ارتفاع درخت پسته

درخت پسته از درختان مثمر است که میوه‌ی آن بسیار پرطرفدار بوده و از مهم ترین انواع آجیل هاست و خاصیت های زیادی هم دارد و در عین حال میوه‌ی گران قیمت هم است. به دلیل همین کیفیت و خواص زیاد به کشورهای دیگر صادر می‌شودو از نظر اقتصادی این صادرات سود بسیاری زیادی دارد. با وجود این ویژگی ها همیشه مورد توجه باغداران و‌ کشاورزان بوده است. در این مقاله سعی می‌کنیم در مورد مشخصات درخت پسته به ویژه ارتفاع درخت پسته و عوامل تاثیرگذار بر آن صحبت کنیم.

تکثیر درخت پسته

درخت پسته را با روش های بذر, پیوند زدن و پاجوش تکثیر می‌کنند و این درخت انواع و گونه های مختلف زیادی دارد. درخت پسته به شکل دو پایه رشد کرده و دارای رشد خوبی است. گرده افشانی این درختان از طریق باد انجام می‌شود. نور کافی, خاک مناسب, آبیاری و کوددهی منظم و با برنامه و هرس به موقع عواملی هستند که درخت برای رشد به آن ها نیاز دارد و این موارد باید به بهترین شکل رعایت شوند.

ارتفاع درخت پسته

مشخصات درخت پسته از نظر گیاه شناسی

درخت پسته میوه ای دو پوستی دارد که پوست اول نرم و پوست دوم سفت و سخت است ولی نیاز به شکستن ندارد و به شکل خندان باز است. میوه ها به صورت خوشه ای روی شاخه ها رشد می‌کنند و باردهی بسیار زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: درخت پسته چند ساله بار می‌دهد؟

درخت پسته گیاه دو پایه است که گل های نر و ماده‌ی آن جدا رشد می‌کنند و در فصل بهار شکوفه ها شروع به رشد می‌کنند. برگ های درخت به رنگ سبز روشن است. ریشه های درخت عمودی و با عمق زیاد بوده که در خاک نفوذ کرده است. برای گرده افشانی موفق در کنار هر ۱۵ درخت ماده باید حداقل یک درخت نر کاشته شود.

انواع پسته

ایران از مهم ترین صادر کننده های پسته است و بهترین نوع این محصول را از نظر کیفیت  دارد. از نظر کارشناسان تا به امروز ۶۰ نوع پسته شناخته شده است. بعضی از انواع پسته هستند که زودتر محصول می‌دهند و ویژگی های خاص دیگری نیز دارند که آن ها را برای صادرات مناسب تر کرده است. پسته‌ی کله قوچی, احمدآقایی, فندقی و بادامی از معروف ترین انواع پسته هستند که علاوه بر مرغوب بودن گزینه ی خوبی برای صادرات هستند.

خاصیت ها و فواید پسته

مغز پسته دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. پروتیین زیاد و‌کم کالری بودن باعث شده در بین افرادی که رژیم غذایی دارند پرطرفدار باشد. همچنین دارای ویتامین های فراوان است و در بهبود بیماری هایی مثل دیابت, مشکلات گوارشی و کم خونی کمک کننده است. می.تواند یک میان وعده‌ی مغذی برای کودکان باشد و گزینه ی خوبی برای افزایش انرژی است.

ارتفاع درخت پسته

شرایط رشد درخت پسته

درخت پسته درختی محکم و مقاوم در برابر خشکی است و بالعکس در هوای مرطوب نمی‌تواند دوام داشته باشد. همچنین سرمای شدید هم آسیب زننده است.

نور مناسب برای درخت پسته نور مستقیم خورشید است و در روز حدود ۶ ساعت باید دریافت شود. دمای مناسب رشد درخت پسته حدود ۳۰ درجه است. خاک با زهکشی خوب و کافی مثل خاک های سبک شنی, بستر خوبی برای رشد درخت پسته هستند. با وجود مقاومت بالا به آبیاری متوسط نیاز دارد و روش آبیاری باید به نحوی انجام شود که آب کافی به اعماق ریشه هم برسد.

کودهای مختلفی را می‌توان برای درخت پسته استفاده کرد. بهترین انتخاب می‌تواند کودهای دامی باشد اما در کنار آن نیاز به کودهای شیمیایی نیازباید تامین شود.  کوددهی لازم است در فصل پاییز که درختان در خواب هستند انجام شود. روش کوددهی هم به این صورت است که کود را در گودالی که کنار درخت ایجاد شده ریخته و روی ان پوشانده شود. عمق و اندازه ی این گودال به سن درخت بستگی دارد. بخش دیگری از مراقبت های درخت پسته حفظ درخت از آسیب آفت ها و حشرات و بیماری مختلف است. استفاده از سموم مختلف و مناسب راه خوبی برای مقابله با این مشکل است.

ارتفاع درخت پسته

ارتفاع درخت پسته

درختان پسته ارتفاعی در حدود ۳ تا ۱۰ متر دارند و این مقدار با توجه به نوع و گونه درخت متغیر است. در کل درخت پسته را به عنوان درختانی کوتاه قامت می‌شناسند.

هر چه درخت پسته مواد  مغذی بیشتری دریافت کند رشد رویشی آن بیشتر می‌شود در نتیجه ارتفاع درخت هم افزایش پیدا میکند . در مقابل هرس کردن این درختان باعث کم شدن ارتفاع درخت می‌شود ولی این اتفاق موقت خواهد بود و هرس کردن باعث می‌شود رشد شاخه ها بیشتر شده و در عین حال باردهی هم بیشتر شود.

درخت پسته در اوج سن باردهی ارتفاعش به ده متر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اسید هیومیک پودری بهتر است یا مایع

درخت پسته ارزش اقتصادی زیادی دارد و برای کشاورزان و باغداران سودآوری زیاد دارد. این درختان زمان طولانی تری نسبت به سایر درختان برای باردهی نیاز دارند و این زمان حدود ۵ سال است. برای همین باغداری پسته صبر و حوصله ی زیادی می طلبد. ولی با رعایت نکات لازم و برنامه ریزی می توان به محصول خوبی دست پیدا کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *