تاثیر فروت ست بر روی هندوانه

هندوانه نیز از جمله میوه های تابستانی است که نسبت به هوای سرد واکنش خوبی نشان نداده و برای رشد نیاز به هوای گرم دارد. این میوه در رده صیفی جات پر رونق ترین میوه است و هر ساله ایران فروشنده چندین تن از این محصول در بازار خارجی است. کود فروت سنت از جمله کودهایی است که می تواند به کشاورزان در پرورش بهتر این محصول کمک کند اگر می خواهید بدانید تاثیر فروت ست بر روی هندوانه چگونه است در ادامه با ما همراه باشید.

کاشت و پرورش هندوانه

شرایط کشت هندوانه در دمای کمتر از ۱۵ درجه امکان پذیر نیست و باید کشت آن را در ماه فروردین شروع نمود. همچنین این میوه برای جوانه زنی به دمای ۳۰ درجه به بالا نیاز دارد و ریشه زنی مطلوب آن در خاک، در دمای ۲۱ درجه سانتی گراد انجام می گیرد. برای این که فرآیند جوانه زدن تا گل دهی هندوانه به خوبی طی شود و رشد صورت گیرد در این مسیر، گیاه نیازمند دو عنصر مانند ازت و فسفر است. برای اینکه میوه هندوانه طعم بهتری بگیرد و از کیفیت بهتری برخوردار باشد در کنار این دو عنصر نیاز به ریز مغذی های دیگر نیز حس می شود.

تاثیر فروت ست بر روی هندوانه

مجموعه ای از این عناصر مهم برای رشد هندوانه همگی در کود فروت ست جمع شده اند که با بهره گیری درست و به میزان اندازه از آن، کیفیت هندوانه را حتی به میزان میوه صادراتی افزایش می دهد. البته باید در مواقع نیاز باید از این کود به اندازه کافی استقفاده شود چرا که افراط در آن باعث می شود طعم هندوانه را بد کند و رنگ خوبی نیز نداشته باشد و رو به سفیدی و زردی رود.

بیشتر بخوانید: تاثیر فروت ست بر روی درخت لیمو

همچنین پتاسیم موجود در فروت ست، بر شکل، رنگ و طعم هندوانه تاثیر مثبتی خواهد گذاشت و هندوانه را قرمز تر کرده و طعم شیرین را برای آن ایجاد می کند. استفاده از فروت ست بر خلاف سایر کود ها باعث پفکی شدن هندوانه نمی شود و بالعکس آن را گوشت دار تر می کند. عناصری که در فروت ست وجود دارند باعث ذخیره سازی بیشتر آب در میوه می شود و نیاز گیاه هندوانه را به آب کاهش می دهد.

بهبود کیفیت هندوانه با فروت ست

مشکلات بسیاری برای تولید کنندگان هندوانه به دلیل کیفیت نامطلوب این میوه رخ می دهد که با انجام دادن راه های مختلف، باز هم نتیجه مطلوب حاصل نمی شود. تمامی مشکلات مربوط به نا مطلوبی کیفیت هندوانه به کلسیم باز می گردد. کمبود این عنصر باعث می شود که هندوانه پوسیدگی گلچه پیدا کند و همچنین لکه هایی بر روی میوه هندوانه ایجاد شود.

تاثیر فروت ست بر روی هندوانه

به همین خاطر است که از فروت ست که حاوی این عنصر ارزشمند است، باید در مرحله باردهی هندوانه استفاده شود. کلسیم باعث گردی شکل شدن هندوانه می شود و سایز آن را نیز افزایش می دهد. هندوانه که به مرور باعث ترک خوردگی قبل از برداشت می شود با وجود کلسیم کافی دیگر این اتفاق برای آن رخ نخواهد داد.

از آنجایی که این میوه را در سردخانه به دلیل خرابی زود هنگام نگهداری نمی کنند باید کودی را برای آن استفاده نمود که میزان بقای این میوه را به همراه تازگی آن طولانی تر کند. در این بخش هم فروت ست نقش بسزایی داشته و با ذخیره کردن ریز مغذی های قوی در میوه، آن را به مدت طولانی تازه نگه خواهد داشت.

نتیجه استفاده از کود فروت ست برای هندوانه

از آنجایی که ابتدایی ترین عامل رشد در تمامی گیاهان و درختان نیتروژن است، هندوانه نیز به منظور رشد سریع تر باید از این عنصر به اندازه کافی بهره مند گردد. کمبود نیتروژن در هندوانه باعث پژمردگی و زردی برگ ها و ساقه این میوه می شود و گیاه به مرحله باردهی نخواهد رسید.نیتروژن موجود در فروت ست به همراه ریز مغذی ها کلروفیل را در این گیاه تولید کرده و با افزایش میزان فتوسنتز این مشکل گیاه را حل می کند.

تاثیر فروت ست بر روی هندوانه

همچنین برای اینکه هندوانه رشد خوبی داشته باشد باید از قبل زمین را با یک کود درجه یک تقویت کرد و بستر را برای پرورش مناسب ایجاد نمود.برای این که گیاه در برابر آفات مقاومت خوبی را از خود نشان دهند، اولا نوع ژنتیک آن در این امر تاثیر دارد، ولی بسیاری از عوامل دیگر مثل استفاده از کود خوب نیز می تواند مشکل آفت زایی را حل کند. اگر درباره آفت گیاهان چاره جویی نشود، آفت با تغذیه از عناصر مغذی، گیاه را نابود می کند و باعث تلفات بسیاری می شود به همین جهت فروت ست را از طریق محلول پاشی باید دوبار در سال برای محصول بکار برد.

بیشتر بخوانید: کود کامل شوک‌ ده ایکس برای خربزه

عملکرد فروت ست در گیاه به گونه ای است که با ایجاد موانع مکانیکی، اجازه نمی دهد که هیچ گونه بکاتری و بیماری به داخل ساختار گیاه نفوذ کند. از آنجایی که گیاهان همواره در معرض بیماری و آفات قرار دارند، به طور مستقیم و سریع گیاه را درگیر می کند. همچنین از عوامل ایجاد رادیکال های آزاد اکسیژن همین بیماری ها و آفت ها هستند که این رادیکال ها عناصری سمی و بسیار مضر برای گیاهان شمرده می شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *