مناطق مناسب برای کاشت پسته

کاشت و پرورش درخت پسته ارزشمند و بسیار سودمند است. برای این کار ابتدا باید با مناطق مناسب برای کاشت پسته آشنا شوید و اطلاعاتی درباره آن به دست آورید.

درخت پسته

پسته از آجیل ها و خشکبار مقوی و پرخاصیت است و در همه دنیا طرفدارانی دارد. در پسته مواد مغذی و عناصر مفید زیادی وجود دارد. پسته سرشار از آنتی اکسیدان ها و فیبر است و ارزش غذایی بالایی دارد. در کنار این ها قیمت بالایی هم دارد و این به خاطر روند کاشت و پرورش آن است. مدت زمانی که نهال پسته به باردهی می‌رسد بیشتر از ۵ سال است و این نشان می‌دهد که پرورش این محصول به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد.

مناطق مناسب برای کاشت پسته

کاشت و پرورش درخت پسته شرایطی دارد و باید رعایت شود. برای اولین نکته به معرفی مناطق مناسب برای کاشت پسته می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: گیاه کاکتوس

مناطق مناسب برای کاشت پسته چه ویژگی هایی دارد؟

یکی از مهم ترین نکات برای شروع کاشت درختان پسته شناخت کامل شرایط آب و هوایی منطقه مورد نظر است.

برای کاشت پسته مناطقی که اب و هوای گرم و کمی نیمه خشک دارند ایده آل است به دلیل اینکه در این مناطق تابستان ها گرم و طولانی و زمستان ها سرد و‌ معتدل هستند. بهترین دما برای فصل رشد حدود ۲۵ الی ۳۵ درجه است. از دلایل پایین بودن کیفیت میوه بالاتر و یا پایین تر بودن دما از این حد است و تاثیر منفی روی رشد میوه دارد.

درخت پسته تحمل رطوبت و یخبندان را ندارد ولی در برابر خشکی اکثر اوقات مقاومت خوبی دارد. رطوبت زیاد در زمان گرده افشانی, تشکیل میوه را کاهش می‌دهد و هم چنین رطوبت هنگام تشکیل میوه موجب بروز بیماری قارچی می‌شود.  درختان پسته در ارتفاع زیاد هم رشد خوبی نخواهند کرد. ارتفاع ۹۰۰ تا ۱۸۰۰ متری از دریا برای کاشت پسته مناسب است. برف زمستانی هم برای درخت مفید است به خصوص اگر خاک شور نباشد. بارش زیاد باران هم گرده افشانی را متوقف می‌کند مثل شهرهای شمالی و در آن مناطق پسته کشت نمی‌شود.

مناطق مناسب برای کاشت پسته

 در چه مناطقی نباید پسته کاشت؟

مناطقی که خاک آن سبک و شنی است.

مناطقی که در آن ها آب زیرزمینی تا یک متر بالا آمده باشد. این موضوع باعث به وجود آمدن  مشکلات زیادی می‌شود.

در مناطقی که سرمای مورد نیاز پسته تامین نشود و زمستان گرم تر از حالت نرمال باشد.

همچنین در بعضی مناطق احتمال سرمای ناگهانی در بهار زیاد است پس برای کشت پسته مناسب نیستند.

و مناطق بسیار مرطوب که روند گرده افشانی را مختل می‌کند.

با توجه به هزینه های نسبتا زیاد پرورش پسته و زمان طولانی باردهی بهتر است منطقه ای مناسب برای کشت انتخاب شود تا به بالاترین میزان تولید و بهره برداری برسد.

ویژگی های خاک مناسب

خاک های مختلفی هستند که پسته در آن رشد موفقی دارد. بهترین نوع ان خاک شنی و لومی است. در این خاک پسته بازده بسیار خوبی دارد. در خاک های کمی سنگین تر مثل لومی رسی هم  دوام خوبی داشته و محصول قابل قبولی تولید شده است. قرار دادن یک زهکش طبیعی مثل یک لایه شنی در عمق حدودا ۲ متری سنگین بودن خاک را می‌تواند جبران کند.

در خاک کم عمق و سخت درخت پسته خوب نمی‌تواند رشد کند.

با ایت که درخت پسته در خاک شور هم مقاوم است اما بهتر است کاشته نشود چرا که باعث می‌شود محصول کاهش پیدا کند و در نتیجه باعث ضرر اقتصادی می‌شود.

همه ی مواردی که در مورد خاک گفته شد باید قبل از شروع احداث باغ پسته در نظر گرفته شود و عیوب آن اصلاح شود.

مناطق مناسب برای کاشت پسته

چگونگی کاشت پسته

برای کاشت پسته دو روش مختلف وجود دارد. یکی کاشت مستقیم در زمین و روش دیگر کاشت بذر در گلدان است. بعد از ان که نهال رشد کرد آن را از گلدان به زمین منتقل می‌کنند.

در مناطقی که خاک شور نباشد استفاده از روش اول مفید تر است. خاک باید حداقل سه متر عمق داشته باشد و از نوع لوم باشد.

در روش دوم در اواخر زمستان دو‌ عدد بذر پسته را در گلدان می‌کارند و پس از رشد ریشه ها به گلدان بزرگ تری منتقل می‌کنند. بعد از چند ماه که رشد مناسبی کرد در فصل پاییز آن را ذدر زمین اصلی می‌کارند. در این روش آب کمتری مصرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: مزایای شوک ده ایکس دربرابر فروت ست

پرورش درخت پسته و به ثمر رسیدن آن زمان زیادی نیاز دارد و باید صبر و حوصله به خرج داد. در سال ششم اولین باردهی اتفاق می افتد ولی میزان محصول کم است. ولی در سال پانزدهم باردهی به اوج می‌رسد و کامل می‌شود. استفاده از نهال پسته بازدهی را بیشتر می‌کند. وقتی میوه پسته کامل رسید باید سریع برداشت شود تا از آسیب ها و بیماری ها حفظ شود.

اگر در کاشت پسته همه ی شرایط فراهم شود نتیجه محصولی مرغوب و‌ بازار پسند خواهد بود و‌ سود اقتصادی زیادی به دست خواهد آمد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *