عمر درخت پسته

پسته از آجیل های پرطرفدار و مغزیجات مهم است و خاصیت های زیادی هم دارد. از مهم ترین صادرات کشور ایران همین پسته است و اهمیت ویژه ای دارد. این محصول سود آور به صورت تازه و خشکبار به فروش می رسد. در این مطلب شما بخشی از ویژگی های این درخت و میزان عمر درخت پسته و عوامل تاثیرگذار بر آن‌ را می‌خوانید.

درخت پسته

درختان پسته در آب و هوای معتدل و گرم رشد می‌کنند. آب و هوای سرد و مرطوب برای درخت مضر است و در آن رشد خوبی نمی کند. درخت پسته دارای ریشه های عمیقی است برای همین خاک آن باید بسیار نفوذپذیر باشد تا به مقدار کافی آب و مواد مغذی جذب ریشه ها شود.

عمر درخت پسته

درختان پسته ارتفاع کمی در حدود ۳ تا ۱۰ متر دارند.  از ویژگی های مهم درخت پسته این است که چند سال طول می‌کشد تا به باردهی برسد. این مدت حدودا ۵ سال بعد از کاشت نهال پسته است. البته در گونه های خاصی زودتر به باردهی می‌رسند و این مدت حدود سه سال است. این ویژگی درخت پسته صبوری زیاد باغداران را می‌طلبد.

بیشتر بخوانید: چاله درخت پسته

شرایط کاشت و نگهداری درخت پسته

برای کاشت درخت پسته و‌ایجاد باغ پسته باید شرایط و نکاتی رعایت شود تا به محصول خوبی دست پیدا کنید. درخت پسته معمولا در خشکی مقاومت خوبی دارد اما با این حال آبیاری منظم و اصولی از واجبات است. آبیاری در باروری درختان و کیفیت محصولات نقش مهمی دارد و باید به طور مرتب انجام شود. با توجه به اینکه درخت پسته پس از چند سال به باردهی می‌رسد تامین یک منبع ثابت و پایدار برای آبیاری مهم است تا گیاه در تنش خشکی و بی آبی قرار نگیرد. مورد دیگر تامین عناصر و مواد غذایی مورد نیاز گیاه است.

تنظیم برنامه‌ی کوددهی برای درخت پسته اهمیت زیادی دارد و قدمی مهم برای رسیدن به محصول با کیفیت است. درخت پسته در هر کدام از مراحل رشد به عناصری نیاز دارد که با کوددهی مناسب تامین می‌شود. قبل از شروع به کاشت نهال های پسته لازم است حتما خاک زمین موردنظر از نظر میزان مواد آلی و عناصر مغذی بررسی شده و با کمبودهای آن آشنا شوید.

یکی از نکات مهم در کاشت درختان پسته رعایت فاصله کاشت است. به این معنی که درختان باید با فاصله‌ی مناسبی از یکدیگر قرار بگیرند تا به راحتی رشد کنند. رعایت این فاصله مهم است و اگر درختان خیلی نزدیک به هم کاشته شوند باعث می‌شود شاخه ها بعد از رشد در هم تنیده شوند و مانع رسیدن نور خورشید به بخش های پایین تر درخت و در نهایت آسیب آن ناحیه مشدود.

عمر درخت پسته

گرده افشانی برای درختان پسته توسط باد انجام می‌شود بنابراین باید درختان نر و ماده کنار هم کاشته شوند به این صورت که به ازای هر ۱۵ درخت ماده که کاشته شد یک درخت نر نیز در نزدیکی آن ها کاشته شود. هرس کردن به موقع و سمپاشی و مراقبت از درختان در برابر آفات مختلف و بیماری ها نیز در پرورش درخت پسته نقش مهمی دارد.

روش های کاشت و تکثیر درخت پسته

برای کاشت پسته می توان از چند روش استفاده کرد:

  • کاشت بذر؛ برای این کار بذر پسته را در زمین و در جوی هایی که حفر شده و عمق مناسبی دارد می‌کارند و روی آن ها را با ماسه می‌پوشانند و آبیاری می‌کنند.
  • کاشت بذر پسته در گلدان روش دیگری است .
  • کاشت نهال پسته هم بهترین روش است و برای این کار بهتر است از نهال هایی که در گلدان رشد کرده اند و ارتفاعی در حدود ۵۰ سانتی متر دارند استفاده کنید.

فصل مناسب کاشت درخت پسته

بهترین زمان برای کاشت نهال پسته زمان به خواب رفتن نهال است. در آب و هوای معتدل بهتر است در فصل پاییز کاشته شود. با این کار قبل از رسیدن سرمای زمستان ریشه ها در خاک ثابت می‌شوند و با محیط جدید تطبیق پیدا می‌کنند.

انواع مختلف درخت پسته

درخت پسته هم گونه های زیادی دارد. کشور ایران در صادرات این محصول جایگاه خوبی دارد. از مهم ترین و معروف ترین انواع پسته‌ی ایرانی, پسته‌ی کله قوچی, پسته‌ی اوحدی, پسته‌ی احمد آقایی و پسته‌ی اکبری هستند.

عمر درخت پسته

عمر درخت پسته و عوامل تاثیر گذار بر آن

درختان پسته عموما عمری طولانی دارند. درخت پسته حدودا صد سال و در بعضی موارد تا ۲۵۰ سال هم عمر می‌کند. این زمان به شرایط نگهداری و مراقبت هایی که از درخت می‌شود و همچنین نوع و گونه‌ی درخت بستگی دارد. اگر شرایط خوبی برای درختان مهیا شود عمر آن ها بیشتر شده و سال های زیادی باردهی خواهند داشت‌. همان طور ک گفتیم میزان محصول درختان با افزایش سن درخت بیشتر می‌شود و اواسط عمر درختان اوج باردهی آن ها است.

بیشتر بخوانید: کود اسید هیومیک در کشاورزی چیست و چگونه ساخته می‌شود؟

به خاطر همین شرایط باغداری پسته کاری زمان بر و‌ نیازمند صبر زیاد است. اما با این حال پسته از مهم ترین و گران قیمت ترین مغزیجات است و سودآوری خوبی برای کشاورز به همراه دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *