اسید هیومیک ماده آلی قدرتمندی در صنعت کشاورزی و باغداری به شمار می آید که از نوع مرغوب زغال سنگ گیاهی به نام لئوناردیت حاصل میشود. اسید هیومیک دارای غلظت بسیار بالایی از مواد آلی است که پس از استفاده در زمین های زراعی و باغی، شاهد اصلاح خاک، افزایش رشد ریشه و بالا رفتن میزان محصول نهایی می شوید.

اکنون سوال پیش می آید همانطور که هر ماده تقویتی در کشاورزی فواید و مضراتی را بر جای میگذارد، آیا اسید هیومیک نیز چنین است؟ اگر پاسخ مثبت است، مضرات اسید هیومیک چیست؟

  • لازم است در ابتدای مقاله خدمت شما عزیزان ذکر کنم که اسید هیومیک نه تنها هیچ ضرری به خاک، گیاه و محصول شما نمیگذارد، بلکه وجود مقادیر کافی آن، منجر به نجات خاک از فرسایش، تقویت گیاه در برابر بیماری ها و تنش های محیطی، بهبود خواص فیزیکی خاک، بازگرداندن مواد آلی خارج شده از بافت خاک و بازگشت زندگی به طبیعت میشود.

چرا باید از اسید هیومیک در کشاورزی و باغداری استفاده کنیم؟

اسید هیومیک با ساختار منحصر به فرد و اثرات فوق العاده خود بر گیاهان، درختان، محصولات زراعی، گل ها، چمن ها و …، در سراسر جهان به عنوان ماده بسیار ارزشمند تلقی میشود لذا می توان مضرات اسید هیومیک را صفر درصد در نظر گرفت؛ واقعا عجب ماده شگفت انگیزی! بی راه نیست اسید هیومیک در طی چند سال اخیر به پر کاربرد ترین و پر فروش ترین محصول در جهان تبدیل شده است.

خنثی سازی اثرات منفی کودهای شیمیایی:

نقش اسید هیومیک چنان گسترده است که  وصف تمامی آنها نیاز به نگارش یک کتاب دارد. این ماده طبیعی، دریچه امیدی به روی فعالان کشاورزی ارگانیک و تولید محصولات سالم گشوده است و گرنه با مصرف هر ساله کودهای شیمیایی، بایستی منتظر زوال خاک های کشت میبودیم. این ماده معجزه بخش، با تاثیری که بر خاک و گیاه دارد، نه تنها از نابودی آنها جلوگیری میکند، بلکه رشد و باردهی آنها را نیز چندین برابر می نماید.

■شما به عنوان کشاورز و باغدار آیا پس از چندین سال مصرف مداوم کودهای شیمیایی، شاهد تغییراتی در ویژگی خاک و توان باردهی آن متوجه شده اید؟

لازم به ذکر است هر بار که از کودهای شیمیایی با هدف رشد و بزرگ شدن محصول خود استفاده میکردید، بخشی از مواد آلی خاک و تعدادی از میکروارگانیسم های مفید خاک از بین میرفتند و چون این امر هر سال ادامه پیدا میکرد، روز به روز خاک را فقیر تر و ضعیف تر کرده است؛ اما با مصرف اسید هیومیک، مجددا خاک توسط مواد آلی غنی شده و میکروارگانیسم ها فعالیت خود را از سر میگیرند و زندگی درون خاک جریان می یابد.

افزایش جذب عناصر غذایی توسط ریشه:

بارها و بارها اتفاق افتاده با وجود کوددهی های مکرر، هیچ نتیجه ای در میزان تولید و رشد محصول حاصل نشود؛ یکی از دلایل به عدم توانایی گیاه در جذب و مصرف عناصر غذایی برمیگردد. با افزودن اسید هیومیک به خاک، عناصر پر ارزش به خوبی کلاته شده و به راحتی جذب ریشه درخت میشوند و این یعنی اسید هیومیک توانایی بالایی در جذب دیگر کودهای تقویتی توسط گیاه بدون تداخل در عملکرد آنها دارد.

افزایش رشد و کارایی ریشه:

تصور کنید مواد مغذی به اندازه کافی در خاک وجود دارد اما ریشه به دلیل اینکه توسعه کمی داشته و نازک و ضعیف است، قادر به جذب و رساندن آنها به اندام های مصرف کننده نیست.

مهم ترین نقشی که اسید هیومیک ایفا میکند، ضخیم سازی، رشد و توسعه عالی ریشه میباشد به نحوی که مقدار فسفر موردنیاز ریشه جهت بالا رفتن کارایی را در اختیار آن قرار میدهد. ریشه با مصرف اسید هیومیک روز به روز گسترش پیدا کرده و به تکیه گاه مطمئنی برای گیاه تبدیل میگردد.

حتما تاکنون متوجه شده اید اگر در پی یافتن مضرات اسید هیومیک باشیم، به بم بست میخوریم زیرا این ماده ارگانیک، تماما از همه جوانب، سرشار از فایده و مزیت برای محصول کشاورزی و باغی است.

افزایش باردهی درختان میوه و محصولات زراعی:

تجربه نشان داده درختان و گیاهانی که با اسید هیومیک تغذیه شده اند، باردهی بسیار بالایی داشته اند. علت این موضوع، به افزایش جذب مواد مغذی توسط گیاه، آزاد سازی عناصر غذایی در خاک و جذب موثر تر ریشه، بهبود فعالیت میکروارگانیسم های مفید و بالا رفتن متابولیسم سلولی، رشد زیاد ریشه، جذب بهتر دیگر کودها، افزایش مقاومت محصول در شرایط تنش زای محیطی و … میباشد.

مضرات اسید هیومیک برای سموم و فلزات خطرناک:

اسید هیومیک به عنوان ماده مبارز ارزشمند، گیاهان را از خطرات فلزات سنگین در امان نگه میدارد. این ماده آلی بسیار غلیظ، شبکه غیر قابل نفوذی پیرامون فلزات سنگین تشکیل میدهد و فقط آب و مواد مغذی اجازه عبور از آن را پیدا میکنند؛ سموم آسیب زا به دلیل درشت بودن، قادر به ورود به ساختار ریشه نخواهند بود در نتیجه سلامت گیاه با مصرف اسید هیومیک تضمین می گردد.

انواع اسید هیومیک چیست؟

اسید هیومیک در سه نوع مایع، پودری و گرانول یافت میشود که اکنون با ویژگی های هر یک آشنا خواهید شد.

هیومیک اسید گرانول:

این نوع اسید هیومیک جزء کم فروش ترین در بازار به شمار می آید زیرا غیر فعال بوده و توانایی انحلال در آب و استفاده در سیستم های آبیاری را ندارد و تنها با چال کردن آن میتوان از آن استفاده نمود.

اسید هیومیک پودری:

بهترین نوع اسید هیومیکی که میتوان انتخاب نمود، نوع مایع میباشد و در تمامی سیستم های آبیاری میتوان از آن استفاده کرد. اسید هیومیک مایع قابلیت جذب سریع تری توسط خاک یا گیاه را دارد و اثر آن بسیار بیشتر است. این نوع اسید هیومیک را هم چنین میتوان به شکل محلول پاشی در اختیار محصولات قرار داد.

هیومیک اسید پودری:

شکل فعال و خشک شده اسید هیومیک مایع میباشد که از طریق انحلال در آب یا چالکود قابل استفاده است. این محصول از قیمت نسبتا بالایی برخوردار میباشد.

نتیجه گیری:

در مطالب بالا پیرامون مضرات اسید هیومیک اطلاعات مهمی خدمت شما عزیزان ارائه شد و دانستیم این ماده طبیعی، فاقد ضرر به خاک و گیاه و طبیعت است؛ نقش ارزشمند اسید هیومیک در صنعت کشاورزی نیز گواه این مطلب می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *