گوگرد با کاربردهای بعدی قارچکش و حشرهکش همافزایی میکند. بنابراین یک گیاه سالم می تواند از عفونت جلوگیری کند و فشار کمتری بر قارچ کش های مدرن در برنامه وارد کند و خطر مقاومت به قارچ کش ها را کاهش دهد.
تصادفی نیست که بروز بیماری هایی مانند سوختگی در جایی که گیاهان سیب زمینی حتی کمبود گوگرد متوسطی دارند افزایش می یابد. با این حال، در طول فصل رشد، نیاز یک محصول به گوگرد اغلب میتواند تا حد زیادی از ظرفیت ذاتی خاک برای تامین آن فراتر رود – بهویژه که سطح آن اکنون در حال کاهش است.
انواع کود گوگرد
امروزه حدود ۲۰ نوع کود گوگرد مختلف وجود دارد که انتخاب کود مناسب برای کشاورزان را با سردرگمی مواجه می کند.
به طور کلی کود های حاوی گوگرد به ۴ بخش تقسیم می شوند
کودهای سولفات ، کودهای حاوی گوگرد ، کودهای ترکیبی سولفات و گوگرد ، کودهای حاوی عنصر گوگرد و گوگرد مایع
که میزان مصرف هر یک بسته به نوع زمین و نیاز محصول متفاوت است.
مزایای کود گوگرد در تولید سیب زمینی
گوگرد در تثبیت نیتروژن و تولید اسید آمینه و پروتئین نقش دارد.
گوگرد به کاهش سطح دلمه معمولی و پودری کمک می کند. این اثر ممکن است به دلیل کاهش pH خاک در استفاده از گوگرد عنصری باشد.
دستورالعمل های عمومی برای کاربرد گوگرد
محصول سیب زمینی نیاز به گوگرد در مقادیر مشابه با منیزیم دارد. جایی که معمولاً از سولفات پتاسیم استفاده می شود، منابع معمولاً کافی هستند. بهترین اثرات از اعمال گوگرد به خاک به شکلی که در زمان کاشت به راحتی در دسترس است حاصل می شود.
نقش گوگرد در تنظیم pH خاک
غدههای گیاه سیبزمینی که بهعنوان یک محصول سالانه در هوای خنک رشد میکنند، در پاییز یا اوایل زمستان شروع به بلوغ میکنند و جزء اصلی میزهای غذا در سراسر کشورمان هستند. هنگامی که دمای خاک به ۷ درجه می رسد، سیب زمینی را در یک بستر باغی با زهکشی خوب بکارید، اما ابتدا سطح pH خاک را بررسی کنید. سیب زمینی در خاکی با محدوده pH 4.8 تا ۵.۵ بهترین رشد را دارد که به میزان قابل توجهی کمتر از آن چیزی است که اکثر گیاهان سبزی دیگر ترجیح می دهند. در صورت لزوم، افزودن گوگرد دانه ای به خاک یکی از راه های کاهش سطح pH خاک و رشد بهتر سیب زمینی است.
بیشتر بخوانید: کود NPK برای درخت گردو
حداقل چند ماه قبل از کاشت سیب زمینی، گوگرد را برای کاهش pH خاک اعمال کنید.
یک ماه صبر کنید تا سطح PH خاک تنظیم شود و دوباره سطح PH خاک را بررسی کنید. اگر سطح pH به اندازه کافی کاهش نیافته باشد، بهتر است زمان بیشتری را برای انجام تغییر بگذرانیم تا اینکه گوگرد بیشتری مصرف کنیم. هنگامی که خاک به خوبی هوادهی، گرم و مرطوب باشد، نتایج سریعتر رخ می دهد، زیرا این شرایط رشد باکتری هایی را تحریک می کند که به گوگرد پاسخ می دهند و باعث تغییر pH خاک می شوند
بدون دیدگاه