هرس درخت هلو

یکی از مهم ترین اقدامات برای حفظ و نگهداری از درختان انجام می شود در باغات هرس کردن است. بسیاری از باغداران بدونه اطلاع قبلی و نداشتن دانش کافی برای هرس کردن ، اقدام به هرس درختان می کنند و اگر هرس کردن اصولی نباشد و یا در زمان مناسب آن اتفاق نیوفتد، باعث صدمه زدن به درخت می شود و ممکن است درخت افت کیفیت پیدا کند. در صورتی که هرس کردن همیشه باید هدفمند باشد و شاخه هایی که اضافی و یا خشک و بیمار هستند را حذف کرد آن هم از قسمت مشخص که باعث کاهش طول عمر درخت نشود. در هرس درخت هلو در کل ۴ نوع هرس کردن داریم که در ادامه مقاله به آن پرداخته ایم.

هرس درخت هلو برای فرم دهی

هرس فرم دهی درخت هلو برای شکل دهی درست درخت انجام می شود. به طوری که درخت از بدو کاشته شدن شکل درستی بگیرد و از نظر گردش هوا هم به بهترین شکل ممکن هرس بشود. چرا که گردش هوا و دریافت نور کافی آفتاب بسیار ضروری است . در هرس فرم دهی همان طور که گفته شد از زمان کاشت نهال باید درخت را در یک سیستم تربیتی درست و اصولی به همین شکل تا سالیان زیاد درخت برایتان ثمر دهی کند. پس از کاشت نهال هلو می توانید سر زنی را شروع کنید. نهال هلو را در ارتفاع ۷۰ تا ۸۰ سانتی متری سرزنی کنید و کلیه شاخه های جانبی را حذف کنید. هرس فرم دهی باعث این می شود که درخت در بزرگ سالی در برابر باد مقاومت داشته باشد و شکسته نشود.

هرس درخت هلو

هرس باردهی درخت هلو

این هرس برای این است که توانایی تولید درخت هلو را افزایش دهیم تا بتوانیم حداکثر توان تولید را از درخت داشته باشیم . این کار نه تنها برای افزایش تولید و باردهی است بلکه برای افزایش کیفیت محصولات هم هست. اگر هرس باردهی انجام نشود، درخت یا درختان شما دیگر از آن کیفیت خود برخوردار نیستند. حتی خود درخت هم پژمرده می شود. اگر هم میوه تولید کند ، میوه های کوچک و ریز و بدون مزه را تولید می کند و جز ضرر چیزی ندارد.

بیشتر بخوانید: خواص هیومیک اسید آمریکایی

در هرس باردهی چه کار هایی باید انجام شود؟

در هرس باردهی درخت هلو کلیه پایه جوش ها و شاخه های خشک شده باید حذف شوند و شاخه های آفت زده هم حذف شوند. شاخه هایی که به سمت تاج و عمودی شده اند را از ته حذف کنید. تا جایی که امکان دارد شاخه هایی که میوه دهنده نیست را حذف کنید و درخت را خلوت کنید تا مواد مغذی به شاخه های میوه دهنده برسد و میوه های درشت و آب دار درخت هلو تولید کند. شاخه های میوه دهنده را هم که باقی مانده اند را سرزنی کنید. با این کار شما شاخه ها را تحریک میکنید به افزایش تولید میوه و با تحریک شدن شاخه و درخت، کیفیت درخت افزایش پیدا میکند و قدرت باروری اش بیشتر می شود.

هرس درخت هلو

هرس جوانسازی درخت هلو

در هرس جوانسازی درخت هلو مجموعه اقداماتی است که برای افزایش عمر و کیفیت خود درخت انجام می شود تا عمر طولانی تری درخت داشته باشد و دیر از باردهی بیوفتد. این اقدامات فقط و فقط با رعایت اصول هرس کردن اتفاق میوفتد. این هرس معمولا بعد از چند سال باردهی انجام می شود تا درخت فرصت باز سازی خود را داشته باشد. اگر این کار انجام نشود درخت کاهش کیفیت پیدا میکند و دیگر آن بازدهی قبل را نخواهد داشت. در این بین چند شاخه و نرک هایی که از اول روی درخت بوده اند را هرس میکنیم تا درخت خودش را بازیابی کند و از پیر شدن درخت جلوگیری شود و دوباره به زمان باردهی با کیفیت برگردد. باید این را هم در نظر بگیرید که در زمان هرس کردن مراقب کنده نشدن پوست درخت هم باشید.اگر پوست درخت کنده شود، درخت شروع به خشک شدن میکند و این بدترین موضوع برای یک باغدار است که درختش خشک بشود. چرا که خشک شدن یک درخت بالغ و کاشت دوباره نهال و جایگزین کردن درخت خشک شده زمان بسیار زیادی می برد تا دوباره درخت را پرورش دهید و به سن باردهی برسد. پس این نکته را فراموش نکنید.

تنگ کردن

تنگ کردن به این منظور ایجاد می شود که بخشی از محصول را با هرس کردن حذف میکنیم تا محصول باقی مانده کیفیتش بالاتر برود. تنگ کردن برای این است که از بار اضافی روی شاخه ها کاسته شود و به این سبب خطر شکسته شدن شاخه ها کم می شود و موجب افزایش کیفیت، رنگ بهتر و درشت تر شدن میوه های درخت هلو و دیگر درختان می شود.

هرس درخت هلو

زمان هرس درخت هلو

بهترین زمان هرس درخت هلو در اواخر اسفند و اوایل بهار است که قبل از باز شدن شکوفه ها است و بعد از خطر سرمازدگی است. چرا که در این زمان جوانه های گل متورم شده و تشخیص جوانه ها برای برش دادن راحت تر می شود. اگر به صورت منظم هرس انجام شود، درختان هلو شما به خوبی تربیت می شوند و به آن سیستم پرورشی عادت میکنند و کیفیتی که به شما میدهند به مراتب بالاتر می رود و شما به سود دهی میرسید.

بیشتر بخوانید: زاموفیلیا

روش صحیح سم پاشی برای درخت هلو

روش صحیح سم پاشی به این شکل است که ابتدا از قسمت بالای درخت هلو سم پاشی را شروع کنید و طوری سم پاشی کنید که تمام درخت خیس شود. این کار به این علت است که تمامی آفات در تمامی قسمت های درخت پاک سازی شود و هیچ آفت و بیماری باقی نماند. بهتر است در روز های بارانی و دارای وزش باد سم پاشی نکنید چرا که سم به خوبی روی درخت نشسته و تمامی درخت را در بر نمیگیرد و باعث هدر رفتن سم هم می شود. علاوه بر این از اسید هیومیک ها هم برای خاک و کود درختان هلو استفاده کنید. اسید هیومیک ها به داخل خاک نفوذ می کنند و بیماری های خاک را از بین می برند و اجازه ورود آفات را به داخل درخت نمی دهد و درختان شما دچار آفت نمی شوند. اسید هیومیک که به خاک و کود اضافه میکنید باعث افزایش سرعت رشد درخت نیز می شود. چرا که دارای ازت، فسفر و پتاسیم است و برای افزایش کیفیت محصول هم مفید واقع می شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *