هزینه کاشت زعفران در خانه

زعفران از گران قیمت ترین ادویه هایی است که استفاده می‌شود. از این گیاه از گذشته به عنوان ادویه و همچنین دارو استفاده می‌کردند و هنوز هم طرفداران زیادی دارد.بسیاری از کشورها به دنبال کاشت این محصول در حد خودکفایی هستند. با این حال ایران هنوز رتبه برتر صادرکننده زعفران را دارا است. کاشت زعفران با روش های مختلف انجام می‌شود اما در این مطلب به شما از کاشت زعفران در منزل خودتان و همچنین هزینه کاشت زعفران در خانه خواهیم گفت.

روش های کاشت و پرورش زعفران

کاشت و پرورش زعفران از نظر اقتصادی بسیار ارزشمند و سودآور است. شرایط کاشت و برداشت آن باعث گرانی این محصول شده و به آن طلای سرخ می‌گویند.

هزینه کاشت زعفران در خانه

چند روش برای کاشت زعفران وجود دارد که هرکدام نکات مثبت و‌منفی دارند. روش انتخابی کشاورز به نوع زمین کشاورزی و منطقه و نیز آب و هوا و اقلیم محل  بستگی دارد. برای همین روش ها نسبت به هم برتری و اولویت خاصی ندارند و هر کدام در جای مناسب خود می‌تواند بهترین روش باشد.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره‌ زعفران

کاشت سنتی زعفران

اولین روش و متداول ترین آن ها روش کشت سنتی یا خاکی است. روشی که همچنان به طور گسترده استفاده می‌شود. در این روش پیازهای زعفران را در چاله هایی که حفر کرده اند می‌کارند مثلا در هر چاله حدود ۱۵ عدد پیاز را می کارند. در روش سنتی میزان محصول برداشتی در هکتار کم تر از روش های دیگر است و این از معایب این روش محسوب می‌شود. همچنین آبیاری روش خاصی ندارد و ممکن است آب هدر برود.

کشت آرمانی زعفران

روش کشت آرمانی نوع پیشرفته تر کشت سنتی و خاکی است که مدتی است به کشاورزان توصیه می‌شود ازآن استفاده کنند. در این روش همه چیز محاسبه شده است و تعداد پیاز ها به نسبت سطح محاسبه شده و بعد کاشته می‌شود و همچنین آبیاری بر اساس سبستم های جدید انجام می‌شود. در این نوع کشت بازدهی به بالاترین مقدار می‌رسد و از نظر اقتصادی بسیار ارزشمند است.

کاشت زعفران در گلخانه روش جدیدی است که در آن زدون خاک زعفران را کشت می‌کنند. این روش اولین بار توسط چینی ها انجام شده است. روش گلخانه ای مزایایی دارد از جمله صرفه جویی در هزینه ها و مصرف آب. ببشترین هزینه مربوط به راه اندازی گلخانه و تجهیزات آن است که در سال دوم همه این هزینه ها به کشاورز برمی‌گردد. روش کار و سودآوری اقتصادی آن به شکلی است که افراد زیادی به کاشت زعفران در گلخانه علاقمند شده اند.

هزینه کاشت زعفران در خانه

انواع روش های کاشت گلخانه ای زعفران

کاشت گلخانه ای شامل دو روش است. در این روش ها از خاک استفاده نمی‌شود. روش هیدروپونیک و روش آیروپونیک

در روش اول یعنی هیدروپونیک پیازهای زعفرلن باید اندازه و‌ وزن مشخص داشته باشند. این پیازها در محیط مرطوب نگهداری می‌شوند تا زمانی که گل بدهند. این رطوبت بالا نیازهای تغذیه ای گیاه را فراهم می‌کند.

در روش آیروپونیک پیازها معلق هستند ‌آبیاری و کوددهی با اسپری برای آن ها انجام می‌شود‌.

کاشت زعفران در خانه

روش دیگری برای پرورش زعفران وجود دارد و آن کاشت خانگی آن است. برای این کار شما می‌توانید یک گلدان, قسمتی از باغچه و یا گوشه ی تراس منزلتان را در نظر بگیرید و با یکی از روش های گفته شده به کاشت زعفران موردنیازخودتان اقدام کنید. اگر از روش کشت خاکی استفاده می‌کنید باید خاک مناسبی نیز تهیه کنید. بعد از آن پیازهای مرغوبی فراهم کرده ودر محل مورد نظرتان بکارید. اگر قصد کشت گلخانه ای دارید باید گوشه ای از خانه مثل انبار را انتخاب کنید. در این محل باید نور و رطوبت و دما را کنترل کنید و محیطی مشابه گلخانه ایجاد کنید. پیازهای زعفران را مدتی نگه دارید و بعد از آن که جوانه زدند آن ها را داخل جعبه نگ دارید و تا زمان گلدهی جا به جا نکنید. بعد از گلدهی آن ها را برداشت کنید و پیازها را در خاک بکارید تا سال بعد دوباره استفاده کنید.

هزینه کاشت زعفران در خانه

هزینه کاشت زعفران در خانه

  • هزینه کاشت زعفران در خانه به اندازه ی فضا و مکانی است که قرار است در آن کاشت انجام دهید.
  • هزینه خرید پیاز مرغوب
  • خرید رطوبت ساز و‌ تنطیم کننده دما
  • هزینه کوددهی
  • و همچنین زمینی موردنیاز است که پیازها را بعد از برداشت به آنجا منتقل کرد.

بیشتر بخوانید: کود پتاس بالا برای درخت گیلاس

به طور مثال اگر می خواهید در ۶ جعبه زعفران بکارید باید حدود ۱۰ کیلو پیاز زعفران بخرید که در حدود ۵۰۰ هزار تومان می‌شود. اگر باغچه داشته باشید مشکل زمین هم حل خواهند شد. هزینه کوددهی و سم پاشی هم مقدار قابل توجهی نیست.

در مقیاس بزرگ تر اگر قصد کاشت کنید مثلا در یک فضای ۱۰۰ متری باید حدود ۲۰۰ میلیون هزینه کنید.

همه ی هزینه ها به فضای انتخابی شما بستگی دارد و اندازه ای که تصمیم به کاشت آن دارید.

کاشت زعفران در خانه تنها پاسخگوی نیاز شخصی شما خواهد بود و برای کسب درآمد گزینه خوبی نخواهد بود مگر اینکه در متراژ بالا و تعداد زیاد کاشته شوند. این کار بسیار جذاب است و لذت برداشت محصول خانگی را به شما خواهد داد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *