در این مقاله میخواهیم درباره عواملی که بر زمان گلدهی زعفران موثر هستند را بررسی کنیم، تصور کردن اینکه بعد از کشت زعفران شوق دیدن زمینی پر از گل زعفران را داشته باشیم و ناگهان در فصل گلدهی با مزرعه خالی از زعفران روبرو شویم هم می تواند ترسناک باشد. برای مانع شدن از این اتفاق که باعث کم شدن عملکرد یا علت گل ندادن زعفران میشود برای تان اطلاعاتی را جمع آوری کرده ایم.
زمان گلدهی زعفران چه وقتی است؟
اگر کل موارد ذکر شده پایین را به طور مناسب رعایت کنید، پیاز زعفران در روزهای آخر مهر و تا روزهای اول آذر ماه بعد از آبیاری اول با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی منطقه های مختلف گل خواهد داد و میتوانید از مزرعه زیبای گل زعفران لذت ببرید.
پیاز زعفران برای اینکه گل بدهد به شوک سرمایی و دمای پایین احتیاج دارد، از این رو در سالهایی که دمای هوا در پاییز ماه بالا باشد فصل گلدهی زعفران هم عقب خواهد افتاد، در حالت معمولی ابتدا زعفران گل می دهد و بعد از آن برگ دهی اتفاق میافتد در دمای بالا که به ۱۷ درجه برسد برگ دهی زعفران از گلدهی آن زودتر اتفاق می افتد.
زعفران اول برگ میدهد و سپس به طور ضعیف گلدهی اتفاق می افتد زیرا که بیشتر انرژی پیاده زعفران برای برگ دهی ثبت شده است.
بیشتر بخوانید: فصل برداشت زعفران در خراسان جنوبی
کم گل دادن زعفران چه علتی دارد؟
۱.پیاز زعفران
یکی از چیزهایی که سرمایه گذاری شما در کشت است پیاز زعفران میباشد که تا چند سال بعد هم در زمین می تواند باقی بماند همچنین از عوامل اولیه کم گلدهی زعفران است، نکاتی وجود دارد که اگر آنها را به هنگام خرید پیاز زعفران و همچنین نگهداری آن رعایت کنید از گلدهی پیاز زعفران خود اطمینان خاطر خواهید یافت.
۲.پیاز زعفران چه وزنی داشته باشد؟
وزنی که برای پیاز زعفران مناسب گلدهی در نظر گرفته شده است باید بالای ۵ گرم باشد، که وزن آن به تغذیه مناسب مزرعه بستگی دارد اگر قصد کاشت دارید حتماً از از جاهای معتبر پیاز زعفران را تهیه کنید، پیاز زعفران اگر در وزن مناسب نباشد قادر به زندگی کردن مناسب نخواهد بود و عدم گلدهی را به دنبال خواهد داشت.
اگر سال دوم کشت بود و حتی در سال اول گلدهی خوبی را داشتید، از محلول پاشی زعفران غافل نشوید و پیاز زعفران را قوی کنید تا به خوبی بتواند زیاد شود، که پیاز های دختر در سال های بعدی قرار بر گلدهی دارند وزن خوبی داشته باشند.
مقصود از وزن پیاز زعفران تغذیه شدن و بنیه سازی خوب آن است، برهی زعفران کاران قبل از اینکه برداشت را انجام دهند زمین را آبیاری کرده و بااین که باعث زیاد شدن رطوب و وزن پیاز زعفران می شوند.
۳.قارچ و کنه پیاز زعفران
هنگام خرید پیاز به سالم بودن آن دقت داشته باشید و از فاقد کنه و قارچ بودن آن مطمئن شوید، برای بررسی این کار می توانید کل گونی را خالی کرده و شروع به بررسی کنید.
از مابقی گونی ها هم چند پیاز بطور تصادفی انتخاب کرده و پوشینه آن را کنار بزنید، پیاز زعفران نباید حالا نرم و دارای بیماری هایی باشد، کنه و قارچ روی آن پیاز را ضعیف کرده و در نتیجه موجب عدم گلدهی زعفران می شود.
زمانی که پیاز سالم خریداری شد و با روش مناسب کشت آن انجام شد، دقت داشته باشید که هر ۱۰ تا ۱۴ روز به آن ها سر بزنید و به صورت تصادفی از خاک بیرون بکشید و از لحاظ وجود آفت ها و بیماری ها کامل بررسی کنید.
۴.عمق و تراکم کاشت پیاز در هر هکتاری
هنگام کاشت زعفران حتما عمق مناسب در خاک را رعایت کنید که این عمق با توجه به هر منطقه باید ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر باشد، اگر عمق زیاد شود موجب خفگی پیاز زعفران شده و انرژی زیادی را برای اینکه تیج های خود را به سطح خاک برساند مصرف می کند، پس مجبور می شود تا تمام مواد غذایی خودش را استفاده کند؛
گاهی اوقات حتی این تیج ها به سطح خاک نرسیده و زیر خاک باقی می مانند و گلدهی زعفران اتفاق نمی افتد.
۵.بافت و نوع آن
این که خاک چه نوعی دارد در کاشت زعفران بسیار بااهمیت است، خاکی برای زعفران مناسب است که سفت و سنگین نباشد، ما به شما خاک رسی را برای کاشت زعفران پیشنهاد می دهیم زیرا که این خاک ها می توانند در گرما نسبت به خاک های شنی بهتر عمل کنند، رطوبت پیاز زعفران را حفظ کرده و از نفوذ گرمای بسیار جلوگیری می کنند.
اگر آهک یا گچ زیاد هم درخاک باشد باعث عدم گلدهی زعفران خواهد شد.
بیشتر بخوانید: اسید هیومیک پودری بهتر است یا مایع
۶.خاک و آب چه کیفیتی داشته باشند؟
برای کشت زعفران نباید از خاک و آب های شور استفاده گردد، برای امتحان کردن قبل از خاکِ آب و خاک از آزمایش های خاک کشاورزی استفاده کنید.
بدون دیدگاه