انواع کاکتوس

اغلب کاکتوس‌ ها به نواحی خشک و بیابانی تعلق دارند و می توانند روزها و هفته‌ها بدون آبیاری دوام بیاورند. کاکتوس ها با ذخیره آب درون خود، می تواند در شرایط بی آبی و خشکسالی زنده بماند. با وجود علاقه کاکتوس ها به نور خورشید، تعداد زیادی از آن ها می توانند در مکان های سرپوشیده و بسته نیز رشد کنند. انواع کاکتوس از نظر شکل، رنگ‌ و اندازه‌ دامنه گسترده ای را تشکیل می دهند. البته برخی از کاکتوس‌ها اگر نور مورد نیازشان را دریافت کنند، شکوفه‌های زیبایی نیز خواهند داشت. ما در این مقاله قصد داریم شما را با  انواع کاکتوس گلدار، که یکی از انواع کاکتوس ها هستند آشنا کنیم:

کاکتوس چیست ؟

کاکتوس‌ها گروهی از گیاهان اند که از تیره کاکتوسیان (cactaceae) به حساب می آیند و در گروه میخک‌سانان قرار می‌گیرند که خاردار و گوشتی هستند. کاکتوس‌ در واقع یک نوع از گیاهان بسیار ظریف و متنوع است که شروع رشد آنها در شمال و جنوب و نواحی مرکزی آمریکا دیده شده است. اما امروزه در بسیاری از مناطق گرم و خشک زندگی می‌کنند. در برخی از نمونه‌ها، روی ساقه برگ وجود دارد ولی همه گونه‌های آن برگ ندارند. هم چنین در بعضی از گونه‌ها گل مشاهده می‌شود که دارای طیف متنوعی هستند. اشتباه مرسوم مردم در شناخت انواع کاکتوس این است که آن را با ساکولنت، گروه وسیعی از گیاهان گوشتی که کاکتوس‌ها زیر مجموعه آنها محسوب می‌شوند، اشتباه می‌گیرند.

انواع کاکتوس

انوع کاکتوس

  • کاکتوس اختری (Ariocarpus lloydii)

این کاکتوس به خاطر شکل و شمایل زیبایش شناخته می‌شود. این کاکتوس وقتی بالغ می‌شود ارتفاع آن می تواند به حداقل ۲ سانتی‌متر و حداکثر ۱۵ سانتی‌متر برسد. بدنه‌ی سبز تیره و حتی زرد رنگ از ویژگی‌های ظاهری آن است. این کاکتوس از انواع کاکتوس گلدار است و گل های صورتی رنگ می‌دهد. آبیاری بیش از حد این نوع کاکتوس به گونه ای که خاک آن غرق در آب باشد باعث پوسیدن گیاه می‌شود. کاکتوس اختری برای رشد بهتر به آفتاب کامل نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: افزایش میوه درخت لیموترش با فروت ست

  • آریوکارپوس الفانتیدنس (Ariocarpus kotschoubeyanus subsp. Elephantidens)

آریوکارپوس یکی از انواع کاکتوس های کوچک و حساس است که باید از آن در برابر سرما (حداکثر دمای سرد قابل تحمل تا منفی ۱۰ درجه‌ی سانتی‌گراد) مراقبت

شود. این کاکتوس بسیار مسطح بوده و گل‌های ستاره‌ای کوچک می تواند داشته باشد. غالبا ارتفاع این کاکتوس چند سانتی‌متر خواهد بود و بیشتر به صورت یک توده مشاهده می‌شود. آبیاری این گیاه از قسمت پایه، زیبایی آن را حفظ می کند و باعث سالم ماندن قسمت‌های پشمی روی برگ‌ها می شود تا رنگ و رو گیاه از بین نرود و پوسیده نشود. کاکتوس آریوکارپوس را می‌توانید در سایه، نور و یا در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید.

انواع کاکتوس

  • کاکتوس آروجادوا پنیسیلاتا (Arrojadoa penicillate)

این نوع کاکتوس که به آن آروجادو پنیسیلاتا یا کاکتوس رشته‌ای هم می‌گویند به صورت توده‌های درختچه‌ای و تشکیل شده از ساقه‌های نازک استوانه‌ای است که از بخش پایینی گیاه رشد می‌کنند. ساقه‌ی این کاکتوس میتواند به قطر ۸ سانتی‌متری نیز برسد اگرچه برخی از انواع کاکتوس آروجادو ممکن است نازک‌تر باشند و ارتفاع آنها به تقریبا ۲ متر برسد. این کاکتوس هر فصل از قسمت انتهایی گلدهی می‌کند. گل‌های آن مانند آبنبات و در رنگ‌های صورتی، قرمز، سفید یا زرد هستند. گل‌ها حداکثر تا دو روز ماندگاری دارند. میوه‌ی کاکتوس‌های آروجادو توت‌های کوچکی به رنگ صورتی، بنفش یا قرمز است.

  •  کاکتوس آستروفیتوم کاپوت مدوسا (Astrophytum caput-medusae)

این کاکتوس ممکن است از نظر ظاهری جذاب نباشد اما از جمله کاکتوس‌های کمیاب در دنیا است. رشد این گیاه آهسته است و ساقه‌های آن از قسمت زیرین رشد می‌کنند. این نوع کاکتوس گل‌هایی به رنگ سفید و زرد می‌دهد. آبیاری این کاکتوس باید به طور متوسط صورت گیرد تا باعث پوسیدگی آن نشود. این کاکتوس به عنوان یک گیاه خانگی  به آفتاب کامل و سایه نسبی نیاز دارد.

  • کاکتوس کلاه اسقفی (Astrophytum coahuilense)

کاکتوس کلاه اسقفی یکی از انواع کاکتوس های جذاب است که رشد آهسته ای دارد و بالغ شدن گیاه ممکن است سال‌ها طول بکشد. این کاکتوس برای رشد مطلوب لازم است در محیطی آفتاب‌گیر باشد و چند ساعت به طور مستقیم در معرض نور خورشید قرار گیرد. با مراقبت خوب از این گیاه می‌توانید شاهد گلدهی آن با گلهای زرد رنگ باشید.

انواع کاکتوس

  • کاکتوس ایلوستیا نارواسنیس (Aylostera narvaecensis)

این نوع کاکتوس خوشه‌ای کوچک، از قسمت های زیرین گیاه منشعب شده و گروه‌های کوچکی از کاکتوس با عرض تقریبا ۱۵ سانتی‌متری را تشکیل می‌دهند. کاکتوس ایلوستیا از انواع کاکتوس‌های گلدار است و گلدهی آن تمام سطح کاکتوس را می‌پوشاند. گل‌های کاکتوس ایلوستیا به رنگ صورتی است و گیاه برای رشد خود به سایه و آفتاب نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: گل شفلرا

 چند نکته مهم در نگهداری از انواع کاکتوس

آبیاری کاکتوس می تواند به صورت ترکیبی انجام شود، به این شکل که از زیر گلدان و یا داخل گلدان آبیاری شود. آبیاری کم در فصول رشد باعث خشک شدن ریشه ها می شود و در صورت آبیاری دوباره امکان پوسیدن ریشه ها وجود دارد. نگهداری انواع کاکتوس در فصول رشد در فضای آزاد نسبت به نگهداری در خانه، باعث

 می شود که آبیاری بیشتری نیاز داشته باشند. کاکتوس ها را زیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. آفتاب مستقیم طولانی مدت باعث سوختگی کاکتوس ها می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *