خواندن این مقاله زمان کمی لازم دارد اما مطمئنا چیز های باارزشی یاد خواهید گرفت. در این مقاله قصد داریم درباره گیاهی به نام گل قاشقی و روش های تکثیر آن صحبت کنیم. همراه ما باشید. گل قاشقی نام دیگری به نام پیرومیا دارد از جزو گیاهان همیشه سبز و بسیار مقاوم می باشد و به خاطر اینکه توانایی تحمل سایه را دارد نگهداری آن در منزل و یا محیط کار بسیار مناسب و ایده آل است برگهای پهن گوشتی سبز و یا ابلق دارد همچنین در این مقاله قصد داریم تا با نحوه قلمه زدن گل قاشقی له روش تکثیر آن در آب گام به گام شما را آشنا کنیم.
گل قاشقی یا همان پیرومیا با چه روش هایی تکثیر می شود؟
این گیاه با سه روش کاشت بذر و قلمه برگ و قلمه ساقه قابلیت تکثیر شدن دارد برخی از انواع گل قاشقی را میتوان با کمک بذر تکثیر کرد ولی قلمه زدن روش معمول تکثیر گل قاشقی میباشد قلمه هایی که تهیه شده را میتوان از طریق کاشتن در خاک یا نگهداری کردن در آب ریشه دار نمود که در ادامه به طور کامل با آنها آشنا خواهیم شد.
قلمه زدن ساقه گل قاشقی
قاشقی سفید رنگ ابلق را میتوان با ساقه قلمه زدن و بهترین زمان برای قلمه زدن آن در فصل تابستان و بهار می باشد البته در صورتی که دمای مورد نیاز برای ریشه زایی تامین شد در هر فصلی می توانید گل قاشقی را قلمه بزنید که برای انجام دادن این کار باید به روش زیر انجام شود:
- ابتدا تعداد ساقه سالم برای این کار انتخاب نمایید
- با یک قیچی یا چاقوی تمیز به صورت مورب ساقه ای که دارای چند برگ است را ببرید که باید طول قلمه ها چیزی بین ۸ الی ۱۰ سانتی متر باشد.
- برگ بخش انتهایی قلمه هارا جدا نمایید.
- هورمون ریشه زایی به انتهای قلمه ها بزنید و در عمق ۴ الی ۵ سانتی متری خاک آن هارا قرار بدهید.
- به صورت مداوم خاک را آبیاری کنید و اجازه ندهید که خاک خشک شود همچنین از آبیاری کردن بیش از اندازه هم خودداری کنید چون که باعث پوسیدن ریشه ها می گردد.
- پس از ۲۰ الی ۳۰ روز قلمه ها ریشه خواهند داد.
بیشتر بخوانید: کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت گیلاس
چند نکته قابل ذکر کردن
بهتر است که خاک گلدان قاشقی مخلوطی باشد از ماسه و خاک برگو نیز خاک برگ، ولی شما می توانید که از مخلوط پیت ماس و پرلیت و کوکو پیت هم استفاده نمایید.
دقت داشته باشید که خاک دارای زهکشی مناسبی باشد تا آب در گلدان باقی نماند.
برای ریشه زایی قلمه ها بهتر است که دمای ۱۸ الی ۲۵ درجه وجود داشته باشد.
همچنین می توانید برای تامین کردن رطوبت مناسب و کافی گلدان را بااستفاده ازیک کیسه پلاستیکی بپوشانید و دقت داشته باشید که هرچند وقت یکبار لازم است آن کیسه پلاستیکی را از روی گلدان بردارید تا هوا بتواند به گیاه برسد و یا اینکه روی کیسه می توانید چند سوراخ کوچک برای جا به جا شدن هوا ایجاد نمایید.
گلدان را تا هنگام ریشه زایی از نور مستقیم به دور نگه دارید.
قلمه زدن برگ قاشقی چگونه است؟
یک روش دیگر هم برای تکثیر گل قاشقی با برگ وجود دارد، قاشقی سبز رنگ را می توان هم با ساقه و هم با برگ قلمه زد، قلمه زدن برگ گل قاشقی متداول تر از قلمه زدن ساقه آن می باشد و به طور معمول نتیجه بهتری هم خواهد داد.
- ابتدا برگ های بزرگ تر و سالم را انتخاب نمایید.
- با یک قیچی یا چاقوی تمیز برگ های گل قاشقی را جدا نمایید برخی گونه ها را می توان فقط با برگی که دمبرگ نداشته باشد قلمه زد ولی بهتر است برگ را به همراه دمبرگش جدا نمایید.
- در مقداری خاک قلمه برگ را فرو کرده به صورتی که کل طول دمبرگ در خاک قرار داشته باشد.
- برای این که قلمه ها در خاک محکم تر شوند بهتر است که خاک را آبیاری کنید و همچنین یک کیسه را دور گلدان بکشید تا بااین کیسه پلاستیکی محوطه مرطوب بماند و روی آن را سوراخ هایی ایجاد کنید تا هوا جریان داشته باشد.
- در مکانی که گرم و مرطوب باشد گلدان را نگهداری کنید تا قلمه ها بتوانند ریشه بدهند و می توانید ریشه هارا در انتهای رگبرگ ها مشاهده نمایید.
چند نکته قابل ذکر دیگر
قلمه برگ برای این که ریشه بزند احتیاجی به هورمون ریشه زایی ندارد حتی باوجود اینکه روند ریشه زدن را ریشه زایی سریع تر می کند.
برای کاشتن قلمه ها بهترین خاک مخلوطی از ماسه و خاک برگ یا پیت ماس، کوکوپیت و یاپرلیت می باشد.
تا هنگامی که قلمه هارا ریشه می زنید گلدان را گلدان در معرض نور مستقیم نباید قرار بگیرد.
تکثیر کردن گل قاشقی در آب
این روش تکثیر کردن گل قاشقی بسیار پراستفاده و ساده می باشد، بخشی از ساقه به همراه برگ هایش را از گیاه جدا نمایید باید بخش انتهایی ساقه از برگ عاری باشد، ساقه را درون لیوان آبی قرار دهید و پس از حدودا یک ماه خواهید دید که گیاهتان به ریشه زایی شروع می کند، چند هفته دیگر برای کاشت قاشقی صبوری کنید و بعد گیاه را به گلدان کوچک تری انتقال دهید و در خاک کاشت کنید، پس از کاشت گلدان را در محیط مرطوب قرار بدهید و رسیدگی های لازم را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: سیلیکات پتاسیم ۷۰ درصد شوک برای شاتوت
کلام آخر
با رعایت کردن نکاتی که گفتیم می توانید به سادگی گیاه را تکثیر کنید اگر هم در این زمینه اطلاعی دارید می توانید با ما در میان بگذارید و همچنین اگر سوالی برایتان پیش آمد می توانید از ما سوال کنید.
امیدوارم که برایتان تااینجا مفید بوده و مثمر ثمر واقع شده باشد. ممنون که تااینجا همراهی کردین. تا مقاله های دیگر خدانگهدار.
سلام من تا به حال چندین برگ قاشقی را که خودش از ساقه افتاده در اب گذاشتم وریشه نداد …..
اشتباهی انجام دادم لطفا راهنماییم فرمایید ممنون
سلام محل ظرف آب باید جایی باشه که آب ظرف خیلی گرم نشه چون باعث پوسیدگی گیاه میشه و این که آب رو مرتب عوض کنید
من قلمه قاشقی رو از اب گزاشتم توی خاک بعد چند روز بیحال شد باید چیکار کنم