درخت نارگیل

نارگیل میوه ای پرکاربرد و خوشمزه است که از درخت نارگیل به دست می‌آید.  در این مطلب شما را بیشتر با این درخت آشنا خواهیم کرد.

درخت نارگیل

نارگیل از خانواده درخت نخل است که مهم ترین نوع این درختان به شمار می‌رود و تنها عضو دسته نارگیل ها است.

درخت نارگیل از گیاهان چند ساله است. این درخت ارقام و گونه های مختلفی دارد.

این درخت بر اساس میزان ارتفاع به دو گروه پابلند و پا کوتاه تقسیم می‌شوند.

درخت نارگیل

انواع نارگیل پاکوتاه اغلب سریع تر وارد فاز گلدهی اولیه می‌شوند و گرده افشانی را نیز خودشان انجام می‌دهند. اما نسبت به گونه پابلند مقاومت کمتری در برابر شرایط نامساعد محیطی دارند.

بیشتر بخوانید: کود

این نوع نارگیل عملکرد بهتری دارند و سالانه میوه بیشتری تولید می‌کنند. میوه ارقام پایه کوتاه کوچکتر است ولی باردهی بالا دارد.

ارقام نارگیل پا بلند نیز به آهستگی به مرحله گلدهی می‌رسند و قادر به گرده افشانی نیستند. گرده افشانی آن توسط عوامل بیرونی انجام می‌شود. همچنین این نوع نارگیل در برابر نوعی بیماری به نام زردی فیتوپلاسمایی ضعیف است. این بیماری برای درختان نارگیل بسیار آسیب زا است و در مواردی باعث از بین رفتن درخت می‌شود.

انواع و گونه های مختلف نارگیل در موارد دیگری همچون رنگ میوه، شکل ظاهری میوه، مقدار آب، ضخامت پوسته، ضخامت و مقدار گوشت و الگوهای گلدهی با هم تفاوت های زیادی دارند.

میوه نازگیل به رنگ های مختلف سبز، زرد و نارنجی دیده می‌شود.

شکل این میوه هم کشیده یا گرد است.

گیاهشناسی نارگیل

درخت نارگیل به شکل قائم بالا می‌رود و ارتفاع آن تا حدود ۳۰ متر می‌رسد. قطر تنه آن یک متر است. برگ های این درخت بلند و‌ کشیده و به طول ۴ تا ۵ متر است. این برگ ها از چند برگچه باریک به رنگ سبز روشن تشکیل شده است و طول آن ها حدود یک متر است.

درخت نارگیل هر ساله حدود ۵۰ عدد میوه نارگیل می‌دهد. این میوه ها زمانی که نارس هستند شیر بیشتری داشته و هر چه رسیده‌تر شوند مقدار شیر آن ها کمتر می‌شود.

میوه نارگیل معمولا کروی شکل است. قسمت خارجی و پوسته آن ضخیم و سفت و از الیاف نباتی تشکیل شده است. داخل آن هم سفت و صاف است.

در قاعده این میوه سه سوراخ دیده می‌شود که به آن ها چشم نارگیل می‌گویند. برای استفاده از شیر نارگیل که به مایع داخلی آن گفته می‌شود باید این سوراخ ها را با جسمی نوک تیز باز کرد و با وسیله ای به نام دارون آن را خارج کرد. برای استفاده از گوشت آن نیز باید با چکش میوه را شکست. راه دیگری که برای این کار وجود دارد هم قرار دادن میوه در فر است تا خود نارگیل بشکند.

درخت نارگیل

روش های تکثیر درخت نارگیل

درخت نارگیل تنها از راه کاشت بذر تکثیر می‌شود. رشد بذر آهسته است و زمان زیادی طول می‌کشد تا به مرحله باردهی برسد.

این زمان بر اساس گونه نارگیل، میزان حاصلخیزی خاک و همچنین شرایط اقلیمی و آب و هوایی متغیر بوده و بین حدودا ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد.

بذر نارگیل برای کاشت به شرایط خاصی نیاز ندارد و با کم‌تربن امکانات شروع به جوانه زنی می‌کند. همیشه حدود ۹۰ درصد بذرهای نارگیلی که کاشته می‌شوند جوانه می‌زنند.

برای کاشت بذر کافی ست آن ها را در به پهلو در گودالی کم عمق قرار داده و یک‌ سوم آن با خاک پوشانده شود. آبیاری منظم اهمیت زیادی دارد و از خشک شدن بذرها جلوگیری می‌کند. حدود ۳ الی ۶ ماه طول می‌کشد تا بذرها جوانه بزنند.

شرایط مناسب کاشت درخت نارگیل

درخت نارگیل با انواع زیادی از خاک ها و شرایط آب و هوایی سازگار است. اما مناسب ترین دما برای رشد آن دمایی بین ۷ تا ۲۷ درجه سانتی گراد می‌باشد. همچنین رطوبت ۸۰ تا ۹۰ درصدی نیاز دارد. این درخت در دمای پایین رشد آهسته ای دارد. حتی ممکن است گیاه آسیب ببیند. آب و هوای گرمسیری بهترین نوع آب و هوا برای این درخت است.

بارش سالانه ۱۵۰۰ میلیمتری هم برای درخت نارگیل ضروری است. همچنین این درخت به شوری مقاوم بوده و اسیدیته ۸ را می‌تواند تحمل کند.

خاک مناسب کاشت درخت نارگیل باید در حدود ۵/۱ متر عمق داشته باشد. زهکشی مناسب خاک اهمیت زیادی دارد و قبل از آغاز کاشت زمین باید مسطح شده و علف های هرز آن را از بین ببرند.

زمان کاشت نهال ها از آبان ماه تا فروردین ماه است. وقتی نهال در خاک قرار می‌گیرد طوقه و برگچه ها باید بیرون از خاک باشند.

درخت نارگیل

کوددهی درخت نارگیل

این درخت برای داشتن محصول پربار و با کیفیت به انواع مواد مغذی و ترکیبات مهم غذایی نیاز دارد. عنصرهای پتاسیم و گوگرد

از مهم ترین نیازهای این درخت هستند که تاثیر مستقیمی روی کیفیت میوه نارگیل دارند. پتاسیم همچنین نقش زیادی در تولید قند و پروتئین در درخت نارگیل دارد و همینطور موجب بهبود طعم میوه و کیفیت آن می‌شود. کمبود گوگرد در درخت باعث نرمی میوه می‌شود.

نور

یکی دیگر  از عوامل مهم و تاثیر گذار در رشد درخت نارگیل نور است. به ویژه در دوره بلوغ میوه نور اهمیت زیادی دارد و باعث افزایش کیفیت میوه می‌شود.

بیشتر بخوانید: کود ۳۰ درصد پتاسیم

برداشت نارگیل

برداشت میوه توسط دست انجام می‌شود. هر زمان که یکی از میوه های خوشه به میزان کافی رسیده شود، بقیه میوه های خوشه را نیز همزمان برداشت می‌کنند. میوه ها را بعد از برداشت در سایه نگهداری می‌کنند. بعد از برداشت همه میوه ها آن ها را به انبار منتقل می‌کنند‌. انبارها معمولا دمای ۱۳ درجه و رطوبت ۵۰ درصد دارند. روی میوه ها را با پارافین می‌پوشانند تا وزن میوه حفظ شود.

از میوه نارگیل برای تهیه پودر نارگیل، روغن نارگیل، شیر نارگیل، ژله، آبمیوه و هم تازه خوری استفاده می‌کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *