نگهداری و پرورش دیفن باخیا

دیفن باخیا یکی از گیاهان آپارتمانی همیشه سبز است که به دلیل نگهداری آسان و ظاهری زیبا در منازل و محل کار رایج است. برگ‌های زیبا و نسبتا بزرگ دیفن باخیا مستطیل شکل و سبز رنگ و دارای لکه‌های سفید و کرم است. قلمه زدن دیفن باخیا یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین روش‌های تکثیر این گیاه است و نیاز به نور متوسط، حرارت زیاد، خاک همیشه مرطوب، رطوبت هوا ۹۰-۷۰ درصد و خاک قلیایی تا کمی اسیدی دارد. در ادامه این مقاله روش نگهداری و پرورش دیفن باخیا جمع‌آوری شده است پس با ما تا انتها همراه باشید.

تکثیر دیفن باخیا مانند روش نگهداری آن بسیار ساده است و به روش های مختلفی مانند قلمه زدن دیفن باخیا، تکثیر دیفن باخیا در آب، تکثیر از طریق پاجوش و … انجام می‌شود. اگر این گیاه زیبا را در خانه دارید و مایل به تکثیر آن هستید، در این مقاله با ما همراه باشید تا قدم به قدم نحوه تکثیر دیفن باخیا را بیاموزیم.

قلمه زدن دیفن باخیا

اولین نکته مهم برای قلمه زدن دیفن باخیا توجه به این نکته است، دیفن باخیا گروهی از گیاهان سمی است و شیره موجود در ساقه و برگ این گیاه بسیار سمی و خطرناک است، به طوری که شیره تیز برگ و ساقه آن این گیاه در تماس با دهان باعث سوزش و بی‌حسی دهان و گلو به حدی می شود و ممکن است با فلج کردن تارهای صوتی موجب خفگی افراد شود. بر این اساس استفاده از دستکش برای بریدن گیاه ضروری است. مراحل برش دیفن باخیا به شرح زیر است:

قلمه زدن را می‌توان از انتهای ساقه دیفن باخیا و همچنین از طول ساقه شروع کرد. جالب است بدانید که قلمه‌های تهیه شده از انتهای ساقه زودتر از سایر انواع قلمه‌ها ریشه‌دار می‌شوند.

نگهداری و پرورش دیفن باخیا

طول برش باید حداقل ۸-۱۰ سانتیمتر باشد. همچنین هر قلمه باید حداقل یک جوانه و ترجیحاً چندین جوانه وجود داشته باشد. بهتر است قلمه مورد نظر را به صورت اریب برش دهید.

بیشتر بخوانید: کاکتوس های بدون تیغ

قبل از کاشت قلمه باید شیره گیاه را خشک کرد که حدود ۱ تا ۲ روز طول می‌کشد. در این مدت قلمه‌ها را در جای خشک، با دمای متوسط ​​و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.

قلمه دیفن باخیا را می‌توان هم به صورت عمودی و هم به صورت افقی در بستر کاشت. در کاشت عمودی، حدود ۲-۳ سانتیمتر در بستر فرو بروید. در کاشت افقی باید نیمی از ارتفاع قلمه را در بستر کاشت قرار داد. قلمه‌های دیفن باخیا را می‌توان تا زمانی که ریشه‌دار شود در آب نگهداری کرد.

ظرف حاوی قلمه را در مکانی روشن اما دور از نور مستقیم خورشید با دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد قرار دهید.

رسوبت کافی در بستر کاشت و همچنین هوای اطراف هنگام ریشه‌زایی قلمه گیاه دیفن باخیا حائز اهمیت می‌باشد. برای حل این مسئله میتوانید اطراف گیاه را با پلاستیکی شفاف پوشش دهید و در نهایت چند سوراخ ایجاد نمایید که هوا به این گیاه برسد.

در شرایط مناسب، ریشه‌زایی قلمه‌های دیفن باخیا ۲۱ تا ۳۰ روز طول می‌کشد و زمانی که طول ناحیه جوانی که به تازگی رشد کرده است حدود ۵ سانتیمتر باشد، می‌توان پوشش پلاستیکی را جدا کرد تا گیاه در شرایط رطوبت معمولی اتاق رشد کند.

بیشتر بخوانید : روش رشد سریع دیفن باخیا چگونه است

زمان مناسب برای قلمه زدن دیفن باخیا

به طور کلی قلمه زدن دیفن باخیا را می‌توان در تمام طول سال انجام داد، اما ریشه‌دهی در قلمه زدن دیفن باخیا در بهار یا اوایل تابستان بیش‌تر است.

الزامات زیست محیطی گل دیفن باخیا

خاک دیفن باخیا: مناسب‌ترین خاک برای کاشت دیفن باخیا خاک برگی است. همچنین مخلوط یک قسمت خاک رس، یک قسمت کود حیوانی و دو قسمت خاک برگ نیز مناسب است.

نگهداری و پرورش دیفن باخیا

نور: گیاه دیفن باخیا مانند اکثر گیاهان سرپوشیده به نور غیرمستقیم نیاز دارد و در نور مستقیم آسیب می‌بیند. همچنین در محیط بدون نور گیاه علفی و ساقه‌های آن کشیده می‌شود. توصیه می‌شود هر چند وقت یکبار گیاه خود را بچرخانید تا برگ‌ها به یک طرف منحرف نشوند.

دما دیفن باخیا: بهترین دما برای نگهداری گل دیفن باخیا بین ۱۳ تا ۱۸ درجه است و در زمستان باید در اتاق نگهداری شود اما در فصول دیگر دمای محیط را تحمل می‌کند.

کوددهی: کود مورد نیاز گیاه دیفن باخیا را می‌توان به میزان ۳۰ گرم در لیتر، هفته‌ای یک بار از فروردین تا آبان استفاده کرد. برای شادابی و سلامتی دیفن باخیا می‌توانید از انواع کودهای طبیعی و حیوانی استفاده کنید. مراقب باشید بهترین کود برای این کار کود گیاهی است که حاوی مقدار زیادی آهن، فسفر، کلسیم، بور، اکسیژن و منگنز باشد. البته نباید زیاد از کود استفاده کنید زیرا ممکن است به ریشه گیاه آسیب برساند.

آبیاری: برای آبیاری دیفن باخیا استفاده از آب سبک بدون املاح (آب جوشانده و خنک) توصیه می‌شود. میزان آبیاری مورد نیاز گیاه در تابستان هفته‌ای دو بار و در زمستان هفته‌ای یکبار می‌باشد. این گیاه نسبت به آبیاری بیش از حد به خشکی مقاوم‌تر است. بنابراین در فاصله بین دو آبیاری اجازه دهید سطح خاک گلدان خشک شود.

هرس کردن دیفن باخیا

به غیر از قلمه زدن دیفن باخیا، هر چند وقت یکبار نیز باید هرس را انجام دهید و برگ‌های خشک شده را از آن جدا کنید. این کار علاوه بر زیباتر شدن گیاه باعث افزایش قدرت و سلامت آن نیز می‌شود.

نگهداری و پرورش دیفن باخیا

گلدان رو عوض کنید

برای اینکه گیاه مورد نظر سالم‌تر باشد باید بعد از بزرگ شدن گلدان آن را عوض کنید. برای تعویض گلدان دیفن باخیا باید مراقب باشید که به ریشه گیاه آسیبی وارد نشود زیرا در صورت آسیب دیدن ریشه گیاه کاملا از بین می‌رود و دیگر رشد مناسبی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ برای درخت پسته

کلام آخر

همانطور که می‌بینید قلمه زدن دیفن باخیا اصلا سخت نیست و اگر به نکات لازم دقت کنید به راحتی می‌توانید گلدان خود را به چندین گلدان زیبا تبدیل کنید. به طور معمول هر گل و گیاهی دستورالعمل‌های مراقبت مخصوص به خود را دارد و اگر آن‌ها را به خوبی رعایت نکنید عمر گیاه شما بسیار کم‌تر می‌شود. بنابراین در نگهداری از این گیاه دقت کنید و از نکات مهم ذکر شده در این مقاله غافل نشوید.

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *