زیتون یکی از محبوب ترین میوه هاست. با توجه به تقاضای قابل توجه این محصول در بازار، اکثر باغداران از این نوع درختان میوه بهره برده اند. این نوع درخت تنوع زیادی دارد. یکی از ویژگی های درخت زیتون مقاومت بالای آن است. این محصول با دارا بودن ویژگی دیرگل بودن، مقاومت بسیار بالایی در برابر سرمای بهاری خواهد داشت. ارتفاع درخت زیتون زرد اغلب ۵ متر یا کمی بیشتر خواهد بود. این درختان همچنین دارای نرخ عملکرد ایده آلی هستند. بهره وری درخت زیتون زرد باعث شده تا باغداران زیادی به دلیل صرفه اقتصادی اقدام به تهیه و پرورش نهال زیتون زرد کنند. این نوع نهال در سال اول کاشت میوه می دهد. اما باروری اقتصادی آنها از سال چهارم کاشت شروع می شود. اگر می خواهید درباره افزایش باردهی درخت زیتون بیشتر بدانید تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
بهترین آب و هوا برای درخت زیتون چیست؟
درخت زیتون به خوبی با آب و هوای مدیترانه ای و زیر مدیترانه ای سازگار است. درخت زیتون در مناطقی با زمستان های معتدل و تابستان های گرم، خشک و طولانی بهترین رشد را دارد. گیاهان جوان زیتون تحمل کمتری نسبت به سرما و یخبندان دارند، این درختان می توانند دمای منفی ۹ درجه را تحمل کنند که برای درختان بالغ منفی ۱۲ درجه است.
زندگی مفید درختان زیتون
درختان زیتون عمر مفید و اقتصادی ۵۰ سال خواهند داشت. البته طول عمر این درختان با توجه به مراقبت و بستر مناسب برای رشد آنها متفاوت است. شکل تاج درختان در این نهال ها پس از رشد مناسب گرد خواهد بود. تحمل سرمای زمستان در این درختان تا ۱۰ درجه زیر صفر می باشد. همچنین تحمل گرمای تابستان در این نهال ها ۴۰ درجه بالای صفر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: افزایش باردهی درخت کیوی
اگر دمای هوا در مناطقی که این نهال ها وجود دارند از این دماهای ذکر شده بیشتر شود، اثرات مخربی بر روی نهال خواهد داشت. شرایط محیط کاشت نهال زیتون زرد: شرایط ایده آل برای کاشت نهال زیتون زرد آب و هوای مدیترانه ای خواهد بود. تابستان های گرم و زمستان های سرد می تواند عملکرد و عملکرد قابل توجهی را برای این نهال ها به همراه داشته باشد. استفاده از بستر مناسب برای کاشت این نهال ها بسیار مهم خواهد بود. خاک هایی که زهکشی خوبی دارند، خاک های ایده آلی برای کاشت نهال زیتون خواهند بود.
خاک های لومی و خاک های شنی را می توان بسترهای مناسبی برای این محصولات در نظر گرفت. نیاز به آبیاری در این نهال ها با توجه به شرایط آب و هوایی صورت خواهد گرفت. اکثر این نهال ها نهال های مقاوم به خشکی خواهند بود. در تابستان نیاز به آبیاری در این نهال ها افزایش می یابد. نیاز به سمپاشی نیز بنا به صلاحدید باغداران امکان پذیر است. باغداران با توجه به شرایط باغ و همچنین آفات موجود در نهال سمپاشی مناسب را انجام خواهند داد.
پیوند درخت زیتون
تکثیر این درخت معمولاً از طریق قلمه های چوبی یا نیمه چوبی، گذاشتن شاخه و نشا است. پیوند لوله ای یا شکمی بر روی پایه های بذر سه ساله انجام می شود. پیوندک زیتون را روی پایه های زیتون، زبان گنجشک، یاس می کارند. برای تکثیر از طریق قلمه شاخه (بسیار متداول) از شاخه های هرس شده قلمه هایی به قطر ۳-۲ سانتی متر و طول ۳۰-۳۵ سانتی متر می گیرند. قلمه ها در زیر سیستم مه قرار می گیرند. همچنین برای افزایش سرعت جوانه زنی می توان انتهای آنها را با هورمون IBA با غلظت ppm 3500 تا ۳۰۰۰ به مدت چند ثانیه درمان کرد.
مکانیسم عمل سیستم مه همراه با IBA برای افزایش سرعت جوانهزنی به این صورت است که جذب رطوبت در واکسن باعث رشد سلولهای پارانشیمی و قشر آن میشود که باعث شکستن حلقههای اسکلرانشیمی و تداخل در جوانهزنی میشود. فرم فنجانی برای آموزش درخت توصیه می شود. پس از شروع باردهی، برای حفظ شکل درخت و نفوذ بهتر نور به طوقه، چند شاخه اضافی حذف می شود. در شرایط مناسب یک هکتار زمین می تواند حدود ۳۰ تن محصول تولید کند.
هرس درختان زیتون
هرس در بسیاری از درختان با دو هدف شکل دادن و افزایش عملکرد انجام می شود. هرس در نهال زیتون زرد نیز به دلیل فواید بسیار زیاد انجام می شود. برای به دست آوردن عملکرد قابل توجه، استفاده از گرده افشان ارقام زیتون پس از کاشت هر ده رقم نهال ضروری و ضروری خواهد بود. در نظر گرفتن فواصل کاشت ۴*۴ ایده آل و مناسب است. با این فواصل، باغداران به راحتی می توانند باغ های خود را برداشت، هرس و سمپاشی کنند.
بیشتر بخوانید: گوگرد مایع
ویژگی های میوه در نهال زیتون زرد: این نوع نهال عملکرد چشمگیر و ایده آلی خواهد داشت. عملکرد درخت در هکتار بیش از ۲۰ تن خواهد بود که رقت قابل توجهی است. رنگ میوه در این درختان اغلب سبز است که پس از رشد کامل به زرد تغییر خواهد کرد. میوه این ارقام زیتونی، گوشتی و درشت خواهد بود. تاریخ رسیدن میوه در این نهال ها متفاوت خواهد بود. از اواسط شهریور تا پایان فصل پاییز می توانید محصول را برداشت کنید.
بدون دیدگاه