اسیدهیومیک شوک

 

هر کشاورز و باغدار باهوشی، استفاده از اسید هیومیک را اولین انتخاب خود جهت کوددهی باغات و مزارع به شمار می آورد زیرا با توجه به مزایا و اثرات بی نظیر اسید هیومیک در اصلاح خاک های شور، آهکی، حاصلخیزی تمامی بستر های کشت، افزایش رشد ریشه، بهبود طعم و کیفیت محصول و …، اولویت دیگری باقی نخواهد ماند. سالهاست کشاورزان افزودن کودهای شیمیایی را تکرار نموده و شاهد افت عملکرد خاک و گیاه شده اند اما اکنون زمان جبران با مصرف هیومیک اسید فرا رسیده است.

از آنجا که مصرف هیومیک اسید برای تمامی انواع محصولات زراعی، باغی، گلخانه ای و باغچه ها ضرورت دارد، سوالی که در ذهن مصرف کنندگان ایجاد میشود، در ارتباط با زمان مصرف هیومیک اسید میباشد. دانستن زمان مصرف اسید هیومیک، شما را در راستای حصول نتیجه عالی یاری میدهد؛ لذا برای آگاهی از زمان مصرف هیومیک اسید، یا ما در این مقاله مفید و مختصر همراه باشید.

فهرست مطالب مقاله:

۱. ضرورت مصرف هیومیک اسید

۲. زمان مصرف هیومیک اسید

۳. چرا محدودیتی در زمان استفاده از اسید هیومیک وجود ندارد؟

۴. زمان مصرف هیومیک اسید برای محصولات زراعی و گلخانه ای

۴.۱. زمان مصرف هیومیک اسید برای گندم

۴.۲. زمان مصرف هیومیک اسید برای زعفران

۵. زمان مصرف اسید هیومیک برای درختان میوه

۶. فواید مصرف اسید هیومیک در چالکود پاییزه

۷. چرا دانستن در زمان مصرف اسید هیومیک اهمیت دارد؟

ضرورت مصرف هیومیک اسید:

با مصرف اسید هیومیک نه تنها کودهای توصیه شده و ضروری توسط کارشناسان به طور صد در صد جذب میشوند، بلکه این ماده آلی اثر منفی آنها را خنثی نموده و اجازه نمیدهد بار دیگر موجب از دست رفتن مواد آلی خاک و کاهش کارایی گیاه گردد.

زمان مصرف هیومیک اسید:

با توجه به این نکته که هیومیک اسید جزء مواد ارگانیک و آلی میباشد و هیچ گونه آسیبی به گیاه نمیرساند، زمان مصرف تعیین شده ای ندارد و می توان آن را در تمامی فصول و برای طیف گسترده ای از محصولات باغی و زراعی استفاده نمود.

چرا محدودیتی در زمان استفاده از اسید هیومیک وجود ندارد؟

■از آنجا که ایران کشوری چهار فصل بوده و در تمام طول سال پرورش و تولید میوه، سبزیجات، صیفی جات و …انجام میگیرد، مصرف اسید هیومیک هرگز متوقف نمیشود و با افزودن آن به شکل محلول پاشی یا آبیاری، شاهد تولید حجم بالایی از محصولات خواهیم بود.

■تقویت و اصلاح خاک جهت تجدید هوموس و مواد آلی جذب شده توسط گیاه، یکی از مهم ترین کارهایی است که بایستی نسبت به آن اقدام نمود؛ از آنجا که در کنار مصرف اسید هیومیک، بسیاری از محصولات به کودهای ارگانیک و شیمیایی در میزان متعادل نیاز دارند، مصرف آنها منجر به تولید پسماند و بر هم خوردن تعادل عناصر غذایی و پی اچ خاک میگردد. افزودن اسید هیومیک منجر متعادل سازی پی اچ بستر و افزایش مواد آلی خاک میشود.

نتیجه اینکه اصلاح ساختار خاک در تمام طول سال ضرورت دارد.

زمان مصرف هیومیک اسید برای محصولات زراعی و گلخانه ای:

استفاده از اسید هیومیک برای انواع محصولات زراعی نظیر گندم، یونجه، زعفران، جو، غلات و گلخانه ای مانند: سبزیجات، صیفی جات و …در دوران رشد بسیار پیشنهاد میشود. از آنجا که برای باردهی بهتر و تامین کامل نیاز غذایی هر محصول، استفاده از کودهای تقویتی دیگر نیز ضرورت دارد، میتوان اسید هیومیک را جهت اثر بخشی بهتر، همراه با آنها مصرف نمود.

زمان مصرف هیومیک اسید برای گندم:

گندم، به عنوان یکی از پر مصرف ترین محصولات زراعی، به منظور عملکرد بهتر، نیاز است از فواید مصرف اسید هیومیک برخوردار گردد. زمان مصرف اسید هیومیک برای گندم، در کل فصل رشد که شامل: ریشه زنی، ساقه دهی، گلدهی و بلوغ میباشد، توصیه میگردد. هم چنین مصرف اسید زمان برای گندم قبل از رویش برگها، تاثیر حیرت انگیزی در میزان برداشت ماده خشک و دانه گندم دارد.

زمان مصرف هیومیک اسید برای زعفران:

بی شک زعفران جزء گران ترین ادویه های جهان محسوب میشود که جنبه صادراتی این محصول بر اهمیت آن افزوده است. زعفران برای حداکثر میزان گلدهی و باروری پر قدرت در هر سال، نیاز به تامین عناصر غذایی و خاک غنی تری دارد.

زمان مصرف اسید هیومیک برای زعفران، تعیین کننده میزان رشد پیازچه و حاصلخیزی مزرعه به شمار می آید. یکی از مهم ترین زمان های مصرف هیومیک اسید برای زعفران، در زاج آب یا در اولین آبیاری پس از برداشت گل زعفران است.

زمان مصرف اسید هیومیک برای درختان میوه:

تمامی محصولات باغی نظیر: پسته، بادام، سیب، انار، مرکبات، آلبالو، گیلاس، هلو …به اسید هیومیک نیاز صد در صدی دارند. زمان مصرف اسید هیومیک برای درختان میوه شامل: فصل رشد، پاییز و در زمستان میباشد.

در طول فصل رشد، بهتر است اسید هیومیک طی دو مرحله مورد استفاده قرار گیرد: ابتدا پیش از گلدهی و دومین مرحله هنگام تشکیل میوه میباشد تا از این طریق منجر به جذب بهتر عناصر غذایی و افزایش اندازه و کیفیت آنها گردد.

زمان مصرف اسید هیومیک برای درختان میوه، تنها به بهار و تابستان محدود نمیشود بلکه پس برداشت میوه و چالکود پاییزه و زمستانه نیز، استفاده از اسید هیومیک بی نهایت موثر میباشد.

فواید مصرف اسید هیومیک در چالکود پاییزه:

یکی از زمان های مصرف اسید هیومیک، فصل پاییز و پس از برداشت محصول  است که بهتر است به همراه آبیاری یا چالکود در اختیار درختان میوه قرار گیرد. با این کار شرایط برای رشد و توسعه ریشه در فصل رشد مهیا میشود.

چرا دانستن در زمان مصرف اسید هیومیک اهمیت دارد؟

بسیاری از باغداران و کشاورزان عزیز تصور میکنند اگر تنها در آغاز دوره رشد گیاه از اسید هیومیک استفاده کنند، کار بسیار موثری انجام داده اند؛ در حالی که استفاده از اسید هیومیک در زمان های مختلفی توصیه میگردد به ویژه آنکه خاک نواحی مختلف کشور دچار شوری و کاهش مواد مغذی شده و بایستی توسط اسید هیومیک، به بستر آماده ای جهت رشد گیاه تبدیل شوند.

سخن آخر:

در این مقاله پیرامون موضوع مهم زمان مصرف هیومیک اسید مطالب مهمی ارائه شد زیرا آگاهی از زمان مصرف بهترین کود حال حاضر جهان بسیار ضرورت دارد تا با استفاده از آن در مواقع صحیح، از مزایای فوق العاده آن بهره مند گردید. در مطالب بالا زمان مصرف هیومیک اسید برای محصولات باغی، زراعی مانند گندم و زعفران، و محصولات گلخانه ای خدمت شما عزیزان گفته شد.

 

 

۲ دیدگاه

  • باعرض تشکر خواستم بپرسم یک باغچه به مساحت ۱۲۰متر که خاک ضعیف وبدون تقویت بوده را که تازه میخواهم حدود ۳۰نهال درخت در آن بکارم چگونه از کود اسید هیومیک وچه موقع استفاده کنم به علت کوچکی مساحت باغ آیا با آبپاش هم میتوانم آبیاری کنم .متشکرم

    • سلام
      هیومیک رو مکی توانید در آب حل یا رقیق کرده آبیاری کنید و اینکه با آبپاش هم می تونید استفاده کنید
      در این مساحت هر بار ۳۰۰ سیسی از هیومیک اسید شوک یا جنریت در آب حل کنید و آبیاری کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *