سانسوریا این روزها یکی از گیاهان آپارتمانی محبوب است که زیاد آن را میبینیم. علت زرد شدن برگ سانسوریا چیست؟ اگر شما هم در منزل یا محل کارتان از این گیاه نگهداری میکنید، حتما با این سوال مواجه شده اید. پس این مطلب را حتما مطالعه کنید.
گیاه سانسوریا
سانسوریا گیاهی از خانواده مارچوبه سانان و ساکولنت ها است. نگهداری و مراقبت از این گیاه ساده است و باعث شده تا یکی از گیاهان آپارتمامی پر کاربرد در منازل و یا محیط های اداری باشد. سانسوریا گیاهی مقاوم است و با شرایط مختلف سازگاری دارد.
سانسوریا ساقه هایی زیرزمینی دارد و برگ ها مستقیما روی همین ساقه ها رشد میکنند.
گیاه سانسوریا در اصل بومی کشورهای آفریقایی و ماداگاسکار است. این گیاه حدود ۷۰ گونه مختلف دارد. ارتفاع این گونه ها از ۱۵ سانتی متر تا ۲ متر متغیر است.
بیشتر بخوانید: کاشت سیب زمینی
اگر به تازگی سانسوریا خریداری کرده اید بهتر است با شرایط نگهداری از آن آشنا شوید.
شرایط نگهداری سانسوریا
با وجود اینکه سانسوریا گیاهی کم توقع است اما فراهم کردن شرایط مناسب برای رشد آن، باعث میشود گیاه زیبا و سالمی داشته باشید.
از مهم ترین شرایط مورد نیاز سانسوریا میتوان به این موارد اشاره کرد:
- نور
انواع مختلف سانسوریا، اغلب با نور کم سازگاری دارند و در شرایط سایه و یا نورهای مصنوعی مثل لامپ هم میتوانند به رشد خود ادامه دهند.
این گیاه بومی مناطق گرمسیری است. به همین علت اگر نور خورشید را به میزان کافی دریافت کند میتواند به بیشترین مقدار رشد خود برسد.
بهترین کار قرار دادن سانسوریا در فاصله مناسبی از پنجره است که نور خورشید به شکل غیر مستقیم به گیاه برسد. نور خورشید اگر به صورت مستقیم با برگ های سانسوریا برخورد کند باعث بیحالی و خمیدگی برگ ها میشود.
- آبیاری
سانسوریا معمولا نسبت به بی آبی مقاوم است و حتی آبیاری بیش از اندازه باعث پوسیدگی ریشه های آن و در نهایت از بین رفتن گیاه میشود.
میزان و دفعات آبیاری سانسوریا با توجه به نور محیط، دمای آن و همچنین میزان رطوبت موجود در محیط، تعیین میشود.
روش دیگری که زمان مناسب آبیاری را نشان میدهد بررسی خاک به صورت هفتگی و منظم است. زمانی که دو سانتی متر از سطح خاک خشک شده باشد باید گیاه را آبیاری کرد.
به طور متوسط آبیاری سانسوریا هر ده روز یکبار در فصل گرم و هر دو هفته یکبار در فصول سرد سال انجام میگیرد.
باید توجه داشته باشید که آب اضافی حتما از انتهای گلدان سانسوریا خارج شود.
- دما
سانسوریا متعلق به مناطق گرمسیری است. به همین علت آب و هوای گرم باعث رشد بهتر آن شده و گیاه آن را ترجیح میدهد. دمای بین ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد بهترین دما برای رشد سانسوریا میباشد. هوای خیلی گرم باعث کم آبی و خشکی گیاه میشود. همچنین هوای سرد باعث یخ زدگی برگ های گیاه شده و به مرور آن ها را از بین میبرد.
- رطوبت
سانسوریا گیاه رطوبت دوستی نیست و همان رطوبت محیط برای آن کافی میباشد. با این وجود با روش هایی مثل غبار پاشی و یا قرار دادن چند گیاه کنار هم میتوان رطوبت متعادلی را برای گیاه فراهم کرد.
- کوددهی
سانسوریا هم مثل سایر گیاهان به تغذیه مناسب نیاز دارد تا به اندازه کافی رشد کند و همچنین زیبایی اش حفظ گردد. کوددهی با کودهای با کیفیت و مخصوص این گیاه در تامین نیازهای گیاه بسیار موثر است. برای این کار از کود مخصوص گیاهان آپارتمانی به نام NPK و کود مخصوص سانسوریا استفاده میکنند. این کودها حاوی مقادیر مناسبی از عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند.
این نکته را به یاد داشته باشید که از کودهای حیوانی و کودهایی که برای باغچه ها و زمین های کشاورزی استفاده میشود استفاده نکنید. این کودها باعث سوختگی ریشه سانسوریا میشوند.
- گلدان مناسب
گلدانی که برای سانسوریا استفاده میشود نباید عمق زیادی داشته باشد. تناسب گلدان و گیاه سانسوریا اهمیت زیادی دارد و باعث رشد بهتر ان میشود. همچنین آب اضافی باید راهی برای خارج شدن از انتهای گلدان داشته باشد. در غیر اینصورت ریشه سانسوریا در مجاورت آب پوسیده شده و از بین میرود.
علت زرد شدن برگ سانسوریا
علت زرد شدن برگ سانسوریا از سوال های پرتکراری است که در مورد نگهداری این گیاه به وجود میآید.
زرد شدن برگ سانسوریا علت های مختلفی دارد که با بررسی وضعیت گیاه میتوانید به علت اصلی آن پی ببرید.
یکی از اولین علت هایی که وجود دارد آبیاری بیش از حد گیاه است. همان طور که گفتیم قبل از خشک شدن سطح خاک گلدان نباید آبیاری انجام شود.
علت بعدی که میتواند منجر به زرد شدن برگ سانسوریا شود، نور مستقیم یا نور کم است. اگر گیاه به میزان کافی نور دریافت نکند میزان کلروفیل آن کاهش یافته در نتیجه برگ ها زرد میشوند.
تغییرات شدید دمایی هم عاملی برای زرد شدن برگ سانسوریا است. اگر دمای هوا از بازه دمایی که گفته شد کم تر یا بیشتر شود برگ های گیاه زرد میشوند.
شپشک آردالود نوعی آفت است که به سانسوریا آسیب وارد میکند. گیاهی که با این آفت آلوده شود به مرور ضعیف شده و برگ هایش زرد میشوند.
گاهی کوددهی کم و کمبود عناصر مهم از جمله نیتروژن و آهن هم باعث زردی برگ سانسوریا میشود.
بیماری های قارچی نیز از عواملی است که سانسوریا را تهدید میکند و در صورت ابتلای گیاه به این بیماری منجر به زرد شدن گیاه میشود.
بیشتر بخوانید: کود ۳۰ درصد پتاسیم
تناسب گلدان و ارتفاع گیاه موضوع مهمی است. اگر گلدان برای گیاه تنگ و کوچک باشد ریشه های گیاه تحت فشار قرار گرفته و به مرور گیاه زرد میشود.
گاهی علت زرد شدن برگ سانسوریا یک اتفاق طبیعی است و نشان میدهد که گیاه به پیری رسیده است. البته زمانی این موضوع صدق میکند که تنها یک یا دو برگ سانسوریا زرد شده باشد.
بدون دیدگاه