زعفران محصول باارزشی است و شاید شما نیز تا به حال به کاشت زعفران در منزل نیز فکر کرده اید! روشهای مختلفی برای کاشت زعفران در منزل وجود دارد. در این مقاله به بررسی نحوه کاشت زعفران در منزل می پردازیم.
روش های کاشت زعفران در منزل
انواع روشهای کاشت زعفران در منزل که راحت و کاربردی است عبارتست از:
- استفاده از گلدان؛
- استفاده از سبد میوه یا جعبه.
برای پرورش زعفران در منزل چه چیزهایی لازم است؟
اول از همه باید مشخص کنید که می خواهید از چه روشی برای کاشت و پرورش زعفران استفاده کنید. آیا کاشت زعفران در جعبه یا سبد میوه را به کاشت در گلدان ترجیح می دهید؟ شما می توانید گلدان یا سبد را روی پشت بام خانه قرار داده و در منزل خودتان اقدام به کشت زعفران خانگی کنید.
بیشتر بخوانید: کاشت پسته در نایلون
نکاتی درباره کشت زعفران در منزل
نور و گرمای متوسط برای رشد پیاز زعفران و باز شدن شکوفه های زعفران لازم و ضروری است. خاک مناسب برای کشت گل زعفران نیز ترکیبی از انواع خاک های پرلیت، خاک باغچه است. این نوع خاک ها باید بدون سنگ ریزه و سنگهای درشت باشند. همچنین، خاک باید قبل از استفاده و کاشت گیاه ضدعفونی شود. ترکیب خاک های ماسه، خاک باغچه و خاک برگ می تواند انتخاب خوبی باشد. همچنین، گیاه زعفران برای رشد به آب به مقدار زیاد نیاز ندارد. بنابراین، شما می توانید در فاصله ی زمانی بین ۲ مرحله آبیاری، خاک گلدان یا سبد را خشک نگه دارید.
کاشت زعفران در سبد میوه
شما می توانید زعفران را در سبد میوه و داخل منزل بکارید. به منظور کاشت زعفران در سبد میوه به وسایلی از قبیل سبد میوه، پیاز زعفران، پلاستیک، محلول قارچ و کنه کش، خاک مناسب نیاز دارید. مراحل کاشت زعفران در سبد میوه عبارتست از:
- مرحله اول : به منظور کاشت زعفران در یک سبد میوه به میزان یک کیلو پیاز زعفران باکیفیت نیاز دارید.
- مرحله دوم : سبد میوه ای که برای کاشت زعفران استفاده می کنید بهتر است که ارتفاعی به اندازه ی ۳۰ سانتی متر داشته باشد. در این مرحله یک عدد پلاستیک را در انتهای سبد گذاشته و دیواره و کف سبد میوه را با پلاستیک بپوشانید. دلیل استفاده از پلاستیک نیز این است که خاک از داخل سبد به بیرون از آن نریزد. همچنین در قسمت پایین و کف پلاستیک نیز به منظور زهکشی دقیقتر و بهتر سوراخ های کوچکی ایجاد می کنیم. توجه داشته باشید که کف پلاستیک باید به خوبی سوراخ شده باشد تا آب به درستی از آن خارج شود. اگر آب به خوبی خارج نشود، ریشه زعفران دچار پوسیدگی می شود.
- مرحله سوم : پس از اینکه محیط کشت آماده شد، زمان آماده سازی پیاز زعفران شروع می شود. در داخل هر سبد تقریباً به میزان ۵ کیلوگرم خاک لومی نیاز است. خاک لومی شامل ۴۰ درصد رس و سیلت ماسه ای و ۲۰ درصد شن می باشد. سپس به منظور تقویت خاک می توانید از خاک برگ استفاده کنید.
- مرحله چهارم : در این مرحله از محلول قارچ کش استفاده می کنیم. شما می توانید قارچ کش را با مقداری آب ترکیب کرده و سپس کنه کش را نیز به آن بیفزایید. سپس این ترکیب را مخلوط کرده و پیازهای زعفران را به مدت ۲۰ دقیقه داخل آن قرار دهید. این کار باعث ضدعفونی کردن پیاز زعفران می شود. پس از ترکیب کردن محلول با پیاز زعفران باید اجازه دهید که پیازهای زعفران خشک شود. سپس باید پیازها را روی خاک در فاصله ی ۵ سانتی متری با سایر پیازهای زعفران چید. سپس باید روی پیاز در حدود ۲۰سانتی خاک، کود بریزید.
- مرحله پنجم: بهتر است که به سبدها نور کمتری تابانده شود. همچنین، در صورتیکه سبدهایی که پیاز زعفران در آنها کاشته شده روی هم قرار بگیرند باید هر ماه جای سبدها را عوض کنید. این کار باعث می شود که نور به اندازه ی کافی به پیازهای زعفران برسد.
کاشت زعفران در گلدان
برای کاشت زعفران در منزل به گلدان با سایز نسبتاً بزرگ نیاز دارید. این گلدان بهتر است که حداقل ۳۰سانتی متر ارتفاع داشته باشد. شما می توانید گلدان های سفالی را برای کاشت زعفران در منزل استفاده کنید. دلیل برتری گلدان سفالی نسبت به سایر گلدان ها برای پرورش زعفران، توانایی آنها در حفظ رطوبت و خنک نگه داشتن محیط رشد گیاه می باشد.
بیشتر بخوانید: کود کامل ۱۰X shock برای جو
به منظور کاشت زعفران در گلدان به گدانی احتیاج دارید که بتوان آب های اضافی را از آن خارج کرد. در واقع کف گلدان باید دارای سوراخ های ریز باشد. سپس در قسمت کف گلدان باید سنگ ریزه ریخت. سپس به قسمت باقی مانده ی گلدان باید خاک سبک بیفزایید. بعد باید چند عدد پیاز زعفران را کنار هم کاشته و اجازه دهید که گلدان در محلی با نورکم باقی بماند. سپس بعد از رشد جوانه ها می توانید گلدان را در محیطی با نور بیشتر و گرم تر قرار دهید. هر اندازه که میزان گرما و نور گلدان بیشتر باشد، جوانه های زعفران با سرعت بیشتری رشد می کنند.
کلام آخر
شما می توانید در خانه خودتان اقدام به کاشت زعفران کنید. البته برای نتیجه گیری بهتر باید نکات و اصولی را مدنظر قرار دهید. انتخاب خاک مناسب، آبیاری اصولی، توجه به میزان نور محیط، شرایط آب و هوایی و…در پرورش محصولی باکیفیت تر موثر می باشد.
بدون دیدگاه