مقدار کود حیوانی برای هر درخت

کود حیوانی چه نوع کودی است و مقدار کود حیوانی برای هر درخت چقدر است؟ از کودهای حیوانی برای باغات در فصل زمستان و قبل از بیدار شدن درختان از خواب زمستانی به صورت کود گچی و همراه با کودهای دانه‌ای استفاده کنید. توجه داشته باشید که کود حیوانی باید کاملاً تجزیه شده و به صورت کود در سایه درختان استفاده شود. بهترین زمان برای استفاده از کودهای حیوانی در محصولات زراعی و همچنین در گلخانه‌ها هنگام تهیه بستر کشت است. قبل از نشاءکاری یا کشت بذر و در ترکیب با کود ضروری است.

اگر برخی از نیازهای تغذیه‌ای درختان در پاییز و زمستان که به خواب می‌روند برآورده شود. مقاومت آن‌ها افزایش می‌یابد و در بهار رشد و باردهی بهتری خواهند داشت. یکی از روش‌های مفید برای تامین مواد مغذی درختان، کوددهی زمستانه در باغات است. کودهای مورد استفاده در چالکود مواد غذایی را به تدریج در طول فصل آزاد کرده و در اختیار ریشه قرار می‌دهند. توجه داشته باشید که بهترین زمان برای کوددهی درختان در پاییز و زمستان قبل از تسلط بر جمعیت موجودات مضر است.

کود حیوانی شامل فضولات حیوانی به ویژه فضولات گوسفند، گاو، اسب، مرغ، سایر پرندگان و حتی فضولات انسان است. این کود حاوی مقادیر زیادی مواد آلی و مواد مغذی است که برای بافت خاک و رشد گیاه مفید بوده و در طول تاریخ همواره مورد توجه بوده است.

در گذشته، هر جا که فضولات حیوانات روی زمین ریخته می‌شد. این گیاه بهتر رشد کرد و با دیدن این مشکل کشاورزان به اهمیت کود حیوانی پی بردند و از آن در کشاورزی استفاده کردند.

مقدار کود حیوانی مصرفی برای هر درخت

کودهای حیوانی از جمله کودهای آلی محسوب می‌شوند. استفاده از کود حیوانی از دیرباز در بین کشاورزان رایج بوده و باعث بهبود کیفیت و کمیت محصولات آن‌ها شده است. با استفاده از کود حیوانی در خاک‌هایی با مواد آلی خاک کم می‌توان مقدار آن را افزایش داد. اصولاً برای تعیین مقدار کود حیوانی مورد نیاز برای هر درخت باید به عواملی مانند بافت خاک، مواد آلی خاک، نوع گیاه، سن درخت و حتی میزان بارندگی توجه کرد.

مقدار کود حیوانی برای هر درخت

برای مثال خاک‌هایی با بافت سنگین نسبت به خاک‌هایی با بافت سبک به کود حیوانی بیشتری نیاز دارند یا در مناطقی که بارندگی بیشتر است مصرف کود حیوانی نیز بیشتر است. همچنین هر چه سن درختان و تراکم کشت بیشتر باشد، کود حیوانی بیشتری مورد نیاز است. اما تقریباً برای هر درخت بسته به سن درخت، تقریباً ۵ تا ۱۰ کیلوگرم کود حیوانی در چالکود توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: تکثیر گل قاشقی

روش چالکود کود حیوانی برای هر درخت

یکی از روش‌های مفید برای تامین مواد مغذی درختان، کوددهی زمستانه در باغات است. کودهای مورد استفاده در چالکود مواد غذایی را به تدریج در طول فصل آزاد کرده و در اختیار ریشه قرار می‌دهند. برای تهیه چالکود ۲ تا ۵ گودال به ابعاد ۴۰ در ۵۰ سانتیمتر در اطراف درختان و در محل سایه آن‌ها حفر کنید و کود حیوانی کاملاً تجزیه شده را به همراه کودهای شیمیایی در آن‌ها بریزید و سپس گودال‌ها را با خاک پر کنید. توصیه می‌کنیم در باغ‌های متراکم از کانال کود به جای گچ استفاده کنید. چاله‌ها باید در مسیر آبیاری ایجاد شود. بهتر است فرآیند کمپوست‌سازی و استفاده از کود حیوانی پوسیده هر ۳ سال یکبار تکرار شود.

انواع کود حیوانی برای هر درخت

عمده‌ترین کودهای حیوانی مورد استفاده در کشاورزی؛ کود گاو، گوسفند، مرغ و اسب.

  • کود مرغ

مرغ از غذاهای مختلفی تغذیه می‌کند و عموماً همه چیزخوار است، به همین دلیل کود مرغی سرشار از نیتروژن است. با توجه به نیتروژن بالای این نوع کود، هنگام مصرف باید به خوبی فرآوری شده و مصرف آن رعایت شود. کود مرغی نسبت به سایر کودهای حیوانی فسفر بیش‌تری دارد. در این کود مواد غذایی به سرعت جذب گیاه می‌شود. مقدار کود مرغی باید به مقدار کم و با احتیاط مصرف شود، در صورت مصرف زیاد ممکن است گیاه بسوزد و بهتر است برای جلوگیری از آسیب آن را با کودهای دیگر مخلوط کنید.

  • کود گوسفندی

اندازه ذرات کود گوسفندی کوچک‌تر است و این کود در فرآیند کمپوست سریع‌تر تجزیه می‌شود و استفاده راحت‌تری دارد. از نظر میزان جذب عناصر غذایی برای گیاه، کود گوسفندی در سطح متوسطی قرار دارد.

مقدار کود حیوانی برای هر درخت

  • کود گاوی

عناصر غذایی کود گاوی نسبت به سایر کودهای حیوانی کم‌تر است. علف تغذیه شده توسط گاو به خوبی در دستگاه گوارش آن هضم می‌شود. به همین دلیل کود گاوی نسبت به سایر کودهای حیوانی حاوی بذر علف‌های هرز کم‌تری است. با توجه به نوع تغذیه گاو، کود گاوی نسبت به سایر کودها به زمان بیش‌تری برای تجزیه نیاز دارد. به همین دلیل در این کود سرعت جذب عناصر غذایی برای گیاه نسبتاً کندتر است.

  • کود اسب

کود اسب با توجه به سیستم گوارشی اسب و تغذیه زیاد و متنوع آن از علف‌های هرز مختلف، حاوی بذرهای علف‌های هرز زیادی است. کود اسب به دلیل حرارت زیاد به سرعت تخمیر می‌شود.

مزایای استفاده از کود حیوانی چیست؟

  • بهبود بافت خاک
  • تبادل اکسیژن در خاک را افزایش دهید
  • رطوبت خاک را حفظ کنید
  • تامین مواد مغذی گیاه
  • شوری خاک را از بین ببرید
  • به توسعه ریشه کمک کنید
  • کود ارگانیک و سالم
  • افزایش فعالیت میکروارگانیسم‌ها در خاک
  • سازگار با محیط زیست
  • کاهش رواناب و عدم شستشوی مواد غذایی از خاک
  • کاهش استفاده از سموم شیمیایی

مقدار کود حیوانی برای هر درخت

استفاده از کود حیوانی چه مضراتی دارد؟

کودهای حیوانی که در بستر کشت یا مالچ‌پاشی درختان استفاده می‌شود در صورتی که پوسیده نباشند باعث آسیب می‌شود که از جمله آن می‌توان به افزایش بیماری‌های گیاهی، افزایش تخم حشرات و آفات، انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، افزایش آن اشاره کرد. علف‌های هرز، ایجاد بوی نامطبوع در محیط، افزایش شوری خاک، کاهش نیتروژن خاک و افزایش استفاده از سموم شیمیایی.

بیشتر بخوانید: کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت شلیل

کود حیوانی برای خاک و آب شور به چه شکل است؟

کودهای حیوانی در هنگام تجزیه کامل در بهبود بافت خاک بسیار موثر هستند. این کودها برای انواع خاک مخصوصا خاک شور برای شکستن عنصر سدیم و حذف این عنصر از ریشه مناسب هستند. کودهای حیوانی پوسیده در صورت ترکیب با خاک بستر کشت باعث شل شدن و سبک شدن بافت نمکی و سنگین خاک از یکدیگر می‌شوند و به همین دلیل در کاهش شوری خاک موثر هستند.

۱۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *