اثر محلول پاشی کود 10X shock بر روی پسته

 زاموفیلیا

 زاموفیلیازاموفیلیا که با نام زامیفولیا نیز شناخته می شود از گیاهان محبوب آپارتمانی می باشد که در اقصی نقاط دنیا از آن در دکوراسیون داخلی خود استفاده می کنند. از جمله دلایل محبوبیت آن می توان به داشتن برگ هایی زیبا، سبز و براق اشاره کرد که همه این مجموعه در کنار هم باعث شده است تا این گیاه به عنوان یکی از اولویت ها در انتخاب افراد برای دکوراسیون داخلی آپارتمان خود شناخته شود و در سبد خرید بسیاری از افراد باشد. اگر شما این گیاه را در منزل خود دارید و یا قصد خرید آن را دارید به شما توصیه می کنیم که تا آخر این مطلب همراه ما باشید. چرا که قرار است درباره شیوه ی نگهداری از گیاه زاموفیلیا برای شما صحبت کنیم که به شما در نگهداری از آن بسیار کمک خواهد کرد.

تاریخچه زاموفیلیا

زاموفیلیا گیاهی است که متعلق به آفریقایی شرقی و از خانواده ی گیاهان آراسه می باشد. از جمله گیاهان دیگری که در این خانواده وجود دارند می توان فیلودندرون، اسپاتی فیلوم و آگلونما  را نام برد که همگی این ها ده ها سال است که به فروش می رسند.

برخی از ویژگی های گیاه زاموفیلیا

  • داشتن رشدی آسان و بسیار کم دردسر
  • داشتن نیاز کم به آب
  • حساس نبودن به نور کم
  • داشتن مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی دشوار
  • مقاومت در برابر خشکی
  • حساس نبودن به عدم رسیدگی مرتب و همیشگی
  • داشتن برگ های سبز رنگ درخشان

-با این تفاسیر این گیاه که یک گیاه کم دردسر برای نگهداری در خانه و محل کار می باشد، می تواند به گزینه ی اول شما برای خرید تبدیل شود.

مطالبی که در مورد گیاه زاموفیلیا باید بدانید:
گیاهان آپارتمانی اغلب دارای رشدی آرام هستند. گیاه زاموفیلیا نیز دارای تکثیری راحت اما رشدی آهسته می باشد. این گیاه می تواند از یک برگ خود تکثیر شود.

این گیاه برای مناطقی که فضای مناسب و کافی برای رشد کردن گیاه دارند بسیار مناسب می باشد.

گیاه زاموفیلیا از بهترین گیاهان برای فضاهایی مثل حمام، اتاق و جاهایی است که پنجره ندارند.

این گیاه از آن دسته گیاهانی می باشد که با آفات و مشکلاتی که برای گیاهان وجود دارد کمتر مواجه هستند.

شیوه نگهداری گیاه زاموفیلیا

نور مورد نیاز 

این گیاه به نور خیلی زیادی نیاز ندارد بلکه نیاز آن در حد متوسط است و با نور کم نیز تا حد زیادی مشکل ندارد. با این حال که با کم نوری نیز مشکل خاصی ندارد و رشد آن به خوبی ادامه پیدا می کند، ولی اگر آن را زیر نور متوسط و غیر مستقیم خورشید قرار بدهید، عملکرد بسیار بهتری خواهد داشت. به علاوه گیاه زاموفیلیا از جمله گیاهانی می باشد که حتی زیر نور لامپ فلوئورسنت هم به رشد خود ادامه می دهد. باید توجه داشته باشید این گیاه به نور مستقیم خورشید حساس است و باید سعی کنید آن را از این نور مستقیم و داغ دور نگه دارید تا آسیبی به آن وارد نشود و دچار سوختگی نگردد.
نوری که به مذاق این گیاه بسیار خوش می آید، نور عصرگاهی است.

آبیاری

نکته ای که در مورد آبیاری این گیاه باید حتما بدانید و به خوبی آن را رعایت کنید این است که هرگز اجازه ندهید که خاک گیاه دچار غرقابی شود. زاموفیلیا برای طولانی مدت نباید در حالتی باشد که خاک خیس با آن تماس داشته باشد چرا که پوسیدگی ریشه را برای گیاه در پی دارد. این گیاه با خشکی و خشک ماندن ارتباط بیشتری برقرار می کند و برای گیاه بهتر است. پس اگر زاموفیلیا را از حد مجاز بیشتر آبیاری کنید و یا در خاکی که همواره خیس است بگذارید، به مرور برگ های گیاه زرد خواهند شد.

نکته مهم

حال اگر شما در موقعیتی قرار گرفتید که شک دارید به گیاه آب داده اید یا خیر، بهتر است از آبیاری آن پرهیز کنید. چرا که خشک ماندن این گیاه بهتر از این است که غرقاب شود و حتی می تواند باعث شود که شما بسنجید که گیاه چقدر در برابر کم آبی مقاومت دارد. بهترین پیشنهاد برای شما این است که این گیاه را هر ۱۰ روز تا ۱۴ روز آبیاری کنید. که ایجاد یک شرایط ایده آل برای گیاه است. با این وجود، مرتبا خاک گیاه را بررسی کنید و اگر دیدید که حداقل به میزان یک سوم خاک خشک شده است، بهتر است گیاه را آبیاری نمایید.

نکته ی حائز اهمیت دیگری در رابطه با آبیاری گیاه زاموفیلیا که دانستن آن برای شما خالی از لطف نیست، این است که آبیاری شما به این گیاه باید به خوبی صورت گیرد بدین معنا که، به شکلی که نیاز است، همه ی توپ ریشه را خیس نمایید و بگذارید آب باقی مانده از آن خارج گردد یا به عبارتی، آبیاری این گیاه باید در حجم و مقدار فراوان و به طور کاملا عمقی صورت گیرد.

جالب است بدانید که اگر گیاه زاموفیلیا را در محیطی قرار دهید که نور کمی در اختیار داشته باشید، ممکن است ماهی یکبار هم به آبیاری کردن نیازی نداشته باشد.

خاک مناسب 

زاموفیلیا به یک نوع خاک خاص نیازی ندارد و لازم نیست بابت این قضیه نگران باشید و هر نوع خاک که زهکشی خوبی برای گیاهان آپارتمانی داشته باشد مناسب استفاده برای این گیاه می باشد. اگر مجموعه ما بخواهد به شما پیشنهاد کند، خاک کاکتوس توصیه ی مناسبی است چرا که این گیاه حساس به آبیاری می باشد و به سرعت دچار آسیب می شود.  پس خاک کاکتوس دارای همه ویژگی هایی است که گیاه زاموفیلیا به آنها احتیاج دارد. اگر به نظرتان زهکشی خاک زاموفیلیای شما خوب نیست، این امکان وجود دارد که با استفاده از اضافه نمودن پرلیت یا شن و ماسه به خاک باعث بهبود یافتن آن شوید.

کود دهی

برای مراقبت از این گیاه به کود دهی خاصی نیازی نیست اما چون به آرامی رشد می کند، در صورتی که تمایل به این کار دارید می توانید در فصل تابستان در هر ماه، یکبار کود مایع به این گیاه دهید. بهترین زمان برای کود دهی به گیاه زمانی است که گیاه آبیاری شده و خاک آن خیس است. این کار مانع سوختن گیاه زاموفیلیا می شود. بهتر است برای کود دهی به این گیاه از کود های مخصوصی که برای گیاهان آپارتمانی تولید شده است و کاملا غنی و چند منظوره ( به طور مثال، کود مایع ۲۰-۲۰-۲۰)  می باشد استفاده گردد. برای این کار کود را ۲ برابر آنچه که در راهنمای استفاده نوشته شده است رقیق کنید. و بعد به گیاه بیفزایید. این کار باعث می شود همه عناصری که گیاه نیاز دارد و برای رشد آم ضروری است برای آم فراهم گردد.

علت های زرد شدن برگ های گیاه زاموفیلیا

 زاموفیلیا-برگ های قدیمی
یکی از دلایل زرد شدن برگ های این گیاه چرخه ی طبیعت است و با گذشن زمان به طور کاملا طبیعی برگ های آن به زردی می گرایند.

-بی توجهی بی نیاز های این گیاه
یکی دیگر از دلایل زرد شدن برگ های گیاه زاموفیلیا است است که شما به اندازه ی کافی به آم توجه نمی کنید و عملا به آن بی توجه هستید و نیاز های گیاه مثل آب، نور و کود را فراهم نمی کنید. در این علت، فرآیند زرد شدن برگ های گیاه ماه ها طول می کشد.

-مشکلات ریشه گیاه

در صورتی که ریشه گیاه مشکل داشته باشد، این مشکل را با زرد شدن برگ ها اعلام می کند که معمولا علت این واقعه آبیاری بیش از حد به گیاه می باشد.

-دریافت نکردن مواد مغذی
در صورتی که گیاهان نتوانند به اندازه ی کافی مواد مغذی و عناصر ضروری مورد نیاز خود را دریافت نمایند، برگ های آنها به مرور به رنگ زرد در خواهد آمد.

-سوختگی به علت در معرض نور مستقیم خورشید قرار گرفتن
یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود برگ های این گیاه زرد شوند همین مورد است که برای حل کردن این مشکل می توانید گیاه را به محلی منتقل کنید که نور به صورت غیر مستقیم به گیاه بتابد.

تمیز کردن برگ های گیاه زاموفیلیا

برگ های سبز گیاه زاموفیلیا در حالت طبیعی براق و درخشان می باشند در نتیجه برای تمیز کردن آنها نیازی به استفاده از محلول های درخشان کننده برگ نیست. بلکه می توانید هر هفته، یا هر دو هفته یکبار یک پارچه ی نرم و مرطوب و یا دستمال میکروفایبر مرطوب را برداشته و با استفاده از آن گرد و غباری که بر روی سطح برگ های آن وجود دارد را تمیز نمایید. با این کار شما به گیاه کمک می کنید که همه ی نوری که وجود دارد را دریافت کند و به اصطلاح بتواند نفس بکشد.

طریقه ی تعویض کردن گلدان گیاه زاموفیلیا

از ویژگی های بسیار خوب زاموفیلیا می توان به این موضوع اشاره داشت که توانایی این را دارد تا مدت های طولانی در یک گلدان زندگی نماید بدون آنکه نیاز داشته باشد که گلدان آن تعویض گردد. حال آنکه بعد از چند سال، وقتی نیاز به تعویض گلدان را پیدا کرد، می توانید از طریق مراحل زیر، این کار را انجام دهید.

برای تعویض کردن گلدان این گیاه بهتر است در بهار اقدام کنید.

نکته ی اولی که باید به آن دقت کنید این است که سایز گلدان منتخب شما باید یک سایز از گلدان فعلی بزرگتر باشد. همچنین گلدان منتخب باید حتما حفرات زهکشی متعددی داشته باشد. مثلا در صورتی که قطر گلدان فعلی ۱۰ سانتی متر است، ارتفاع گلدان منتخب شما باید ۱۵ سانتی متر باشد.

برای اینکه گلدان را پر کنید، از خاک با کیفیتی کمک بگیرید. مانند خاک گلدانی که مخصوص بنفشه آفریقایی است.

  • کف گلدان منتخب را با خاک گلدان پر نمایید.
  • گیاه زاموفیلیا را گلدان قدیمی خود خارج نمایید.
  • ریزوم هایی که خیلی نرم، آسیب دیده و لزج هستند را از توپ ریشه خود جدا نمایید.
  • گیاه زاموفیلیا را در گلدان جدید خود، دقیقا بر روی خاک بگذارید. گیاه باید در عمقی که با گلدان قبلی برابر است در گلدان جدید کاشته شود. پس به گونه موقعیت آن را تنظیم کنید با ارتفاع و موقعیت این این گیاه در گلدان جدید و قدیم مطابقت داشته باشد.
  • بعد از اینکه گیاه را در خاک گلدان قرار دادید، فضا های خالی موجود را با خاک پر نمایید. پس از آنکه گلدان از خاک پر شد، به هیچ وجه سعی نکنید به خاک فشار وارد و آن را متراکم کنید.

موارد مهم

  • بعد از آن نوبت به یک آبیاری خوب می رسد. تا جایی که آب اضافی آن از زیر گلدان خارج گردد.
  • حال اجازه دهید تا آب هایی که در خاک باقی مانده اند، از طریق حفرات زهکشی خارج گردند.
  • در این مرحله گیاه را به مکانی که قبلا در آنجا بوده است ببرید و از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.
  • در آخر اینکه به هیچ وجه نگذارید خاک و گلدان شما غرقاب گردد.

گیاه زاموفیلیا سمی است؟ تا چه میزان؟

 زاموفیلیابله این گیاه سمی می باشد و شما باید در طول مدت زمانی که گیاه را نگهداری می کنید مواظب باشید تا شیره ی این گیاه با پوست شما هیچ گونه تماسی نداشته باشد. در این گیاه کریستال های کلسیم اگزالات وجود دارد که اگر با پوست تماس پیدا کنند ممکن است باعث شوند که پوست دچار التهابات شدید  شود. البته این کریستال ها فقط مختص گیاه زاموفیلیا نیست و در بسیاری از گیاهان دیگر نیز پیدا می شود که معروفترین آنها دیفن باخیا می باشد.

نکته

پس تا جایی که امکان دارد هم خود و هم حیواناتی که ممکن است داشته باشید را از این گیاه دور نگه دارید. به طور معمول لمس کردن گیاه بدون اینکه پوست با شیره ی آن تماسی داشته باشد، نباید برای فرد دچار عارضه کند اما اگر شما پوستی حساس دارید بهتر است نکات زیر را در نگهداری از گیاه زاموفیلیا رعایت کنید.

  • برای حمل گیاه از دستکش استفاده کنید.
  •  بعد از اینکه کارهای مربوط به گیاه را انجام دادید، دست های خود را بشویید.

آیا گیاه زاموفیلیا گل نیز می دهد؟
بله. این گیاه گل می دهد و شکوفه هایی که دارد به فیلودندرون و برگ انجیری بسیار شبیه است.

چگونه می توانیم گیاه زاموفیلیا را تکثیر نماییم؟
این گیاه با استفاده از روش قلمه دهی و یا تقسیم ریشه تکثیر می شود اما باید توجه داشت که رشد آن زمان می برد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *